Как да създаваме желаната реалност

Нека започнем от няколко прости правила:  

Виждайки настоящата материална реалност ти създаваш точно такова бъдеще.Реагирайки на проблемите, сложностите и препятствията в настоящата материална реалност, ти създаваш бъдеще, пълно с проблеми.

Ако нещо не ти харесва и искаш то да изчезне, просто го игнорирай и не му обръщай внимание.

 Ти създаваш това, в което влагаш чувства и емоции.

Какво да направиш за да създадеш бъдещето, което искаш?

Бъдещият си материален свят създаваш благодарение на въображението си. Бъдещият си нематериален свят (чувства, емоции, състояние) създаваш, благодарение на чувствата си.

 

 

Когато днес и сега чувстваш нещастие, ти създаваш още повече нещастие в бъдещето. Ако не ти стигат пари днес, и чувстваш разочарование по този повод, в бъдеще те чакат още по-малко пари.

Нашите очи наблюдават материалния свят. Но колкото повече го няблюдават, толкова повече ти вярваш в истинския материален свят и толкова повече бъдещето ти ще прилича на настоящето. То ест по този начин ти препятстваш промените.

Как да постъпя тогава? Нали не мога да не гледам!!!

 Можеш да гледаш, но да не реагираш на това, което не ти харесва. Учи се да виждаш само хубавото.

 

Строй бъдещето си със затворени очи.

Затвори очи и мечтай! Рисувай това, което искаш и чувствай  щастието и радостта, които сами идват.

 Но хората нямат време просто спокойно да поседят и да помечтаят. Настоящите проблеми така са захванали вниманието им, че не остава за създаване на бъдещето.

Най-важната идея

Бъдещето ти се строи в разума ти и сърцето и само след това се въплъщава в реалността. Ако си в постоянна надпревара само пречиш на Вселената да строи новия ти прекрасен свят.

В разума се строи материалната част на реалността (материалните блага, материалното благосъстояние, дейността, парите и всичко, що касае материалноя свят)

 В сърцето се строи нематериалната част (Чувствата, емоциите, състоянието, възприятието, характера, поведението и др).

Повечето хора мислят, че парите ще им донесат щастие, радост, любов и др. Колко много хора познавам, които много преуспяват в материалната реалност, но търпят пълно поражение в света на чувствата и емоциите.

 Човек може да има море от материални блага, но може да бъде нещастен. Нали не всичко е в материалните блага, а във възприятието на тези материални блага. Възприятието на обекта винаги е по-важно от самия обект.

 

 

 

Процесът на построяването на материалния свят благодарение на въображението се нарича визуализация. Ти прекрасно знаеш за този метод, но използваш ли го? 

Процесът за построяване на нематериалния свят с помощта на чувства, емоции, състояния се нарича концентрация. Концентрацията е осъзнато намерено усещане на емоции, чувства и състояния.

 При това за да почувстваш каквото и да е, е нужно само желание.

Вече можеш да чувстваш състоянието на щастие, радост, любов, хармония. Но хората са свикнали да реагират вместо осъзнато да създадат чувствата си. Случва се лоша, от човешка гледна точка, ситуация (въпреки че от гледна точка на Вселената това може да е супер ситуация), човек се ядосва и натъжава. Случва се добра от гледна точка на човек ситуация - той се радва.

Така живеят повечето хора и за това са бедни и нещастни.

 А предвид че материалният свят е отражение на нематериалния свят, концентрациите създават много по-голям ефект от визуализациите, на единия и другия свят.

Ние отделяме толкова много време на работата (която често просто ти позволява да оживееш), съня, храната, социалните мрежи, общуването, а понякога и на телевизията, вестниците, новините, че забравяме защо е всичко това. И изобщо не отделяме време за създаване на бъдещето си. 

Ходенето на работа, яденето, спането, общуването и др - това не влияе на бъдещето ти. Ние искаме щастие, но за щастието изобщо не мислим по време на деня. 

Искаме финансова независимост, но мислим само за това, как да платим сметките и дасе отървем от дълговете и кредитите. Как мислиш, какво създаваш в бъдеще при този начин на мислене?

Просто се спри и помисли, какво създаваш в бъдеще?  Създаваш преобладаващи образи в главата и преобладаващи чувства в сърцето.

Няма значение, какво казва човек, че иска. Важното е за какво мисли повече от всички и какво чувства повече от всичко.

 Семейство си купи апартамент. Желанието им се сбъдна. Те го купиха на кредит. А сега искат да изплатят този кредит! По-лошо желание няма как да се измисли. Със своето желание хората разрушават живота си. Да, желанията могат да бъдат както съзидателни, така и разрушителни. За това, когато нещо желаеш, убеди се, че това е съзидателно желание, което е насочено към подобрение на живота.

 

 

 Прекалено много хаос и отвличане в живота. В хаоса се създава нищета и нещстие. Концентрирай се! Избери няколко глобални ключови желания и напред към тях!

 Тогава проблемите сами ще изчезнат, а живота ще се подобрява. На мечтите, желанията, целите и мотивацията аз посветих първата си книга "Най-важният принцип за успех". Това е книга-шедьовър, която винаги ми е помагала да създам бъдещето си.

 

 Моето предизвикателство за теб:

Започни от 10 минути на ден. Просто спокойно седни, затвори очи и започни да рисуваш новото бъдеще. Рисувай материалните блага, които искаш да имаш. И задължително чувствай! Колкото по-силно чувстваш, толкова по-бързо всички тези образи ще се превърна в реалност. И не си правете компромиси, да речем, преди да заспя 10 минути ще си представям, или сутрин 10 минути, или, което е още по-лошо, в метрото, в колата и т.н. Не трябва да създавате бъдещето паралелно на друга работа. Аз те моля да отделиш чисти 10 минути само за една работа: създаването на своето бъдеще.

Когато се справиш с 10 минути, мини на 15 минути, след това 20 минути и 30 минути. Тридесет минути на ден за създаване на бъдещето са достатъчно за да вървите (тичате) напред!

 

 За да усилиш ефекта от упражнението, просто добави емоции и бъди по-концентрира.

Какви уловки ще използва разумът ти, за да избегне създаването на новото бъдеще?

  • Отлагане за "после". И така до вечерта, когато вече не остава време;
  • Да мислиш за нещо друго по време на процеса на създаване на бъдещето, например, за текущите проблеми. За да не става така, се изисква малко дисциплина  и ясно знание на това какво искаш. Подготви женанията си предварително.
  • Лесно се забравя. За да не стане така, контролирай този навик.

Помни, че разумът ти е гениален. Това е най-съвършеното Творение на Земята. Той може да създаде всичко, което искаш! Само го дръж под контрол, иначе може да създаде и това, което няма да пожелаеш и на врага си.