Как да тренираш за щастие и богатство

25/02/2017 10:47

 

Казват, че умният човек не се спъва два пъти в един и същи камък...

Хм... или всички наоколо са глупци (аз също), или тази пословица е лъжа.

Ние всички постоянно се спъваме в един и същи камък!

Ако това не се случваше, всички бихме били супер успешни!

И, честно, никой не се учи от чужди грешки! Ние се учим само тогава, когато ни боли от извършената грешка.

Защо постоянно правим едни и същи грешки и как да ги правим по-малко?

Когато се спъваме в камък ни боли. Само че проблемът е в това, че болката минава. А когато тя минава, човек отново спокойно се спъва в същия камък.  Този път болката е по-силна и човек запомня опита много по-ярко. Но и тази болка минава. И така хората постоянно се спъват в един и същи камък. Това правиш и ти и аз!

Честно казано вече ми писна да правя едни и същи грешки и да получавам един и същи опит. Нали и ти знаеш, че урокът ще се повтаря докато бъде усвоен. И аз реших за себе си: «Ще записвам опита си!» По този начин ще пиша книга за самата себе си за да мога да се върна и да прочета какво се е случило и как да се справя с това.

Целия проблем е в това, че паметта ни е прекалено кратка и избирателна. Ние много бързо забравяме успехите си, постиженията, приятните моменти, опита си.

Заради това, че забравяме успехите и постиженията си, ние страдаме от ниска самооценка.

Поради това, че забравяме приятните моменти, ние се чувстваме нещастни.

Поради това, че забравяме опита, ние ходиме вкръг, спъвайки се от един и същи камък.

Реших всеки ден вечерта да записвам опита от днешния ден. По този начин ще запазя всички важни моменти в живота си! После ще мога да се върна и да си спомня този опит.

От този всекидневен отчет ще маркирам тези действия, този начин на мислене, който е работил и е донесъл позитивни резултати, ще ги пазя във файл с името «личностен опит».

Всичко, що касае бизнеса, резултативните идеи, решения, ще пазя във файл «Бизнес опит».

Защо постоянно да измислям как да направя нещо ако мога да се възползвам от миналия опит.

Например, за какво да си измислям начин, как да изляза от лошото състояние?

В живота имах много периоди, когато бях в лошо състояние, и излизах от това състяние. Ясно знам какво направих, кое ме извеждаше в добро насторение. Имам ясен последователен модел от действия, какво трябва да направя за да си вдигна настроението.

Какво да правя за да получа повече пари?

Помня периодите, когато парите не бяха достатъчно. Помня какво направих, за какво мислих, какво ми помагаше да изкарам пари.

Също така ясно знам, благодарение на кой начин на мислене и какви действия идват парите. Ако изведнъж паричния поток малко се затвори, ясно знам какво да правя за да го отворя отново.

А какво да правя, ако мотивацията ми изчезва?

А също ясно разбирам причината и какво да правя за да я върна или отново да я намеря.

Реално в живота ти си се справял с «милиони» различни ситуации. И ако ясно помнеше целия този опит, ти отдавна вече би стигнал до пълно щастие и богатство.

Организмът ти се е научил по подобен начин да реагира на определени неща.

Хубаво време – добро настоение, лошо време – обикновено настоение,

Чуваш критика в свой адрес – настроението пада, чуваш похвала – повдига се!

Получаваш пари – радваш се, няма пари –тъгуваш.

Но нали човек не е кучето на Павлов! (звънеца звънва и започва слюноотделяне)

Човек може сам да се тренира за всякакви реакции. (разбира се, ако осъзнато се занимава с това. Ако не – тогава ще прилича на кучето на Павлов, което някой постоянно тренира).

Започни сам да се тренираш за успех, щастие и богатство!

Говоря за това да създадеш свой личен модел за успех!

Започни още днес! За това е достатъчно просто да започнеш да записваш всекидневния си опит.

Например, отиваш на фитнес и след него чувстваш голям прилив на енергия, тогава много уверено запиши: «Фитнес – голям прилив на енергия»

Имаш лошо настроение. Влизаш в сайта на Любов. Четеш статии. Настроението е прекрасно! Запиши опита си: «Сайта на Любов – прекрасно настроение»

Подсъзнателно го правим постоянно. Нашият разум слага етикети на всяка дреболия «радост» или «болка». Започни сега да го правиш осъзнато. После, когато изведнъж си в лошо настоение, отваряш тетрадката и намираш всичко, което повишава настроението ти и го правиш! Ще имаш готов модел за излизане от това състоение.

Например, ето мой модел за излизане от лошото настоение (понякога в зависимост от степента на лошото състояние може да е небоходимо да направиш няколко от нещата)

- много активен спорт

- заклинания

- цел

- действия

- творчество

Имам същия модел за увеличаване на паричния поток

За жени има модел на поведение, който прави мъжа по-силен и успешен! Основно жените използват модел, който прави самите жени по-силни, а мъжете по-слаби. За това връзката се разрушава.

Жалко е, че някога забравях успешния си опит и хабих месеци напразно. Нали ако записвах всичко, а после го препрочитах отново и отново, бих била много по-ефективна в живота.

Всеки ден вечерта напиши няколко изречения за днешния ден (5 минути).

Добрият опит, резултатите и причините за тези постижения записвай във файла «Личностен позитивен опит».