Как да станеш милионер продавайки продукт за отслабване?

Както вече, вероятно, разбирате, не зеленото кафе може да ви направи успешен бизнесмен, а многохилядната тълпа желаещи да отслабнат хора. Които са готови да плащат безкрайно за нови начини и средства за отслабване.

И напразно мислите, че да печелят от този бизнес могат само аптеките, големите производители за чай или доставчиците на тибетски ягоди.

Всеки човек, предлагащ свой действен начин за отслабване може да организира от начина си или средството бизнес (вие самите виждате в интернет много реклами за всевъзможни курсове, тренинги, методи за отслабване).

Въпреки че конкуренцията е голяма, търсенето е още по-голямо защото всеки иска да отслабне, но далеч не всеки успява).

И възможността на всеки да печели в тази сфера подтвърждава примера на 17 годишния австралийски ученик Тейлър Доу, който неочаквано за себе си започнал да печели от продажби за разработения от него чай за отслабване по 10 хиляди долара на седмица (при това, тълпата желаещи не намаляла), така че той вече след година може да стане милионер.

 

Как стать миллионером на чае для похудения

А всичко започнало от това, че Тейлър трябвало да отслабне понеже сериозно се занимавал със спорт (баскетбол). Той общувал с диетолози и натуропати, които му подсказали рецептата за чай за отслабване.

Тейлър решил не само да отслабне, но и малко да спечели от рецептата за този чай. Той се свързал с чаена фабрика в Китай и за два и половина месеца те разработили съвместен продукт - смес от натурални чайове (пуер и зелен чай) с цветчета от жасмин,гиацинт и хризантема. Ефекта за отслабване се създавал за сметка на понижаване на задържането на вода в организъма, подобрено храносмилане и понижаване на апетита. 

Създал сайт за онлайн продажби, направил страница във Фейсбук и акаунт в Инстаграм, където започнал да поства снимки на свои отслабнали клиентки:

 

И ако Тейлър първоначално разчитал на единични продажби на продукта си за отслабване, то неочаквано нарастващите поръчки го учудили. До толкова, че той се замислил да напусне училище и да се заеме само с бизнес.

Ако преди обработвал поръчки всеки ден от 5 до 8 вечерта след училище и ги носил до пощата в своята училищна раница, то сега му се налага понякога да пропуска училище и да ходи до пощата три пъти на ден с кола, напълнена с оформени поръчки.

Въпреки че в рекламата за своя чай (на страницата във Фейсбук) той не скромничал. Наричал чая си най-добрия на света чай за отслабване, подобравящ не само храносмилането, но и състоянието на кожата. А също заявил, че той води до детоксикация (почистване) на целия организъм.

Е, и разбира се, снимки на ослабващи реални клиентки и техните възторжени отзиви направили много за популяризирането на продукта:

 

Очевидно, ефект от въздействието от чая на организма действително имало, според статистиката на Тейлър 85-90% веднъж купили чая му си го поръчват отново.

Между другото продаващия сайт на младежа се състои само от няколко страници с два варианта за поръчка: чай за 15 дена, и пакетчета чай за 30 дена:

Платежите се оформят през западен сайт за водене на онлайн продажби или направо през ПейПал.

То ест за клиентите е много просто. Те веднага попадат на продаващата страница, веднага заплащат и чакат покупката.

Да, и между другото. Австралийският ученик продава чай на клиенти от цял свят (а не само в Австралия).

Родителите на Тейлър Доу са също предприемачи. И те за всичко поддържали сина си (а не като нашите родители, за които предел на мечтите са получаване на висше образование и топло местенце в добра фирма). При това те самите печелят много по-малко отколкото сина им (майка му владее модно агентство, а баща му - строителна компания).

Както смята самият млад предприемач, за неочаквания успех му помогнал интернет с неговите отворени граници, социални мрежи (само в  инстаграм има 80 хиляди следващи), достъпни инструменти за водене на онлайн търговия (пейпал и други) и, разбира се, търсен продукт. 

Как да станем милионери от произволен продукт за отслабване?

1. Разработете уникален продукт, който помага на хората да отслабват. Ако трябва го патентовайте.

2. Продуктът трябва да има просто и запомнящо се име.

3. Най-добрата реклама за продукта за отслабване са снимки ПРЕДИ и СЛЕД. Те говорят за продукта без думи и много убедително. 

4. Използвайте за разпространяване на продукта социалните мрежи (снимките ще ви помогнат за това).

5. Упростете процедурата за поръчка от вашия сайт (колкото е по-проста процедурата, толкова повече клиенти ще стигнат до самия й край).

6. Продавайте на всички желаещи (а не само на тези, на които е най-удобно да се изпраща).

7. Ако стоката ви действително помага на хората да отслабнат, те: - ще станат ваши постоянни клиенти; - ще рекламират вашата стока сами, безплатно, искрено, убедително и масово.

8. Събирайте база данни от клиенти и ги дръжте в постоянно очакване за приятни изненади (отстъпки, подаръци, нова полезна информация и нови разработки). 

Между другото, австралийският ученик не се ограничава с планове да стане милионер от продажбата на своя чай. Той  планира да напише книга с рецепти и упражнения за отслабване. А също иска чаят му да се появи на рафтовете в обикновените магазини (в този случай той ще стане милионер много по-рано).