Как да печелите от всеки разговор

В тази инструкция ще ви разкажа за технология, която не само е ключова при създаването на бизнес, а и ще ви позволи при всяка комуникация с човек да му продадете нещо.

Започнете разговор с някого.
Това може да е приятел, роднина, началник, подчинен, съсед, колега, лекар, фризьор, партньор. Който и да е. Просто трябва да поговорите с него.

Изчакайте емоционална реакция от събеседника.
Внимателно слушайте, за какво ще говори по-емоционално, запалено. На какво ще отделя своето внимание. Даже ако разговора е за старото кресло на баба, или за котката, политика или малки ботушки за детето, това значи, че сте дочакали емоционална реакция от човека.
Но най-важното, човек трябва да заяви за проблема самостоятелко! Вие не можете да го индуцирате.

Предложете решение
(Бъдете уникални! Хората предлагащи решения са малко. При това решението трябва да е 2 пъти по-добро, отколкото това, което има сега).
Например: "Междудругото, имам един познат, който се занимава.... Принципно, би ли те заинтересувало?"
При това вие още не знаете от къде ще вземете това решение!

Замълчете и дръжте пауза

Ако има интерес - отложете разговора за 2 дена, намерете решение и се обадете
Ако няма интерес - върнете се към стъпка 2.
Например, човека казва, че има проблем в отношенията.
Вие казвате: "А, между другото, имам познат - отличен психолог, който помага за изглаждане на отношенията! Принципно,  би ли те заинтересувало, ако намеря контактите му и го помоля да се свърже с теб?"
Ако да, намирате такъв психолог и му казвате: "Вижте, би ли ви заинтересувало, ако ви предам клиент за 10% от сумата, за която той ще мине с вас сеанс?"
Ще се учудите, но 80% се съгласяват.

Т.е. вие взимате тайм аут за 2-3 дена и търсите решение. Разбирате се със доставчика. Свързвате го с клиента и печелите пари!
Ако беседата продължава 30-40 минути, то за това време вие може да уловите 10ки емоционални реакции и да му предложите десетина - две решения. И на някое от тях, той ще реагира продължително!

Обърнете внимание!
1. Преди изпълнението на технологията, вие не знаете, от какво ще се оплаче партньора и не знаете какво ще му предложите като решение!
2. В момента на изпълняване на технологията, вие още не знаете, от къде ще намерите решение! На вас ви предстои да го намерите!