Как човек още в детството решава дали да бъде богат или беден

06/12/2016 17:40

 

 

Детското решение, което определя паричната ти съдба!

Аз съм много благодарна на училището и родителите си, защото точно училището ме накара да взема решение да бъда богата.

Аз бях от обикновено семейство. Живеехме като всички. Бих казала, даже бедно. Много пестяхме и често много силно исках нещо и не го получавах. Аз ходих цяла седмица в едни и същи дрехи. Мечтаех за конструктор Лего, който ми купуваха само за големи празници при това малки играчици.

Най-любимият ми плод беше ананасът, защото в детството ми ние никога не купувахме ананас. Мама казваше: «той е толкова скъп, а няма какво толкова да му се яде». Сега с голямо удоволствие купувам ананаси и разбирам, че все пак е голям и много вкусен.

В училище никога не си купувах обяд, защото пестях и събирах за Лего, само гледах приятелите, които с удоволствие пият компоти и ядат пица. А пицата е толкова вкусна..

И помня как си казвах: «Когато порастна, ще бъда богата!!! И ще си купувам всичко, което искам!»

В детството си прекрасно се научих да пестя! Аз можех да пестя до 80% от парите, които получавах от родителите!!! На това ме научи мама. Благодарна съм й за това! Умението да пестя е важна крачка по пътя към богатството.

Всички ние в детството приемаме неосъзнати решения! За мое щастие аз взех правилно решение. Аз взех това решение защото ми се налагаше да се отказвам от много неща.

Също така аз гледах приятелките в училище, момчетата от богатите семейства и така исках да бъдем приятели, но отсъствието на пари ме сковаваше В 10 клас обикнах едно момче от моя клас. То бе от богато семейство.

Разбирах, че нямам шансове. Бях само негова приятелка. Когато му признах любовта си, той само каза: «Нали знаеш, че това е невъзможно»! Този неуспех ме накара да затвърдя решението си да бъда богата. Разбирах, че когато имам пари, ще съм «готина» и ще имам готино гадже!

Знаех, че ще порастна и ще изкарвам пари и ще ме обичат!!!

Аз бях много неуверена! И мислех, че увереността ще дойде, когато бъда осигурена.

Всичко това ме мотивираше много силно да искам съм богата и ме караше да действам!

Разбира се, само след това разбрах, че за прекрасни отношения не е задължително да бъдеш богат и че увереността не идва с парите. Разбрах това, когато получавах добри пари. Но в детството вярата ми, че всичко това е благодарение на парите ме мотивираше!

В детството си ние всички неосъзнато вземаме решения! И това решение може да бъде за цял живот! Още в детството ти можеше да решиш, дали ще си богат или беден!!! И това решение има грандиозна сила!

Помня, какви сложности имах в периода, когато се стремях да преуспявам  и не знам как и откъде намирах сили да преодолявам тези сложности и да вървя напред! Сега разбирам, че това детско решение да бъда богата, което така здраво заседна в главата ми ме движеше!

Какво решение  взе ти в детството си? На всички ни беше тежко в детството.

Но, ти се обиди на живота и на родителите или обратното, каза: «Аз ще преуспея!» (или нещо подобно)?

Има 2 основни типа реакции на проблемите, сложностите или това, което не ти харесва:

1.       Човек се сърди

2.       Човек се разстройва

 

Моделът на сърдене води до активни действия и в резултат към постигане на целта (не винаги към щастие)!

Моделът на разстройване води към бездействие, размишления, разочарование от живота и в резултат към бедност и нещастие.

Има още и трети вариант за реакция на проблема, но този метод е характерен за мъдри и осъзнати хора. Те не реагират на проблема. Те просто вървят към целите и мечтите и благодарят за всичко ставащо.

Ти  се сърдеше  и си искаше да промениш това?

Или се разстройваше, обиждаше и натъжаваше?

А какво правиш сега в живота?

Какво да правиш ако си се обидил на живота, вместо да решиш, че ще преуспееш?

Да промениш това решение тук и сега! И да вложиш в новото решение максимум емоции и чувства!

Много скоро животът ще провери, действително ли си променил решението или само искаш да го промениш!

Ти отново ще се разстроиш или обратното ще започнеш още по-усилено да работиш в бъдеще?

Вселената винаги гледа действията на човек!

Най-големият проблем е  в това, че  хората не осъзнават убежденията си, настройките и това, в което вярват. В живота се удрят от стената, опитвайки се да изкарат пари, а детските убеждения «убиват» всякакви начинания. Ако разбираш в какво си повярвал и в какво вярваш сега, то това лесно може да се промени.

 Спомни си, моля те, моменти от миналото си.... И си представи, как си казваш, там, в миналото: «Ще успея! Всичко ще успея да направя! Ще... (продължи изречението)» и вложи максимум чувства и емоции в това решение. Напиши новото решение на хартия! След това много-много пъти го повтори  за да остане в подсъзнанието.

Използвай заклинанията и концентрациите за укореняване на това решение!

(заклинанията и концентрациите са много мощни упражнения за създаване на реалността).

Достатъчно е просто да вземеш ново силно решение и да го закрепиш на ниво емоции!

Само че разбери, че ако вземеш ново съзидателно решение, бъди готов да работиш много и много упорито!

Да се обидиш на живота е много лесно! Обиждаш се – и цял живот може нищо да не правиш, а само се оплакваш.Само че така, разбира се, богатство и щастие няма да видиш.