Как да чуете интуицията си

25/05/2017 22:44

 

Преди да започнем да говорим за интуицията е много важно да проверите мотивацията си. Защото няма смисъл нещо да започвате, а после да го оставите след няколко дни. Да се научите да чувате интуицията си е сериозен въпрос и изисква значителни вложения на енергия и сили и аз бих искала да подходите осъзнато към развитието на интуицията.

Преди да продължим, отговорте, моля на въпроса:

За какво ви е да чувате интуицията си?

Посочете максимално количество причини. Колкото по-весоми са причините, толкова повече шансове имате да преуспеете. Съгласете се, че човек намира ресурси за всичко (време, пари, енергия, сили), ако мотивацията е висока. Ако мотивацията е слаба или отсъства възниква подсъзнателно съпротивление срещу действията и се налага да се насилвате. Ако ви се налага да се насилвате, знайте, че това е началото на края. Подсъзнанието е по-силно от съзнанието. А да създадете вътрешна мотивация, защо да го правите – това вече е друга работа.

Още сега, ако не сте написали нищо, седнете и помислете, за какво ви е да чувате интуицията си?

А сега ще ви кажа как да развиете и чувате интуицията си.

Правило 1. Как да чуете интуицията си?

Интуицията никога не обяснява защо следва да се направи така или иначе.

Логиката винаги обяснява защо си струва.  Логиката оперира с факти, опит, тя винаги се опира върху нещо и винаги доказва.

Това следва да се прави така, защото...

Интуицията е способността да чувствате отговорите от пространството. Интуицията просто знае, защото е взела тази информация от пространството. Тя не знае отговора на въпроса защо. Тя просто знае. Тя няма доказателства, обяснения - няма нищо, освено просто отговор.

Именно за това много често логиката печели. Логиката превъзхожда, защото обосновава действията.

Правило 2: Как да чуете интуицията?

Колкото повече вярвате и разчитате на интуицията, толкова по-добре работи тя.

Когато вземете решение да се доверите на интуицията, вие започвате да се концентрирате върху получаването на интуитивни отговори. Където е вниманието – там е и енергията. И, разбира се, отговорите идват. Интуицията е като ваш верен работник. Колкото повече задачи й възлагате  и колкото повече вярвате в нея, толкова по-добре тя работи за вас. 

Тук и сега вземете реение да слушате само интуицията си.

Неудачниците казват «ще пробвам». Те винаги имат вариант за отстъпление: да послушат логиката. И, разбира се, с това те проявяват недоверие. Интуицията казва: «за какво да се старая, ако той все едно ще послуша логиката».

Доверете се на интуицията си 100% и тя ще е ваш съюзник завинаги.

Правило 3: Как да чуете интуицията?

Медитирайте. Медитацията ви помага да успокоите мозъка си.

Хиляди мисли със «скоростта на светлината» минават през главата ви. И всяка иска да чуете точно нея. Те са като малки кученца, които лаят напразно, само за да почувстват значимостта си. И благодарение на тези скорости и такова количество мисли възниква шум в главата. И заради този шум не можете да чуете истинските мисли. Вие не можете да чуете интуицията си. Заглушава я шумът от непослушните мисли.

Медитацията успокоява мислите. Медитацията премахва излишните и чужди мисли. Количеството мисли в главата значително намалява, и скоростта им също угасва. Когато настъпва ред в главата, вие имате много повече шансове да чуете интуицията си.

От тук възниква следващото правило.

Правило 4: Как да чуете интуицията си?

Колкото сте по-спокойни, толкова по-добре чувате интуицията си.

Когато искате да разберете отговора на въпроса си, трябва на първо място да се успокоите. Да влезете в състоянието хармония. Много е просто да се направи чрез дълбоки вдишвания и издишвания. Напревете го многократно. Още сега пробвайте и ще видите резултата (А сега пробвайте да дишате бързо. Забелязвате ли, как се увеличава скоростта на мислите при ускорено дишане?)

Никога не вземайте решение в състояние на превъзбуда и въодушевление.

Също никога не вземайте решения в състояние на злоба и агресия.

Най-добре взимайте решения в състояние на умиротворение и спокойствие.

Правило 5: Как да чувате интуицията си? Интуицията говори чрез чувства, образи, а не думи.

Не чакайте, че интуицията ще ви даде отговор с думи, от рода «направи това, така и така».

Отговорите от интуицията идват под вид на чувства или образи.

Например, когато се питате, стрували си да постъпите така и възниква чувство на радост, увереност, значи интуицията казва  «да». Ако чувствате, че нещо «не е наред», «не е ясно», «някак е странно всичко», чувство на злоба, агресия, значи интуицията казва «не». Двойнствено чувство – отговорът е «не».

Често отговорите идват под вид на образи-асоциации. Не винаги човек може да разбере, какво означават тези асоциации. Отново обърнете внимание на чувствата си. Какво предизвикват тези асоциации? Какви чувства?

Попитайте интуицията си няколко пъти. Нека тя ви даде няколко асоциации.

Правило 6. Как да чуете интуицията си? Бъдете насаме със себе си.

Когато сте насаме със себе си, тогава се чувате. Другите хора, особено тези, на които вярвате, много силно ви влияят и на способността ви да вземате решения. Често те ви внушават решенията си, а вие ги приемате за свои. Жените (особено любимите жени) много лесно внушават на мъжа желанията и решенията си. А поради това, че мъжете изпитват слабост към жените, те не са в състояние да противостоят.

В идеалния вариант, изобщо излезте от пространството на другите хора. Вземайки решение в офиса ви влияе атмосферата там. Повече от това, другите хора в сградата, които са заинтересовани от определено решение на мислено ниво също ви влияят.

По-добре се уединете в парка, в гората, сред природата, на място, където отсъстват заинтересовани хора.

Не казвам, че задължително трябва да ходите далеч, достатъчно е просто да се съедините с природата. Тя ще ви предпази от външно влияние.

Следвайте тези съвети. Вярвайте на интуицията си и тя ще стане ваш съюзник.