Как да повярваш в себе си и във възможностите си

27/02/2017 16:08

 

Постоянно се сблъсквам с това, че хората не вярват в себе си и възможностите си, в това, че ще успеят да реализират плановете и мечтите си.

Откъде се взеха всички тези съмнения и неверие?

Детството...

Родителите толкова ни обичат, че не приемат никакви наши пропуски и неуспехи и искат да не грешим. Те са толкова концентрирани върху отърваването ни от грешки, че не виждат, че цялото внимание и енергия са коцнентрирани само върху грешките. А където е енергията, там е съзиданието. Като следствие, ние се затваряме в себе си и преставаме да виждаме яркото бъдеще. Ние се потапяме в състояние на затвореност и неверие, защото виждаме само грешки и оставаме с впечатление, че каквото и да правим само грешим и нищо правилно не правим.

Децата са учени как да не грешат вместо да ги учат как да постигат целите.

Ако се върви към целите и се фокусира вниманието върху целите, грешките сами ще се поправят.

После този детски модел става модел на поведение на възрастния и ние продължаваме вече самостоятелно да поправяме грешки, сякаш освен грешки нищо друго няма. И после по този начин възпитаваме децата си, а те своите деца.

(Чети книгата ми Истината за паричния поток и ще разбереш върху какво си струва да държиш вниманието си за да получиш повече пари).

Неуспехът и успехът са 2 крайности на едно цяло, така както вдишването и издишването.

Пробвай само да вдишваш и изобщо да не издишваш. Колко ще издържиш?

Вселената ни даде най-доброто от самото раждане. Тя ни даде таланти, способности, ние можем да придобием навици и да се учим. И най-главното е, че Вселената ни даде способността да избираме! Проблема е само в това, че ние можем да избираме както хубавото, така и лошото.

Повечето хора вместо щастие и богатство избират проблеми и осложнения, защото обръщат внимание на това, как да се отърват от проблемите и осложненията. Върху което се концентрират, това и получават.

Как да избереш? Ти можеш да кажеш: «Аз ще съм богат и всичко ще направя за това!» или «Всичко върви зле, нищо не става!» - и да се отпуснеш.

Хората обръщат вниманието си върху проблемите и с това създават все повече проблеми.

«Където е енергията, там е създаването!», - това е главният принцип на Вселената.

Всеки човек има това, което сам си е избрал.

Помни, всичко може да се промени! Ти имаш всички ресурси, за да го направиш.

Енергия, желание, упоритост, вяра!

Ако можеш да измислиш цел, ти можеш да я осъществиш! Всичко, което разумът ти рисува във въображението, той може да въплъти в реалността.

Спомни си моментите от миналото си, когато всичко се е получавало. Ако тогава си успял, то ще стане и сега. Ако се е получило веднъж, ще се получи втори път. Ако се научиш да правиш нещо веднъж, ще го направиш и втори път.

Вселената е добра, тя не иска да ни навреди, а само да ни помогне. И тя е за това да постигнеш целта си и да бъдеш щастлив и богат. Погледни колко е богата и колко много от всичко има в нея. Тя дава винаги всичко в изобилие.

Понякога изглежда, че Вселената изпраща проблеми, осложнения и ни прачи. Но това не е така, Вселената ни дава това за да пораснем, да станем по-мъдри, по-силни и опитни.

Работата не е в целите и постиженията, а във вътрешния ти свят, в това, което е вътре в теб. Ако човек е успял веднъж да изкара милион, ще може да го направи още веднъж. Даже ако изгуби този милион, той е придобил навик. Това е като да се научиш да караш колело или ски, да говориш анлийски! Вярвай, че Вселената е твой помощник. Просто тя помага по свой начин, тя не може да говори, да показва, тя просто дава различни житейски ситуации. Учи в живота.

Не се опитвай да разгадаеш тайните на Вселената. Това не е нужно. Просто действай, вярвай и върви напред. Твоята енергия трябва да е насочена към целта, желанията, а не към разгадаване.

Когато мисълта е насочена към целта, се случва съзидание, когато не е върху целта – разрушаване на тази цел.

Разбери принципите на работата на Вселената.

Просто целеустремено върви към целта си, а Вселената, от своя страна ще ти помогне!