Бъдете благодарни за това, което имате....

11/01/2018 13:19

 

Дойде ми идея да напиша за това, след разговор с един мой стар приятел. Помня,  че се видяхме преди половин година и той тъкмо започваше да развива бизнеса си паралелно с основната работа. Тогава той ми каза: «Мечтая да изкарвам поне 10 000 лв на месец». Когато говорих с него преди дни, бях поразена – той продължава да не е доволен, при това още повече. Сега чистия приход от бизнеса му е 50 000 лв на месец. Но сега целта му е 100 000 лв на месец.

След разговора ни дълго мислих върху ситуацията. Той беше недоволен, защото забрави, че постигна предишната цел. Той си постави нова цел. И в това, че си постави нова цел няма никаква грешка. Той направи всичко правилно. Много голяма грешка е това, че той забрави за това, че бе постигнал предишната си цел.

Много внимателно се погледнете, не сте ли влезли в същия капан? Има успешни хора и хора, които много изкарват и имат много пари. Вторите винаги ще са им малко парите. Те, както моя познат, ще постигат едни цели, ще си поставят други и ще са нещастни през цялото време. Кокото повече пари, толкова по-високи ще са новите цели.

Нови цели трябва да се поставят. Ако сте се хванали в момент, че в този период от време нямате цели – знайте, че скоро ще започнете да падате. Но е много важно, когато вървите към новите си цели да не забравяте за предходните постижения. Това е много важно, защото когато вървите към нови цели и мислите за още нереализираните, губите енергия. Чувствате се лошо, защото още не сте постигнали тази цел. Но когато я постигнете, ще си поставите нова и отново ще сте недоволни.

Излиза затворен кръг от постоянно недоволство. Какъв е изходът от тази ситуация?

Бъдете благодарни! Важно е да развиете в себе си навик постоянно да бъдете щастливи и благодарни за това, което имате сега, докато вървите към новата цел.

Когато мислите и благодарите за това, което вече се е изпълнило, вие придобивате енергия. Чувствате се човек, който е способен да постига целите си!

Не губете енергията от миналите постижения. Тази мощна енергия ще ви даде сили да се придвижвате напред. При това, в подсъзнанието ви ще се закорени убеждението, че винаги постигате целите си.

Постоянно придвижвайки се към новите цели, без да си спомняте за миналите постижения, вие се изтощавате.

Тук има един тънък момент, който е много важно да се разбере. Когато постигате целите си, поставяте нови цели, и мислите постоянно само за новите цели и за това, как да ги постигнете, на подсъзнателно ниво се закрепя идеята за нямане. Т.е. вие постоянно транслирате във Вселената енергия, че нямате това и онова. И с времето ще ви е все по-тежко и тежко да постигате нови цели, защото подсъзнанието ще възприеме това, че сте нямащ! Не казвам, че ще престанете да постигате целите си, просто казвам, че това ще е по-тежко.

Най-добрият начин е да се движите към новите цели и да помните постоянно за това, което вече сте постигнали. Тогава ще бъдете постоянно в състояние на благодарност и щастие, нали вече много сте постигнали. Подсъзнанието ще възприема състоянието на имане. И Вселената ще ви дава все повече и повече и ще способства постигането на нови цели.

Това състояние изисква продължителни тренировки. Аз самата постоянно преследвам нови цели и, случва се, че съм дотолкова захласната от новата цел, че абсолютно забравям за това, което вече имам. Бъдете благодарни за това, което имате! Благодарността е много мощен инструмент, използвайте го. Благодарете за всяка дреболия, за всяка победа, за всяка нова постигната цел. В края на деня задължително седнете и благодарете за всичко хубаво, което се е случило в този ден.

Създайте навик: всяка вечер преди сън седнете за 10 минути и помислете, какво хубаво сте успели да направите днес, и какво сте постигнали. Искрено благодарете Вселената за това.

Всяка сутрин, когато се събуждате, спомнете си постиженията си. Благодарете Вселената за тях. Спомнете си, че, може би преди половин година това е била ваша цел, а сега това вече е ваша реалност.

Бъдете благодарни! Благодарете за всичко хубаво!

Главната идея на тази статия е:

Когато постигате нови цели, благодарете за това, което сте реализирали до сега! Не забравяйте за вече постигнатите цели!