Как да се отървем от скуката

26/12/2016 09:50

 

Противоположност на скуката е мотивацията! За да се отървеш от скуката трябва да създадеш мотивация.

В тази статия искам да поговоря с теб за мотивацията защото точно тя има първостепенно значение за постигането на вясякакви планове, цели и мечти. И умението да мотивираш самия себе си е базов навик.

Мотивацията е желание!

И колкото по-силно е желанието, толкова по-силно ще те движи то!

Мотивацията е подобна на вътрешен огън. Ако огънят е силен, и човек успее да поддържа този огън продължително време – всичко ще успее! Хората с силна мотивация винаги преуспяват.

Но трябва да можеш да създадеш тази мотивация. Понякога желанието да имаш нещо или да постигнеш нещо се появява от самосебе си, а понякога ще ти се наложи да го търсиш. Върху мотивацията трябва да работиш! Мотивацията е като вдъхновението, това е чувство, което може и трябва да създаваш!

В свое време, когато започвах, моята мотивация беше свободата!

И тя бе толкова силна, че аз се изправих и тръгнах напред след всички грешки, които вече бях допуснала по пътя си. Цяла година работих, без каквито и да е видими резултати! Това беше цяла година на търсене и грешки. Но всеки път се изправях!

Моят вътрешен огън беше толкова силен!

Но мотивацията както и всяко друго чувство, има свойството да се променя.

То може или да изгасне или да се усилва.

Угасва мотивацията  в този случай, ако се понижава нивото на вярата или човек недостатъчно действа. Ето тогава той започва да се замисля за това, как да се отърве от скуката.

И мотивацията напълно изчезва в момент на осъществяване на желанието и постигане на целите!

След 1,5 година стигнах до свободата, и осъществих мечтата си! Моят вътрешен огън и мотивация изчезнаха, защото получих, каквото искам.

Как да определя времето, кога трябва да търся и създавам мотивация?

Настъпва скука! Навярно ти е поснато това състояние!

Скуката е прекрасен показател за това, че са необходими промени.

Сега искам да поговоря с теб за това, как да търсиш и възстановяваш мотивацията.

Аз ще споделя с теб точно това, което работи за мен.

Много често забравяме за желанията и мечтите си. За това трябва често да си спомняме за тях. За целите, мечтите, желанията трябва да се работи! Те рядко се проявяват от самосебе си. А ако даже се появяват, трябва да се поддържат, иначе ще изгаснат.

От определен момен взех решение да работя над тях: или си представям бъдещия живот, или просто пиша мечтите и желанията си на хартия. Това ми помага да върна енергията на мечтите и желанията в живота си, и вътрешният огън се увеличава.

Много често така се потапяме в работата, че забравяме за желанията си.

«Какво искам?» - много силен въпрос за придобиване на мотивация.

Лично мен този въпрос спаси «милион» пъти. Достатъчно е 15 минути да помислиш над отговора на този въпрос, като веднага се появява мотивация и желание нещо да правиш.

Въпросът «За какво?» - е по-дълбок и помага да осъзнаеш същността. Има смисъл да се питаш: «За какво искам това, каквото искам?» И тогава ще отидеш по-далеч  и по-дълбоко ще можеш да осъзнаеш дълбоката си мотивация.

Някои жокери за теб в търсенето на мотивация.

Може би това ще ти помогне да създадеш мотивация. А може би тези идеи ще те подтикнат към собствени идеи.

Мен винаги ме мотивира изкачването на ново ниво. Аз искам да имам това, което сега нямам! Обикновено  ме мотивират големи неща, които кардинално ще променят живота. Големите промени носят голяма мотивация. Малките промени са малка мотивация.

Мен ме мотивират новите цели! Аз обожавам цели.

И най-главната задача на целите ми – това е да ми дадат мотивация. Ще ги постигна  или не – това е друг въпрос. Аз искам сега да бъда мотивирана.

За мъжете целите са по-близко.

За жените – мечтите.

Мотицация за мъжете

Мъжът винаги ще се стреми към пари, защото парите създават чувство за сигурност, свобода, защитеност. Ако мъжът не се стреми към пари и не ги желае, аз мога със сигурност да кажа, че с мъжката му енергия нещо не е наред.

Мъжът се мотивира от лидерство и конкуренция. Да бъде по-добър от някой, да бъде първи, да бъде по-силен и т.н.

Мъжът се стреми към власт и влияние, просто за всеки разбирането за власт е различно. Някой се стреми да властва в държавата, някой в бизнеса, някой в семейството, някой иска да влияе на другите хора.

Прекрасна мотивация за мъжа е семейството и, особено, жената. Мъжът заради жена си може да направи много! Заради любимата жена мъжът може да направи повече отколкото за себе си.

Мотивация за жени

Мотивация, свързана със семейството. Семейството за жената е висш приритет.

Деца. Майчинският инстинкт е много силен, и жените заради децата ще направят всичко и даже повече. Заради децата те са способни да надминат възможностите си.

Любим мъж. В жените е много развито чувството любов!

Дом, апартамент, материални ценности. Жената се страми да създаде комфорт и уют за семейството си. Тя иска децата й да бъдат защитени и да се намират в безопасност. Не само физическа безопасност, но и в материален план.

Мотивация, свързана със себе си. Пътувания. Всички жени много обичат да пътуват и да виждат красиви места.

Мъжете основно пътуват:

- заедно с жените си, защото тя много иска

- за да повишат увереността си и после да кажат, че са били там и там.

Навярно тази страст към пътуванията е свързана с повишения интерес към всичко ново, а също влечението към прекрасното. Жените са прекрасни и те се стремят към красотата.

Творчество, хоби и възможност да правят нещо просто за свое удоволствие.

Това, което написах по-горе е обща мотивация. Но помни, че ти си уникален! И  трябва да намериш своята мотивация. Напред към търсенето! Как да се отървеш от скуката? – такъв въпрос не възниква у тези, които са намерили своята уникална мотивация.