Как да печелим с YouTube

Всички ние знам за видеохостинга YouTube, и, навярно, много от нас са гледали  презентации за филми, игри, облекло, даже дъвки, газирани напитки и т.н. Искате също да се научите да правите презентации? Освен всичко останало, това може да ви донесе и паричен доход!
Регистрация и създаване на канал.
И така, да започнем. Първо, необходимо е да се регистрирате на YouTube, процеса на регистрация е прост и ясен. След като сте се регистрирали, време да си направите свой канал. В горния десен ъгъл на екрана ще видите знака на вашия профил с вашия никнейм, натискайки на който ще се появи прозорче, в което ще има надпис "Създай канал" или "Моят канал", натискайки го вие преминавате на вашия канал,и това е всичко, канала е създаден, половината работа е свършена. Но каналът е създаден автоматично, за това по-нататък в настройките ще може да се сменя оформлението и името на URL адреса на вашия канал.
Сега, когато сме създали своя канал, дойде време да определим името и тематиката на вашите презентации. Какви презентации може да правите? За каквото и да е! За игри, спортни събития, смешни видео, филми, храна и т.н, което ви е по-интересно, с това се заемете.
Когато изберете насоката на вашата по-нататъшна дейност, време е да изберете името на канала, ако правите обзор на някойколко различни теми, било то игри и спорт, то ви трябва просто запомнящо се име, а ако сте решили да се заемете с нещо определено, то името трябва да е свързано с темата на вашето творчество. Например ако правите презентации на футбол, то трябва да е нащо като "футболхолик". Избирайте име внимателно, понеже от това зависи дали човек ще иска да види вашето видео или не.
И така, започнахте да правите презентации, как да повишите популярността на вашите презентации? За това трябва да се регистрирате на сайтовете на съответната тематика и да разпространявате информация за видеото в различни форуми. В социалните мрежи има много групи, сред тях задължително ще се намери такава, която да съответства на вашето видео, може да оставяте линкове в коментарите в тези групи или да се свържете с администратора и да се разберете (често да платите) за да рекламира той вашия канал, видео, след това ще имате прегледи на видеото, но дали хората ще се запишат за вашия канал или не, зависи от това, до колко  интересно е видеото.

Печалба
И ето когато имате повече от 1000 подписали се, може да се замислите за печалба. Има няколко начина.
1. Това е печалба непосредствено от партньорство с YouTube, когато вече сте достатъчно известни, YouTube сам ще ви предложи партньорска програма, също в настройките може да станете партньор, но без голямо количество прегледи, няма да печелите от това)
2. По-лесен начин, тук не ви трябва голямо количество прегледи или подписчици, трябва да си намерите рекламодател, за това потърсете съответни сайтове, там направо можете да се разберете за доход от реклама, могат да ви предложат по време на видеото да говорите за стока или сайт, който да рекламирате или да сложите линкове и картинки с реклама във видеото.
Това е общо взето всичко, което исках да ви разкажа. Успех.