Как да се изпълнят желанията ни

22/10/2017 18:17

 

Днес искам да поговорим на една много важна тема, а именно за това, как да се изпълняват желанията ни. Всеки иска желанията му да се изпълняват. Всеки човек има много такива желания, но не всеки може да иска така, че тези желания да се изпълняват. Всеки има много такива желания, но не всеки умее да желае така, че тези желания да се изпълняват. Направете си чаша чай, отпуснете се и да започваме.

Желанията са достатъчно сложна и противоречива тема, но аз ще се опитам да обясня колкото може по-добре, какво представляват.

От една страна, казват, че колкото по-силно желаеш, толкова по-бързо ще го получиш. Но, незнайно защо, в реалността излиза съвсем по различен начин: колкото по-силно желаеш, толкова повече проблеми падат върху теб и се оказваш все по-далеч и далеч от изпълняването на желанието си.  Особено добре се забелязва това при постигане на големи цели.

Ще се опитам да обясня защо се случва така.

Има два различни подхода за това, как да се изпълни желанието ни:

- Сами да постигаме желаемото.

- Да позволим да Вселената да внесе желаемото в живота ни.

Намерението работи от позицията «Да позволя на Вселената да внесе желаемото в живота ми». Желанието работи от позицията  «Да постигна желаемото».

Каква е разликата между желанието и намерението?

Когато нещо искате, вие се опитвате да постигнете желаемото. И като следствие, основавайки се на умозаключенията си, разумът избира определен път за постигане на желаемото. Но този път най-често се оказва далеч от оптималния, и възникват много прегради и проблеми. И разумът се опитва да разреши тези проблеми, постигайки желаната цел. Ако желанието е дребно, той преодолява преградите и желанието ще се изпълни. Но ако целта е голяма, решавайки само проблеми, той ще се заплете в други проблеми и всичко ще стане само по-лошо. За да постигнем голяма цел с помощта само на разума, трябва да притежаваме много голяма воля и дисциплина. Разумът не е в състояние на основанието на умозаключенията си да избере най–добрия и най-оптималния път за постигане на желаемото, и за това се налага да се бори със себе си, с другите хора, и изобщо с целия свят за да постигне целта.

Проблемът е в това, че чувството за желание излъчва във Вселената енергия на нямане, и Вселената ви връща това, което излъчвате. При малките цели това е почти незабележимо. Забележими проблеми ще се появят на пътя, когато си поставите голяма цел. За това много хора казват, че успехът не е лесен. Чувството на желание е противоположно на чувството на имане. Колкото по-малко вярвате в постигането на някаква цел, толкова повече я искате. Човек сякаш се опитва да компенсира неверието със силно желание. Представете си, че вашият дядо-милионер е написал завещание и ви дава половината от имуществото си на стойност 2,000,000 евро. То ще стане ваше след месец. Кажете, ще продължавате ли да искате да станете милионер, ако още сега го приемате като факт, или вашето желание изчезва? Когато нещо знаете, вие вече не го искате, вие просто знаете. Когато искате да обядвате, вие се обличате и отивате на ресторант. Желанието ви веднага се превръща в знание и на път към ресторанта вие повече не желаете, вие знаете, че сега ще обядвате.

Именно това е знанието – най-мощната сила за осъществяване на желания. Не трябва да желаете с всички сили, трябва просто да знаете и да действате. Не се безпокойте за пътя за постигане – това не е ваша работа, как Вселената ще реши да ви достави обекта на желанието.

Но не мислете, че желанието изобщо не е нужно за постигане на целта. Ако не желаете, няма да започнете да действате, и, следователно, желанието няма да се изпълни. Ако желанието е много силно – вие пускате закона на привличането срещу себе си. Много силното желание сякаш създава пречки, и вие не можете ясно да възприемате и виждате, какво Вселената се опитва да ви поднесе. Желанието активизира работата на разума, а той винаги е готов да си върне контрола. Ако имате силно желание, постарайте се да подготвите разума да получи. Именно готовността да получите плюс действие материалират желанието ви.

Желанието трябва да служи само като механизъм за пускане. И това е. Главната роля на желането е да ви накара да действате. Само чрез действия вие ще изпълните желанията си. Никакво желание в процеса на постигане не трябва да има. Нужна е готовност да получите и готовност да действате.

По пътя към целта желанието става добро мерило за увереността ви в това, че ще постигнете целта. Знайте, колкото е по-голямо то, толкова увереността е по-малка. Нулево желание означава 100% знание! 100% желание означава нулева вяра.

Намерението действа по друг начин. Намерението знае, че целта ще бъде постигната и позволява на Вселената да избира и да ви покаже най-оптималния път за постигане на тази цел. Сложността е в това, че на разума ще му се наложи да пусне контрола над обстоятелствата и да позволи на неведомите сили да го направят. Ролята на разума в този процес е само да изпълнява действията, които ще му бъдат посочени вместо сам да планира и избира пътя.

Много хора казват за определени неща «Това е невъзможно». Но за Вселената няма нищо невъзможно. Чудесата стават тогава, когато позволявате на Вселената да осъществи нещо за вас.

Какво означава да позволите на Вселената да осъществи нещо?

- Вие ясно давате на Вселената да разбере, какво искате (използвайте методите за самовнушение за тези цели)

- Вие лишавате разума от контрола над обстоятелствата.

- Позволявате на Вселената да ви покаже пътя към целта.

- Когато пътят се появява задачата на разума е да го разпознае.

- Действайте в тази насока, т.е изпълнявайте определени действия.

- Позволете на Вселената и за напред да ви води.

Общо казано, да позволите на Вселената да осъществи нещо за вас означава да й се доверите тя да избира пътя, по който ще се придвижвате, а не разумът. Този път ще ви позволи да действате най-ефективно да изпълявате желанията си. Движейки се по този път, вие постоянно ще се сблъсквате с «чудеса». А какво е това чудо? Това е нещо, което разумът не може да обясни.

Дадох ви два метода как да изпълните желанието си, но, разбира се, ще избирате вие. Пробвайте и двата (сигурна съм, че първия вече сте пробвали). Пробвайте втория. Но помнете, че на Вселената й е нужно време, за да намери и предостави идея (това може да отнеме от 1 ден до 3 месеца, в зависимост от големината на целта и вашата готовност да имате).