Как да не преплатим за покупки в магазина

28/10/2014 13:50

Често явление: отивайки до магазина само за хляб, ние донасяме пълна чанта с продукти. Това са уловките на маркетолозите. Как да не преплатим за покупките в магазина и да се върнем вкъщи само с нужната покупка?

Най-ненужните покупки в магазина поставят на рафтовете, разположение на нивото на очите. Също там се намират и най-скъпите стоки. Ако искате да спестите, купувайте от по-долните или горните рафтове.
Колкото по-бавно човек се придвижва из магазина, толкова повече покупки извършва. Съвет: ако вие не искате да извършвате ненужни покупки в магазина, вземете със себе си плеър с музика. Тя ще ви разсее и вие ще купите само това, което ви е нужно.
За да не извършите излишни покупки в магазина, предварително напишете списък с необходимите неща. Не обръщайте внимание на ярките упаковки, често там се намират съвсем ненужни стоки, само опаковката привлича.
Ходете в магазин с действащи отстъпки, но вземете пари само за вашия списък с продукти. Само в този случай вие няма да преплатите за покупките в магазина, но и ще спестите. Отстъпката наистина трябва да е съществена, и не по-скъпо от друг магазин.
Отивайки до магазина с децата, обяснете им за какво точно отивате и че излишни пари няма. Вие няма да преплатите за покупките в магазина само в този случай, ако действате разсъдително и разчетливо. А за останалите пари може да отидете на кино с цялото семейство, без да се отрази на бюджета и с удоволствие за всички