Как да живееш леко

18/02/2017 12:17

 

Наскоро имах разговор с един човек и докоснахме един много важен въпрос: «Защо има толкова проблеми в живота?», «Защо всичко върви толкова тежко?» и «Защо трябва постоянно да се борим?»

По време на медитация, аз го помолих да ми даде отговор: «Защо трябва постоянно да се бориш?» и той отговори: «Аз сам избирам да се боря! Свикнал съм още от училище да постигам всичко. Аз постигам всичко само с упорит труд. Тогава чувствам, че именно аз съм постигнал това и че нещо струвам! Лесното не е интересно!»

Ето това беше честен и откровен отговор!

Да, в медитативно състояние хората получават съвсем различни отговори отколкото в съзнателно състояние, когато отговаря мозъкът. Логичният отговори би бил от серията «Животът е тежък».

Защо избра да се бориш?

«Така ме научи мама. Тя винаги много тежко работи. Изглежда взех този модел на живота именно от нея. Аз много я обичах и й вярвах. А след това даже не се замислях за това, че може да се живее по друг начин. Животът сам тръгна по зададения курс!»

Кога реши да промениш нещо?

«Аз започнах да търся нещо, когато в живота всичко стана тежко. Да, аз изкарвах пари. Да, преуспявах. Но  много се изморявах. Щастие изобщо нямаше. И когато се питах: «В какво е смисъла на работата, парите и успеха, ако щастие няма?» Винаги трябваше да се боря!»

Как би искал да живееш?

Искам да живея лесно и в изобилие!

Искам да бъда щастлив. Искам да имам време да се наслаждавам от живота. Искам да пътувам с любимата си. Искам бизнеса ми да расте и да се развива от самосебе си. Да, готов съм да прилагам усилия и да работя, но нека се развива и без мен. Искам парите да идват постоянно и все в по-голям обем. Искам все повече и повече клиенти и повече продажби! Искам да се намирам в състояние на радост и благодарност!»

Дадох ти няколко въпроса и отговора за да се видиш!

А сега да изследваме въпроса на «лекия живот»

Знаеш ли кое е най-сложното в модела на «лекия живот»?

Да вярваш на Вселената! Т.е трябва да признаеш, че животът ти е в ръцете на Вселената.

Да, разбира се, трябва да се действа, мисли, измисля, създава, но да се приема всякакъв резултат от старанията ти. А е много тежко да се приема неуспеха и да се продължава да се  вярва, ако си действал, изхабил си година живот и в резултат си претърпял поражение.

Всички ние в една или друга степен сме изгубили доверие към Вселената! Някой напълно, друг частично...

А всичко това защото Вселената не е изпълнила целите и мечтите ни! А нали ние не знаем и никога няма да разберем истинската причина защо тя не е изпълнила нашата цел или мечта. Както показва опитът ми, Вселената не е изпълнявала моите цели и мечти защото това не е бил моят път и аз трябваше да  науча нещо по-голямо. Т.е опитът, който трябваше да придобия беше много по-голям отколкото целите и мечтите.

Сега, като помисля за миналите си мечти и желания мога да кажа само: «Вселена, аз от цялото си сърце ти благодаря, че  не изпълни онези мои мечти! Аз ти благодаря за мъдростта!»

Знаеш ли, едно от най-големите предизвикателства за човек е да прави нещо просто така! Да обича просто така! Да вярва просто така! Да доверява просто така! «Просто така» означава без причина.

Основно ние живеем с нашия разум. А той мисли. Той е логичен. На него са му нужни потвърждения.

Живота ти ще бъде щастлив толкова колкото можеш да надминеш ума си и да живееш не с разума.

Да, може да се живее в потока! Тогава няма да е нужно да мислиш. Трябва само да чувстваш, действаш и да се наслаждаваш от живота.

Лекия живот е само в потока. Нашият разум не познава думата «лесно». Той знае думата «постигам».

Така се получава, че ние Божествената си съзидателна сила насочваме за създаване на проблеми и осложнения, а после сами решаваме тези проблеми.

Просто се учи да чувстваш повече!

Любов, вяра, доверие, радост, вдъхновение, щастие и т.н. – това всичко са чувства!

Целият ни живот се състои от чувства. И ако премахнеш чувствата – целия живот губи смисъл.

Ти ще питаш: «Как да живееш без да мислиш?»

Много лесно! Просто действай! Тялото ти всичко знае!

Аз пиша тази статия без да мисля. Пръстите сами печатат думите! Няма време за мислене. Езикът и пръстите сами намират нужните думи.

Също както сърфистът лови вълната и вълната го носи или уиндсърфистът лови вятъра и вятъра го носи, така и ти лови жизенения поток и го следвай! Ето тогава ще имаш лесен живот!

Докато ти мислиш през цялото време, животът ще бъде сложен, пълен с тежести и постижения.

Довери се на Вселената!