Как да създадеш желаната реалност

26/02/2017 11:59

 

Хайде да започнем с няколко прости правила:

Виждайки настоящата материална реалност, ти създаваш същото бъдеще.

Реагирайки на проблемите, сложностите, препятствията в настоящата материална реалност, ти създаваш бъдеще, пълно с проблеми.

Ако нещо не ти харесва, и ти искаш то да изчезне просто го игнорирай и не му обръщай внимание.

Ти създаваш това, в което влагаш чувства и емоции.

Какво да правиш, за да създаваш това бъдеще, което искаш?

Бъдещия си материален свят ти създаваш благодарение на въображението си. Бъдещият нематериален свят (чувствата, емоциите, състоянието) създаваш благодарение на чувствата си.

Когато днес и сега чувстваш нещастие, ти създаваш още повече нещастие в бъдещето. Ако не ти стигат пари днес, и чувстваш разочарование по този повод, в бъдеще те чакат още по-малко пари.

Очите ни наблюдават материалния свят. Но колкото повече го наблюдават, толкова повече вярваш в материалния свят и толкова повече бъдещето ти ще прилича на настоящето. То ест по такъв начин ти препятстваш промените.

А какво да правиш тогава? Нали не можеш да не гледаш?

Ти можеш да гледаш, но не да реагираш на това, което не ти харесва. Учи се да виждаш само хубавото.

Строй бъдещето си със затворени очи.

Затвори си очите и мечтай. Рисувай това, което искаш и чувствай това щастие и радост, които сами идват.

Хората нямат време просто спокойно да поседят и да помечтаят. Насъщните проблеми така са захванали вниманието им, че изобщо не остава за създаването на бъдещето.

Най-главната идея, за която искам да ти разкажа.

Бъдещето ти се строи в разума и в сърцето и чак след това се въплъщава в реалността. Ако ти си в постоянна гоненица, ти само пречиш на Вселената да строи новия ти прекрасен свят.

В разума се строи материалната част на реалността (материалните блага, материалното благосъстояние, дейност, пари и това, което касае материалния свят).

В сърцето се строи нематерилната част (чувствата, емоциите, състоянието, възприятието, характера, поведението и др.)

Повечето хора мислят, че парите ще им донесат щастие, радост, любов и др.

Повечето хора мислят, че парите ще им донесат щастие, радост, любов и др.

Колко много хора познавам, които много преуспяват в материалната реалност, но търпят пълно поражение в света на чувствата и емоциите. Човек може да има море от материални блага, но той може да бъде нещастен. Нали работата не е в материалните блага.

Работата е във възприятието на тези материални блага. Възприятието на обекта винаги е по-важно от самия обект.

Процесът на построяване на материалния свят благодарение на въображението се нарича визуализация. Ти прекрасно знаеш за този начин, но възползваш ли се от него?

Процесът на построяване на нематериалния свят с помощта на чувствата, емоциите, състоянията се нарича концентрация. Концентрацията е това осъзнато преднамерено усещане на чувства, емоции и състояния. При това за да почувстваш каквото и да било чувство е нужно само желание.

Ти вече можеш да чувстваш състояние на щастие, радост, любов, хармония. Но хората са свикнали да реагират вместо осъзнато да създадат чувствата си. Случва се лоша, от гледна точка на човек, ситуация (от гледна точка на Вселената това може да бъде супер ситуация), човек се разстройва и се ядосва. Случва се хубава, от гледна точка на човек, ситуация – човек се радва.

Така живеят повечето хора, и за това са беднии нещастни.

А ако имаме предвид, че материалният свят е отражение на нематериалния свят, концентрациите създават много по-голям ефект, отколкото визуализациите, на един или друг свят.

Ние отделяме толкова много време за работа (която често просто ти позволява да оцеляваш), за сън, храна, социалните мрежи, общуване, а понякога и телевизията, вестниците, новините, че забравяме заради какво е всичко това. И изобщо не отделяме време за създаване на бъдещето.

Да ходиш на работа, да ядеш, да спиш, да общуваш и т.н. – всичко това изобщо не влияе върху бъдещето ти.

Ние искаме щастие, но за щастие изобщо не мислим в продължение на деня.

Искаме финансова независимост, но мислим само за това, как да платим сметките и да се отървем от дълговете и кредитите. Как мислиш, какво създаваш в бъдеще при такова мислене?

Просто се спри и помисли, какво създаваш в бъдеще?

Създаваш преобладаващи образи в главата и преобладаващи чувства в сърцето.

За това как да създаваш пари, чети в книгата ми «Истината за паричния поток».

Няма значение, какво човек казва, какво иска. Важното е за какво мисли повече от всичко и какво чувства повече от всичко.

Хората искат апартамент. Желанието им се изпълни. Те го купиха, обаче на кредит. А сега  искат да изплатят този кредит. По-лошо желание не може да измислиш. С желанието си хората разрушават живота си. Да, желанията могат да бъдат съзидателни, така и разрушителни. За това, когато нещо желаеш, убеди се, че това е съзидателно желание, което е насочено към подобряване на живота.

Прекалено много хаос в живота. В хаоса се създава бедност и нещастие. Концентрирай се! Избери няколко глобални ключови желания и напред към тях! Тогава проблемите сами ще изчезват, а животът ще се подобрява.

На мечтите, желанията, целите и мотивацията посветих книгата си «Най-важният принцип за успех в живота». Това е книга-шедьовър, която винаги ми помагаше да създавам бъдещето си.

Моето предизвикателство за теб:

Започни от 10 минути на ден. Просто спокойно седни, затвори очи и започни да рисуваш новото си бъдеще. Рисувай материалните блага, които искаш да имаш. И задължително чувствай! Колкото по-силно чувстваш, толкова по-бързо всички тези образи се превръщат в реалност.

И не е задължително да си правиш компромиси, например, че ще си представяш 10 минути сутрин и 10 минути преди сън, или, още по-лошо, в метрото, трамвая, колата и т.н. Не създавай бъдещето си паралелно с другите неща. Моля те да отделиш чисти 10 минути само за една работа: за създаване на бъдеще.

Когато се справиш с 10те минути, минавай на 15 минути, след това на 20 минути и 30 минути. Половин час на ден за създаване на бъдеще са напълно достатъчни за да се придвижваш напред!

За да усилваш ефекта от упражненията просто добави емоции и бъди по-фокусиран.

Какви уловки ще използва разума ти за да избегне създаването на новото бъдеще?

- Отлагане за после. И така до вечерта, когато няма да остане време

- Да мислиш за нещо свое по време на процеса на създаване на бъдещето, например, за текущите проблеми. За да не се случва това, се изисква дисциплина и ясното знание какво искаш. Подготви желанията си предварително.

- Лесно се забравя. За да не се случва това, контролирай този навик.

Помни, че разумът ти е гениален. Това е най-съвършеното творение на Земята. Той може да създаде всичко, което поискаш. Само го дръж под контрол, иначе може да създаде това, което няма да пожелаеш и на врага си.