Интернет магазин от дивана

В какво се състои успеха на магазина от дивана (от тези, където рекламират всякаква полезна битова дреболия на завишена цена)? В това, че там демонстрират полезността на продаваната стока в действие. На екрана на телевизора, както у дома.

Витрина интернет-магазинаА защо същото не може да се приложи към обикновен интернет-магазин? Защо на полиците на интернет магазините виждаме само еднообразни картинки, които не дават никаква представа за полезността на вещтта, било то дреха, някакъв гаджет или миксер?

Ефективността на видеото върху въздействието на интернет зрителя за първи път приложили интернет продавачите, които продават инфо-стоки. Сега няма нито един голям интернет-гуру, който не показва с помощта на видео, как на живо, онлайн той е постигнал успех.

Ако имате интернет магазин  (или продаваща страничка), то вие можете няколко пъти да повишите своите продажби, ако покажете на посетителите си, на какво е способен вашият продукт.

Не е толкова важно, какво продавате. Важното е това, всеки потенциален клиент да види този продукт наживо, както у дома си, а не като виртуална картинка.

Например, ако това са дрехи.  Поканете стройно момиче, нека тя мине няколко пъти в продаваната от вас роклю по мини подиум. Покажете, къде и с какво тя може да  носи тази рокля. Обяснете, с какво е добра тази рокля (тя прекрасно седи, не се мачка, може да се носи с жакет или с късо яке, също и с такава чанта, ръкавици, шапка и т.н)

Ако това е автомобил. Покажете, колко сигурно се чувства на пътя, каква скорост развива, колко ловко се паркира.

Ако това е книга. Вземете я в ръце. Прелистете. Нека зрителите видят, каква е хартията, шрифта, корицата, има ли илюстрации и колко са те (все пак в реален книжен магазин, преди да купим книга, ние задължително я държим в ръце). Няколко пъти успешно съм купувала книги с красива корица, в които нямаше никаква полезна информация (например, в книга по шиене нямаше нито една схема или илюстрация на готовото изделие!). За това книги купувам вече много внимателно.

Колкото и стоки да не съм купила, е било именно защото не съм знаела как изглеждат и действат те в реалноста!

Ако продавате електронни стоки, още повече ги покажете в действие В ДЕЙСТВИЕ!

Аз изобщо се учудвам, защо видеодемонстрацията на продаваните стоки в действие до сега активно не се прилага в интернет магазините (може би те не успяват да се справят с всички поръчки или не им е нужен допълнителен доход)?

Защо домакините, записващи на YouTube свое видео, могат да си го позволят, а фирмите, за които това е въпрос на многократно увеличаване на продажбите, не могат да отделят време за това?

интернет-магазин ножей crkt.comДнес случайно излязох на американски интернет магазин, продаващ ножове. Освен собствени снимки този магазин слага видео, където показва как изглежда един или друг нож в ръцете, от всички страни, как действа (аз бих добавила, например, дали с ножа може да се отвори бутилка, консерва, да се завинти болт и трябва да се покаже как се прави това).
Този си има на youtube  свой канал, където слага видео на всички  новини, събира фенове, които имат шанс да станат постоянни клиенти на магазина. С други думи, с помощта на видеото не само се показва стоката в лице, но и привличат нови посетители.

Ако вие даже нямате интернет магазин, а просто продавате нещо през интернет (украшения, козметика, чантички, дрехи, всякакви саморъчно направени изделия) - добавете към картинката на своята стока видео-демонстрация. Това ще добави доверие и ще приближи продукта до купувача.

Например, изпратиха ми линк към един сайт, от който една баба приема поръчки за плетене на чорапи. Аз бих, разбира се, този сайт малко попреправила. Но важното е - бабата не показва тези чорапи в натура (за това продажбите не вървят).

Би могла да покаже, как ги плете. Как ги обува на крачетата на внука. Как този внук се разхожда часове на улицата (пързаля се, лепи снежен човек). Бих показала, как се опъват тези чорапки, как се перат, сушат и не се смаляват при многократно пране. Бих показала купчината изплетени чорапи и как цялото село ги носи.

Да се заснеме видеото е достатъчно веднъж - а стоката се продава многократно