Имаш ли «втора интуиция»

22/02/2017 09:37

 

Ако хората бяха внимателни, светът щеше да е много по-добър! Лъжи щеше да има много по-малко, защото внимателният човек е много по-сложно да бъде излъган.

Хайде заедно с теб, развивайки се като личности да строим свят, пълен с успех, щастие и богатство!

За това тази статия искам да посветя на темата внимателност!

В детството аз бях невнимателна, навярно, като повечето деца.

Казваха ми: «Любов, бъди внимателна!» Но аз не разбирах, защо и за какво да бъда внимателна.

После разбрах, че внимателността е «втора интуиция!»

Детайлите ще кажат много повече от това, което е на повърхността.

Бъди внимателен към чувствата си! Чувствата ти говорят истината, но много често поради невнимателност към себе си и чувствата си правим  нещата по друг начин,грешим, губим нещо, а после мислим: «Жалко, че не послушах чувствата си» Случвало ли ти се е подобно нещо?

Учи се да слушаш самия себе си! Бъди внимателен към себе си!

Чувствата ти са винаги с теб. Те «говорят» с теб постоянно. Но ние така усилено мислим върху решаването на проблема, че не обръщаме внимание на чувствата си.

Къде внимателността е много важна?

- В работата. Много по-добре ще разбираш същността на нещата! Ти ще виждаш и чуваш това, което хората не казват, но мислят. Ти ще разбираш истинските им мотиви.

- Ще запазиш море от пари! Не е възможно напълно и идеално да се скрие истината. Внимателният и наблюдателен човек ще види дреболиите, които ще предизвикат съмнение. Повечето хора биват лъгани защото те сами предпочитат да се надяват и да вярват, отколкото просто да бъдат внимателни и да гледат истината в очите.

Ще умножиш парите! Много по-добре ще виждаш и разбираш различни инвестиции. Къде си струва да влагаш, а къде – не. Кое е честно, а кое съмнително.

- В отношенията с хората. Много хора смятаме за свои приятели, въпреки че всъщност сме им нужни за определена изгода.

В живота си взех решение, повече да си нямам работа с хитри хора! Те казват едно, а зад гърба мислят друго.

 Просто бъди внимателен. Хитростта се проявява в определени моменти. И бъди сигурен, че ако човек се е изхитрил 2-3 пъти той ще хитува и по-натам.

Много хора искат да изглеждат много по-добри, отколкото са в действителност.

Не е тайна, че при запознанство и мъжете и жените играят. Просто във връзката мъжът играе до първия секс, а жената може да играе до сватбата.

- В отношенията с любимия човек

Проблемите във връзката се появяват поради това, че партньорите не се разбират. Разбира се, че не се разбират, щом мъжете и жените говорят на различни «езици». Въпреки че говорим на български, разумът на мъжете и жените възприема едни и същи думи по различен начин.

За да видите истината трябва да сте внимателни! Научете се за да забелязвате дреболиите!

Как да развиете внимателност?

Най-главният враг в развитието на внимателността е да осъзнаеш важността й!

В моя живот това стана, когато невнимателността започна да ми струва много скъпо. Ту губих пари поради невнимателност, ту приемах предложения, които ми доставяха  много неприятности, или просто вземах неверни решения. А нали когато от настоящето се оглеждам в миналото, винаги мисля: «Та това беше очевидно! Как не го забелязах?» А всичко защото предпочитах да се надявам на по-добро вместо да гледам истината в очите.

Внимателността открива истината! Но хората се страхуват от истината, нали тя не винаги е приятна.

Вземи решение да бъдеш силен човек!

А сега, когато осъзнаваш важността на внимателността нека поговорим за това как да я развиваш!

Една от основните причини за невнимателността е в това, че хората се намират в мислите си. Вниманието им е върху мислите, а не в реалността.

Наблюдавай реалността! Наблюдавай хората.

Когато бяхме на почивка видяхме много семейни двойки или просто двойки. Много е лесно да се разбере по изражението на лицата на мъжа и жената за това как вървят отношенията им, щастливи ли са или не, обичат ли един друг или всеки има своите приоритети.

Същото е и в бизнеса. Обръщай внимание на хората и ясно ще виждаш всичко.

Учи се да обръщаш внимание на чувствата си!

В първите мигове, когато нещо се е случило или нещо си забелязал, чувства има, а мисли още не. Т.е. човек има буквално две секунди за да чуе какво казва интуицията. Защото когато се включи мозъка, той по свой начин ще разсъди за ситуацията и ще направи неверни изводи.

Наблюдавай мислите си!

Не, не да мислиш, а да обръщаш внимание на мислите!

Мислите възникват не просто така, а като реакция на едно или друго събитие. Неосъзнатите хора просто «плуват» по течението на този мислителен поток, който ги отнася в никъде. Осъзнатите хора осъзнават мислите си. Първо те могат да ги насочат в нужната посока, второ, те могат да разберат причината на едни или други мисли. А разбирането на причината дава на човек възможност да промени реалнстта си и да създаде нова желаема реалност!

Истината е в дреболиите!

Наблюдавай дреболиите!