Как да намерим най-добрия и най-хармоничен начин за постигане на целите си

17/03/2018 19:54

 

В тази статия ще поговорим за това как да намерим план за действия за постигане на поставените цели.

Най-важното в намирането на план за действия са добре поставените цели. Колкото и странно да звучи, но това действително е така. В никакъв случай не си поставяйте цели в зависимост от това, знаете или не, как да ги постигнете. Абсолютно неправилен подход: ако не знам, как да постигна целта, значи цел не си поставям. Всичко трябва да е обратното: Вселената ще ви подскаже план за действия в зависимост от целите ви. Ако целите са ниски ще получите план за действия за реализацията на такива цели, ако целите са високи – ще получите план за действия за реализацията на високи цели. И, което е много важно: на Вселената й е еднакво лесто да ви достави лесна и сложна цел. Единствено нашия разум се съпротивлява, казвайки: «Това е лесна цел, за това ми трябва една седмица», «Това е много сложна цел, това ще ми отнеме половин живот». Вселената не се затруднява, доставяйки ни каквото и да е, също както не се затруднява, когато тревата и дърветата растат. Мисля, че ви убедих да си поставяте Големи цели?

И така, сега да поговорим по-детайлно за намирането на план за действие. Забележете, казвам не да разработите, а да намерите, защото не можем нищо да разработим. Нашият разум е прекалено ограничен за да влияе върху Вселената. Нашата роля е да направим поръчка на това, което искаме и внимателно да наблюдаваме, кога ще се появи възможност. Ако нямате план за действия след като сте изпратили намерението си на Вселената, бъдете много внимателни. Вселената е започнала да замисля, как да ви предостави това, при това по най-добрия и хармоничен начин. Тя ви познава, вашите силни и слаби страни и знае, реализацията на кое ще ви донесе удоволствие. Задачата ви е да се концентрирате върху целите и да следите, кога ще имате възможност. Времето за очакване може да се колебае от 1 ден до 3 месеца в зависимост от намерението ви. Лично за мен този период беше 3 дни. Възможността може да дойде незабелязано, за това внимавайте и не я изпускайте. Можете да получите някаква нова задача в работата, може да ви се обади непознат човек с предложение за работа, т.е. може да се случи всичко, каквото и да е. Когато ви идва вдъхновяваща идея, трябва да повярвате в нея и да започнете да действате за осъществяването й. Не се страхувайте да изгубите незначителна сума пари, страхувайки се, че ще ви излъжат. Първо, на ваша страна е Вселената, която реализира желанието ви. Второ, кой от богатите не е губил пари? Забележете, че бедните губят пари много рядко (те в нищо не участват). А ако и изгубите, то това е част от плана, който ви води към целта. Само след това не се затваряйте от по-нататъшни възможности.

Можете да ускорите процеса на намиране на идеи като включите въображението в търсенето на идеи. Започнете да използвате визуализацията, представяйки се вече постигнал целта си. Бъдете радостни, скачайте от радост, почуствайте напълно, че вече сте постигнали целта си. 2 пъти на ден, сутрин и вечер си представяйте постигнал целта си. Благодарете на Вселената за това. Ще се настроите на честотата на успеха, което ще помогне на Вселената по-бързо да привлече нужните събития в живота ви. Постарайте се да настроите въображението си на постоянно  търсене на идеи за вас.

Добре, Вселената ви предоставя идея, вие я приемате и пристъпвате към реализацията й. Поздравления, вие направихте следващата важна стъпка по пътя към успеха. В началото гарантирам, че ще сте окрилени от ентусиазма, че целта ви се сбъдва. Но ентусиазмът с времето ще мине.

След това по пътя ще се натъкнете на голямо количество проблеми. Помните ли, че началният ви ентусиазъм вече мина? Да издържите този период и да се движите напред до първи значителни резултати е достатъчно тежко. Но в това ще ви помогне посвещението ви. Това ще е вашата проверка, действително ли разумът и душата са единни.

Ако чувствате, че душата и разумът са единни, нямате право да се предавате, трябва да се борите до край, до победен край, иначе каквато и идея да получите от Вселената, няма да я реализирате, защото не сте свикнали да преодолявате трудности.