Едно чувство, което ще промени всичко!

 

Тази статия е написана най-вече за предприемачи и бизнесмени. Тя е за това, какво е важно в бизнеса,  и не само.

Идеята, която излагам тук можеш да приложиш в живота си (какъвто и да си и с каквото и да се занимаваш) и ще станеш много по-щастлив!

Когато растях имах впечатление, че бизнеса е само пари. Важното в бизнеса са парите и всичко в бизнеса е вързано с пари.

И сега, когато водя бизнеса си, продължавам да наблюдавам  бизнесмени, за които бизнеса е само пари. И на лицето на такива хора отсъства радостта и щастието. Признавам, че започнах да водя бизнес също заради парите. Но после открих за себе си нещо повече.

Бизнесът може да донесе много повече удоволствие и кеф, когато си фокусиран върху създаването на ценности и качествено обслужване на другите хора, отколкото върху изкарването на пари.

Не знам за теб, но аз получавам много повече щастие, когато виждам щастливи хора, на които съм помогнала. Когато виждам, че другите хора получават резултати и животът им се променя към по-добрата страна, аз получавам много повече щастие, отколкото когато получавам пари.

Парите са средство за постигане на определени цели. Парите не са самоцел.

И ето този момент, когато променяш фокуса си от парите върху другите хора, ти ставаш просветлен бизнесмен.

Другите хора (клиентите) чувстват, как собственикът се отнася към бизнеса си. Обича ли хората или не. И как мислиш, от кого хората ще искат да купуват: от този, който само криви вежди или от този, който обича клиентите си и се стреми да им помогне и по най-добрия начин да удовлетвори потребностите им? Любовта – ето какво е важното в бизнеса! Любовта и бизнеса – наистина ли мислиш, че това са две несъвместими понятия?

Обичай хората. Обичай клиентите си. Когато те купуват от теб, те ти оставят частичка от себе си, частичка от енергията си, та какво са парите? Парите са енергия. Те ти дават енергия.

 

Хората имат нужда от любов и грижа. Давай им тази любов и грижа и те ще бъдат с теб. Те ще станат твои постоянни клиенти и ще те препоръчват на всички наоколо. Подари им най-ценното, което имаш.

Създавай бизнеса си с любов, направи така, че всяка частица от бизнеса ти е пропита с любов. Хората ще почувстват това и ще бъдат с теб. Ето това е важното в бизнеса.

Любовта е най-голямата сила на земята. Отдавайки любов ти ще получаваш любов.

Глупаво е да не използваш най-силната съставяща за построяването на своя бизнес.

Някои ще кажат: «да, аз познавам такива бизнесмени, които «возят пари с камиони и те не само не обичат хората, те ги ненавиждат. Как да разбираме това?

Знаеш ли финансите са само една от сферите в живота. Освен тях има и други сфери, в това число и самореализацията, отношенията и семейството.

Парите са само външна проява. Ти не знаш какво се случва в душата на тези хора. Пред хората те си слагат маска и изглежда, че всичко е  супер, но не знаеш какво се случва, когато останат сами.

Любовта е необходимата съставяща за щастието. Без любов човек не може да бъде щастлив.

И колкото повече любов има в живота на човек, толкова е по-щастлив той.

Живей с любов, създавай с любов. Обичай хората!