Как да мотивираш себе си?

21/01/2017 09:19

 

Най-добрият начин

Сигурна съм, че имаш цели и мечти. Вярвам, че искаш да направиш живота си по-добър. И това е прекрасно! Само че понякога не стига мотивация да направиш това, което е нужно за изпълняване на желанията. Не е ли така? И с този проблем се сблъскват всички, без значение дали човек е собственик  на голям успешен бизнес или просто наемен работник.

Откъде да вземеш мотивация? Как да се мотивираш? Кой е най-добрият начин да мотивираш самия себе си?

Да, целите и мечтите сами по себе си ни мотивират, но когато се сблъскваме с неуспехи или нещо върви не по план, мотивацията изведнъж изчезва. Наличието на цели и мечти не е достатъчно за истински силна мотивация. Още един подводен камък за целите и мечтите е в това, че те ни отвеждат в бъдещето и забравяме за радостите на настоящето и миналото.

Преди да поговоря за своята мотивация ще ти покажа прекия път към нещастието и загубата на себе си (използват го  много хора).

Може би и ти правиш точно така.

Път към нещастието

Фокусирай се върху бъдещите цели и мечти.

Забрави за миналите успехи и постижения. Те нямат значение, нали сега всичко е по различен начин.

Ако нещо успяваш по пътя към целите не си струва да му обръщаш внимание. Това е естествено. При това ако се радваш ще уручасаш усепеха си.

Ако нещо не успяваш, силно се фокусирай върху тези  неуспехи. Това ще помогне да решиш тези проблеми по-бързо.

Когато постигнеш целта, не си струва да се радваш за да не уручасаш успеха, веднага си поставяй нова цел и отново напред.

Това беше път към нещастието.

Ние вече изживяхме част от живота: някой 20 години, някой 30, някой 40, или даже 50 и 60 години.

В миналото ти има море от успехи и море от победи! Глупаво е да ги забравяш. Но обикновено хората така и правят. Те дотолкова са устремени към бъдещето и захванати от решаването на проблемите си, че съвсем са забравили за това колко са направили! А нали, забележи, че гоненето на цели и решаването на проблеми взима енергия. От тук идва отсъствието на мотивация – ти губиш цялата си енергия, а нова не придобиваш.

Забелязах интересен парадокс: колкото по-голям мащаб има  човек, толкова повече е постигнал в живота си, толкова по-малко цени постиженията си и толкова повече е устремен към нови цели и мечти. Този човек не цени това, за което мечтае по-голямата част от хората на земята!

Твоите минали успехи и победи могат да ти послужат като мощна база по пътя към постигането на нови цели и мечти. Но хората се страхуват да се радват за да не уручасат новите успехи и постижения. Каква глупост! (забележи, как грамотно обществото е внедрило това убеждение в разума на хората за да станат нещастни).

За да учучасаш успеха, трябва да се хвалиш и да разказваш на всички хора подред за постиженията си.

Ако се радваш наум, ти благодариш на Вселената, споделяш радостта с близки хора, с наставника – това е пряк път към щастието, процъфтяването и още по-бързото постижение на нови цели и мечти.

За това смело се радвай!

Всеки ден аз скачам и се радвам и благодаря на Вселената за постиженията си, за успешните събития и всичко, за което много се радвам! Аз се чувствам прекрасно и ми се иска да създавам още и още!

Как да се мотивираш да благодариш за миналите си успехи и победи?

Просто да ги запишеш в дневник на победите не е достатъчно. Трябва ярко да си спомниш тези победи и да вложиш в тях максимум чувства. Усети отново тази победа като за първи път. Преживей я! Чрез силни чувства и емоции ти ще закорениш тази победа дълбоко в подсъзнанието си и ще я помниш.

След такава работа с успехите и победите ти ще започнеш с нови чувства и вдъхновение да действаш напред!

Още една погрешна мисъл е в това, че ако човек се радва, ще се отпусне и, обратното, нищо няма да прави. Човек се отпуска, ако няма нови цели и мечти, а не от това, че ще се радва.

Разбира е, някой предпочита да се мотивира с камшик! Е, какво, техен избор, но щастие няма да видят. Аз предпочитам да бъда щастлива, да раста, да се развивам и да постигам целите си с радост. За това се мотивирам с «тортичка».

А изобщо, какъв е смисълът да постигаш целта ако ще забравиш за това?

Какъв е смисълът на победата, ако ще се зарадваш един ден и ще забравиш?

Аз внимателно събирам успехите и победите си. Спомням си ги! Радвам се! И аз придобивам мотивация да вървя напред! Повече от това, когато си спомняш миналите си успехи, самооценката ти расте и ти създаваш на ниво енергия нови успехи.

Миналото, настоящето и бъдещето са свързани с един конец.

Спомняйки си успеха от миналото, настроението ти се подобрява и мотивацията в настоящето ти расте, съответно, ти създаваш много по-добро бъдеще.

Използвай позитивното си минало. Не трябва да го захвърляш и забравяш.

Сигурна съм, че в миналото ти има успешен опит за изход от тежки ситуации и решаване на проблеми. Използвай тази енергия на успеха за изход от тежките ситуации в настоящето и решаването на проблеми, които възникват в настоящето. Това, което си успял да направиш веднъж, ще можеш да повториш още и още веднъж!

Разумът ти е гениален!

Той ти служи с вяра и правда, но ти можеш да го използваш както за благо, така и за вреда!

Просто хората не са били научени да го използват.

Използвай гениалността си за благо.

Задръж разума си в позитив. Следи да чувстваш щастие и радост!