Как да намерите идея за реализация на целта и мечтата?

30/01/2017 12:57

 

Когато човек има мечта и той знае какво иска, следващата стъпка е да намери идея как да осъществи тази цел и мечта.

Хората, които търсят оправдание, лесно го намират: «Аз не знам как!» Но само ти избираш: да се оплакваш и да казваш, че не знаеш как или да се потрудиш и да намериш идеи, а след това да ги осъществиш и да получиш мечтата си.

Времето лети бързо, и ти няма да успееш да мигнеш, и ще минат 5  години. Но какво те чака там след 5 години? Всичко, което имаш тук и сега, или щастие и богатство?

Щастието и богатството няма да се случат, те се създават с настойчив и упорит труд.

А сега за идеите!

Как да намерите идеите, които ще те доведат до реализация на мечтите ти?

Всичко, което ще споделя сега,  прилагах в живота си, при това в различни области. Сигурна съм, че ще помогнат и на теб.

 

Важно е да разбирате, че най-добрите идеи идват случайно и спонтанно, като озарение. Те никога не са следствие от логично мислене.

Разбира се, мислейки и размишлявайки, може да намерите идеи, но тези идеи ще бъдат, меко казано, не най-подходящите. Те ще доведат до погрешни действия и разочарование.

 

Но, както знаеш – случайностите на са случайни. И случайностите се създават!

И се създават, благодарение на упорита работа и желание.

Нека споделя как аз търсих и продължавам да търся идеи за реализацяита на желанията ми.

 

- Медитации.

Медитацията е отпускане, релаксация. В отпуснато състояние човек е много възприемлив към Вселенския поток. То ест човек много по-силно чувства Вселенската енергия! И, разбира се, може да «вземете» идеи от този Вселенски поток.

Медитацията «изключва» разума. И когато той се «изключва» оставаш истинския ти».

Как да търсиш идеи благодарение на медитациите?

Преди медитацията ясно определи въпроса на който искаш да намериш отговор.

По време на медитацията напълно се отпусни.

Тук няма за какво да мислиш и да очакваш някакви идеи. Просто се отпусни. Медитацията може да продължи 5-15 минути, може и повече.

След завършване на медитацията просто чувствай. Просто бъди тук и сега. Точно в този момент идеите (мислите) ще възникват произволно. Лови ги, защото потокът ще бъде голям. Този процес заема 5-10 минути, после се включва мозъка и се връща съзнателното състояние. Задачата ти е – търси идеи в несъзнателно или полусъзнателно състояние.

В съзнателното състояние работи логиката, а това означава, както вече разбра, че идват непосредствени идеи.

 

-  Автоматично писмо

Много лесен начин за създаване на идеи, но, както показва опитът - за повечето хора много сложен за изпълнение.

Същността му е в това, да вземете чист лист хартия, отгоре да напишете въпроса и просто да пишете това, което ви идва наум като отговор на този въпрос.

Благодарение на този начин също се изключва логиката и съзнателното мислене, защото мозъкът на успява така бързо да създава идеи, както пише ръката. Т.е. човек, иска или не, ще влезе в полусънателно (интуитивно) състояние, в което идеите се създават от никъде.

Сложността на този начин е в това да се накарате да пишете без спиране, нали когато съзнателните идеи свършват човек ще поиска да спре и да помисли. Това не следва да се прави. Точно сега ще започнай най-най идеите!

Но тук е важно човек да бъде готов да бърка. За отличниците този начин не работи, нали при тях всичко трябва да бъде правилно, а тук ще има много неподходящи идеи. Да, 80% от идеите ще са неподходящи, които се отхвърлят веднага след първия анализ. 15% от идеите ще са приемливи, но обикновени. И само 2-5% особени идеи!

Заради тях правиме това упражнение.

 

- Начин за усилено размишление

Да, аз писах че след размишление няма да намериш истинска идея за реализация на целите и мечтите си, но съзнатеното размишление ще пусне процеса на подсъзнателното размишление. Ти решаваш, че ти е нужна идея. И усилено цял ден (на работа, вкъщи, преди сън, сутрин) мислиш върху това. Много и силно. Това не дава резултат, нищо не се случва. Идват идеи, но не това, което ти е нужно. А после изведнъж съвсем неочаквано случаен изблик – идея! Точно тази идея, която си търсил.

Случайностите не са случайни.

Тази случайна идея ти е дошла именно благодарение на продължителното размишление.

 

- Въпроси

Умението да задаваш правилни въпроси е ключов навик на успешния човек.

Нашият мозък винаги намира отговори на въпроси. Просто харата си задават неправилни въпроси.

Например, аз много често чувам въпросите: «Защо не успях?» «Защо така се случи?», «Какво направих неправилно?» всичко това са негативни въпроси, които фокусират човек върху негатива.

Негативен въпрос – негативен отговор. И този негативен отговор довежда човек до униние и разочарование.

Често хората задават въпроси, които започват с «Как...?»

Това са въпроси на фантазьорите, защото тези въпроси не водят до действия, а до размишления.

«Какво да правя...?» това са отлични въпроси, защото те са фокусирани върху действия!

Благодарение на такива въпроси разумът търси отговори, които са насочени към действия. А те, от своя страна, създават резултат!

 

- И последният начин, който много обичам: търси отговори сред природата. Когато седя в медитация до морето сутрин и «слушам» пространството. Често разговарям с морето. Това звучи глупаво, но именно морето ми «подхвърля» чудесни идеи.

Разбирам, че до теб вероятно няма море, но може би има гора, парк, езеро, река. Излизай по-често сред природата, там има чиста истинска енергия.

Отиди на такова място, където рядко ходиш: природа, езеро, гора. Промени обстановката.

 

Не всеки начин от гореописаните 100 % става за теб. Ти трябва да намериш своето, това, което по най-добрия начин ти подхожда. Може би няколко начина, важното е да работи.

Как да провериш идеята, която ти е дошла наум?

Слушай сърцето си. Ако главата казва «да», «идеята се харесва», но със сърцето чувстваш, че нещо не е наред, появява се неясно чувство, тревога. Значи, намерената от теб идея е погрешна. Ако в главата се появява страх, а сърцето казва: «Да, аз съм готов и искам да го направя», - значи това е правилната идея. Ако при едната мислъл изпитваш много силни позитивни емоции, ти си на правилен път.

Ти ще си много щастлив, ако се вслушваш в сърцето си. Същото ще ти кажат хората, които са постигнали колосален успех в живота. Същото ти казвам и аз!

И помни, способността да създаваш идеи  е гениална способност!