Как да печелим и да пътуваме

Тази инструкция звучи като мечта за много хора. Мечтите имат свойството да се сбъдват. Да пътешестваш по света и да печелиш в днешно време е много по-реално благодарение на интернет. При желание и някои умения ще успеете. Нека разгледаме някои варианти.

Ако чувствате в себе си талант на разказвач и писател, имате шанс да се пробвате като травел-журналист. Опитайте да напишете статия за вашето пътешествие, постарайте се тя да бъде колкото е възможно по-интересна, не забравяйте за чувството за хумор. Също на хората винаги са им интересни практически съвети, например, качеството на обслужване в хотела, кога е най-добре да се пътува в една или друга страна. Предложете своите статии на списанията за туризъм и пътешествия,  на сайтовете със съответна тематика. Грамотни и талантливи автори са нужни навсякъде, и ако имате определени навици, задължително ще ви забележат.

Направете си собствен блог! Нека там бъдат събрани всички ваши разкази, размишления и интересни наблюдения за вашите пътешествия. Общувайте със своите читатели, развивайте блога си, постоянно запълвайки го с интересен контент, отделете време за реклама. Печалбата в блоговете в днешно време  е достатъчно популярно занимание и може да донесе стабилен доход. Също сега активно се развива сферата видеоблогинг. Ако чувствате в себе си режисьорски и актьорски навици, опитайте да записвате собствени видеоблогове на камера. Важното е темата, с която се обръщате към зрителите трябва да е популярна и интересна.

Фотографията днес е особено популярна. Възможно вие вече отдавна сте се отдали именно на това хоби? Тогава имате всички шансове да го превърнете в своя работа!
Правете снимки на посещаваните места, хора, животни. Предлагайте своите снимки в съответните издания. Убедете се преди това, че нивото на вашите снимки подхожда да избраното списание.
Също така може да предлагате услугите си на фотограф за хора, които също пътуват по света. Сега има много сайтове, където фотографа може да изложи своето портфилио и да посочи, в коя страна се намира. А клиента, виждайки вашата обява може да ви даде поръчка.

Коучинг. Доста известна сфера. Това е метод за консултиране и тренинг на клиентите с помощта на беседа. Навярно има сфери, от които разбирате най-добре. И винаги ще има желаещи да се научат. Вие може да записвате свои вебинари и да обучавате желаещите, при това, набирайки се в произволна страна.

Фриланс. С появата на интернет, фриланс стана изгодна работа, със своите плюсове и минуси. Решавайки да се заемете с фриланс трябва да помните, че въпреки свободния график вие трябва да можете да управлявате времето си. В същото време, понеже сте независими от офис и началство, вие можете да си позволите да пътувате. В областта на фриланса често влизат журналисти, копирайтъри, програмисти, дизайнери и т.н. В специализираните сайтове вече е създадена площадка, където можете да продавате своята работа или да купувате. Изисква се само търпение и вашите професионални навици.