Ако знаех това преди....

19/12/2016 10:30

 

Колкото по-голям опит и мъдрост придобивам в живота, толкова по-спокойна ставам. Към много неща сега се отнасям много просто и спокойно. Но в тази статия бих искала да ти предам част от това спокойствие и разбиране.

Спомням си себе си, когато бях много по-млада. Толкова се притеснявах за всичко. Направо се побърквах за неща, които няма да имат никакво значение в живота. Живеех в постоянен стрес и тревога.

В училище до смърт се притеснявах по повод оценките, дали ще ме извикат на дъската, дали ще отговоря, ще напиша ли контрилната и т.н.

В университета: а какво ще си помислят за мен, как ще изглеждам, какво ще излезе от това, ще се справя ли?

С мъжете: какво ще си помисли? Дали няма да ме остави?

На работа: дано не ме изгонят. Добре ли направих всичко? Какво мислят за мен колегите? А какво мисли шефа?

Когато започнах свой бизнес: ще успея ли? Ще искат ли да работят с мен? Ами ако бизнеса се провали?

И т.н. и така много-много дълго време.

Аз изобщо не се отличавах от всички останали хора. Те постоянно се притесняват за всичко.

С опита и мъдростта идва дълбокото разбиране на същността на нещата.

И започваш повече да цениш «вечните» неща, отколкото «временните»!

Богатите не се страхуват да изгубят пари, защото те ценят не парите, а мозъка и способностите си. Ако един път си ги изкарал, ще можеш отново да го повториш.

В живота се разделях с много хора: с мъже, партньори, членове на екипа и т.н. Първата раздяла с мъж бе подобна на смърт. Бях подтисната в продължение на 6 месеца. Раздялата с партньорите също преживявах много тежко, но в продължение на седмица дойдох на себе си.

Опитът дава мъдрост, а мъдростта – спокойствие.

Преди много ценях материалните неща, от тях много зависеше щастието ми. Сега повече ценя нематериалните неща («вечните»), например способностите ми, талантите, уменията, навиците. Нали с тези способности може отново да се създаде каквото и да е.

Престанах да се страхувам и да се притеснявам по повод промените и спадовете. Преди ме довеждаха до стрес и депресия, а сега възприемам всичко това спокойно.

Всичко това ти казвам с цел да се замислиш за «вечните» неща и повече да започнеш да цениш това, което действително си струва да се цени, а не дреболиите, които можеш отново да създадеш.

Обикновеният човек повече цени премията от 500 лв в края на месеца, отколкото живота си!!!

Защо? Защото получавайки тези 500 лв той ще се зарадва повече, отколкото когато се събужда сутрин и започва нов ден.

Човек повече се безпокои за дълговете и кредитите, отколкото за любимите хора!

Защо? Защото за кредитите и дълговете мисли постоянно, даже когато се намира с любим човек!

Не е ли смешно?

Бедните толкова ценят парите!

Колко семейства са се разпаднали заради пари!

Приятели, та това са само пари.

Взаимната любов, щастие, подкрепа и топлина – ето това е много важно!

Парите са важни, но разбери, моля те, че те са следствие, а не причина!

А чувствата ти са причина!

В определен момент от живота започнах повече да ценя отношенията, отколкото резултатите!

Готова съм да загубя, но да запазя отношенията. Казвам и ще продължавам да говоря: «Хората са най-важни!» Всеки бизнес – това са хората! Хора от екипа и хората – клиенти! Да изградиш оношения – това е много по-важно! И този човек, който може да изгради отношения с хора, лесно ще построи бизнес. Жалко че толкова много бизнесмени не разбират това и за това предоставят толкова лошо обслужване на хората.

Когато започвах, аз гоних успех и пари. Успехът и парите идваха трудно. После така се разочаровах, че «зарязах» всичко това. И изведнъж всичко потръгна лесно. Когато нещо губи важността си, то започва да се случва.

Сега хората, които намират предназначението си, ме питат: «Как бързо да го осъществя?» «С какво да започна, за да стане по-бързо?» А в отговор им се усмихвам, защото виждам себе си!

Не трябва по-бързо! Заради скоростта ще изпуснеш от погледа си радостта и наслажнението на момента, а от тук и щастието. Заради скоростта ти може да не видиш и да изпуснеш определен «завой» на живота и ще тръгнеш по дълъг път.

Някой ще каже: «На теб ти е лесно да говориш, нали вече много си постигнала!»

Знаеш ли, ако някога ми беше дадена тази мъдрост, не бих изгубила 5 години за ходене в кръг. Аз не бих извършила «милион» грешки в гонене на неосъществими неща.

Сега ти пиша тази статия за да спестя твоето време и да ти помогна на това място, където се намираш ти в жизнения си път сега.

Бъди спокоен! Вселената ще се погрижи за теб! Тя те обича.

Ето, ти мислиш да отидеш на тренинг, но мозъкът ти започва да се притеснява заради парите...

Защо да се притесняваш? Прави това, което искаш и вярвай, че Вселената ще ти даде още!

Хората вместо да вярват започват да се напрягат. И вместо да отварят вратата на парите, те, обратното -  затравят я. А възможности има навсякъде! Те са навсякъде!

Желанията ти са закон за Вселената. Ако ти се ограничаваш, то и Вселената ще те ограничава. За използване на някои желания просто е нужно време.

За това те моля, престани да се притесняваш, да се натоварваш с проблеми и различни глупости, които нямат значение. Седни, медитирай и се спри. И ще видиш това, което действително е важно.

До скоро!

Наслаждавай се на живота сега, а не после!