Как да реагираме на проблемите правилно и да открием истинската им същност

13/04/2017 10:43

Днес ще поговорим за това, какво всъщност представляват проблемите и как да реагираме на тях.

Най-вероятно вие, като повечето хора, реагирате на проблемите много негативно. А какво всъщност са проблемите? В повечето случаи това са обикновени ситуации, които ни извеждат от собствената ни зона на комфорт и ние започваме да се дразним и сме неспособни да управляваме ситуацията. Проблемите ни изваждат от привичната среда на действие там, където ни е неудобно и непривично. Еднозначно, ние реагираме на проблемите негативно. Но нека помислим, наистина ли проблемите са нещо лошо? Това са същите житейски ситуации, както и много други, просто не сме готови за тях или не сме очаквали такова развитие на събитията. Всеки успех се гради върху грешки. Просто повярвайте, че от всички гледни точки проблемите са благословение. Те винаги донасят дарове. Колкото са по-големи проблемите, толкова по-силни са даровете. Ако сте потънали в проблеми, е трудно да се види, но ако си спомните най-трудните моменти в живота си, ще разберете, че тези дарове са били действително прекрасни. Решавайки проблеми, ние постигаме успех. Когато разберете, че проблема винаги носи в себе си нещо позитивно, то, даже ако ви е истински сложно, ще се окажете на пътя към щастието и успеха. Разбира се, това е велико благословение. Те ни карат да променяме това, което трябва да променим. Те заострят способностите  и навиците ни. Те винаги донасят прекрасни дарове, но за да ги забележим, понякога е нужно време.

Вашите действия и мисли, управляват основно емоциите. Емоциите са първите, които негативно реагират на проблемите. Нали излизаме от зоната на комфорт.

Старайте се да бъдете спокойни в моментите, когато проблема току що се е случил. Това е най-важният период. От вашата първоначална реакция ще зависи развитието на ситуацията в бъдеще. Много негативната реакция ще пусне бързо закона за привличане и в рамките на няколко часа с вас ще се случат много малки негативни събития, които още по-силно ще ви извадят от релси, което после действително може да създаде голям проблем. В началния период главното правило е да не влошим проблема още повече. Обикновено, в началото проблема не е критичен, а именно негативната ни реакция ни кара да реагираме прибързано, да вземаме необмислени решения, което ни довежда до действително сериозен проблем. За това началото на проблема е важно да се приеме спокойно. Всичко може лесно да се поправи. Важно е да дойдете на себе си. После ще забележите как тези проблеми ще се решат с времето. Постарайте се да направите за решаването им всичко, което можете, а задръжте негативните емоции, за да не привлечете още повече негативни събития.

Ако проблемите са ви изкарал от релси, то е по-добре да не предприемате никакви действия за решаването на проблема, а да изчакате докато дойдете на себе си. Важно е да се разсеете, да погледнете проблема от друга гледна точка. Изчакайте момента, когато емоциите затихнат, защото те не ни позволяват да мислим ясно и да виждаме картината в действителни тонове.

Ще ви дам кратък списък как можете да промените първоначалните емоции и да вземете контрол над тях.

- Научете се да осъзнавате, че проблемите са обикновени житейски ситуации и в тях няма нищо лошо. Лоши ги правим сами, реагирайки по негативен начин

- Осъзнайте, че само чрез проблемите можете да постигнете целите си

- Накрая разберете, че проблемите са подаръци от Бога

- Закоренете първите 3 мисли в подсъзнанието с помощта на самовнушението

 И посрещайте проблемите спокойно, нали те не ви отдалечават от целта, а, обратното, приближават ви. Когато подсъзнанието попие принципа, че проблемите са подаръци, тогава и вашите емоции ще се променят при проблеми.

Разберете, че без проблеми няма да има успех, също както без зима няма да има лято, без нощ – ден. В природата всичко има своите противоположности. За това, успеха си възприемайте с радост и бъдете благодарни, но и готови, че той може да се промени на неуспех за много кратък срок. По време на неуспех спокойно ги преминете и знайте, че скоро всичко ще свърши, лятото ще смени зимата. Това са само временни събития.

След зимата природата сякаш оживява, всичко придобива жизнерадостни тонове. С човек се случва същто: след като проблемите свършат той излиза много по-силен, с голям опит, използвайки който той е способен да постига още по-големи успехи. Именно това е този сладък плод, който проблемите носят със себе си.