Как да станете по-щастливи

02/05/2017 11:55

 

Знаете ли кой е най-големият проблем в света?

Бедността

Гладът

Болестите

Замърсяването на околната среда

Глобалното затопляне

Егоизмът

Политиката

Войните

Материализмът

Отсъствието на свобода

Пушенето

Наркотиците

Глупостта

Нищо от горепосоченото!

Най-големият проблем в света днес е нещастието.

От нещастие страдат повече хора, отколкото от болести, проблеми, свързани с околната среда, и други проблеми, които е създал самият човек, взети заедно.

Нещастието води до войни, насилие, престъпления и други пакости. Щастливите хора не правят зло на другите хора.

Какво е това щастие?

Щастието е състояние на ума. Това е чувство. Това е емоция. Има даже част от мозъка, в която щастието се създава. Когато сме щастливи, тази част от мозъка свети.

Всичко, което правят хората, има една единствена цел – да бъдат щастливи. Щастието е цел на всички цели.

Има два вида щастие – временно и постоянно.

Временното щастие се появява, когато бизнесът върви добре. Когато във външния свят всичко е наред, имаме добро настоение. Но когато във външния свят не върви, далеч не ни е до щастие.

Постоянното щастие е състояние.

 Преди да ви разкажа за това, което можете да направите, за да сте по-щастливи, разберете следното: истинското щастие не зависи от външни обстоятелства.

Щастието е избор!

Ще кажа честно, когато го чух, бях в шок. В главата ми не се побираше как може да има такова нещо? Винаги забелязвах, че съм щастлива, когато всичко върви добре. Но, излиза, че съм била далеч от щастието. Аз изпитвах само временно щастие. И само когато пробвах просто да избера «да бъда щастлива», почувствах щастие независимо от нищо.

И, моля ви, недейте сляпо да вярвате на това, което пиша. Проверете го на собствен опит.

7 неща, които ще ви направят по-щастливи

Изберете да бъдете щастливи

Щастието е избор. Можете да изберете да бъдете щастливи. Изберете да бъдете щастливи всеки ден, независимо от нищо.

Щастието ви зависи от това, как възприемате реалността. Няма лоши събития. Събитията просто ги има. Само че това, как ги възприемате, прави събитията негативни или позитивни.

Изберете да бъдете щастливи.

Щастието е избор. Вие можете да избирате да бъдете щастливи. Изберете да бъдете щастливи всеки ден, независимо от нищо.

Вашето щастие зависи от това, как възприемате реалността. Няма лоши и добри събития. Събитията просто ги има. Само че това, как ги възприемате, прави събитията негативни или позитивни.

Бихте ли били нещастни, ако нещо се случи с персонажа ви по време на сън при условие, че осъзнавате, че спите?

Навярно не.

Ако възприемате реалността като сън, не можете да бъдете нещатни.

Или вижте от друга позиция всички свои проблеми. Представете си, че сте на 80 години и се върнете там, където сте сега. Как бихте възприели тези проблеми.

Те биха ви изглеждали просто смешни.

Бъдете благодарни за нещата, които вече имате. Бъдете благодарни за всеки ден. Благодарете за живота си, благодарете за новия ден. За какво и кога може да се благодарите? За всичко и винаги.

Усмихвате се. Знаете ли, че усмивката и негативното мислене не могат да съществуват заедно. Или се усмихвате и мислите позитивно, или не се усмихвате и мислите негативно. Пробвайте да направите следния експеримент: усмихнете се с максималната си усмивка и пробвайте да помислите за нещо лошо. Няма да успеете! Или усмивката ще изчезне, или негативната мисъл ще има позитивен оттенък.

Физически упражнения. Ходенето след плуване е най-полезният вид занимание. Това е отличен начин да подобрите здравето си.

Вдишайте дълбоко, задръжте дишането и след това бавно издишайте. Това е прекрасен начин да премахнете напрежението и стреса, и заема не повече от минута.

Вземете си почивка. Спрете се. Не правете нищо. Просто наблюдавайте реалността. Само няколко минути. Отделете мисленето от тялото си.

Направете добро на някого. Просто направете нещо хубаво за друг човек. Това ще ви помогне да се чувствате по-добре.

Знаете ли, че щастието ви е заразително?

Поразително, но щастливите хора, с които общувате пряко, могат да ви направят 15% по-щастливи. Същите хора могат да направят 10% по-щастливи хора,  които не  познават, но с които общувате вие. И с 6% по-щастливи приятелите на ваши приятели.

Бидейки щстливи, вие предавате щастието си на десетки, може би стотици хиляди хора.

Бъдете щастливи, избирайте да бъдете щастливи и живейте осъзнато.