Как да живееш с лекота?

22/01/2017 09:02

 

В живота има 2 пътища:

- да постигаш

- да приемаш

Всички сме свикнали да постигаме успех. Да, аз също го постигах!

Дълбоко вярвам, че Вселената е добра и изобилна. Тя сама дава на човек всичко необходимо, и всичко най-добро. Тя дава на човек още от раждането му физическо тяло, таланти, способности, разум, свобода на избора, надарила го е със съзидателна енергия и е разрешила на човек да използва тази енергия по усмотрение на самия човек!

Но човек реши да вземе тази енергия и да я приложи срещу себе си: той реши да постига!

Да постига значи да създава проблеми и да ги решава, постепенно придвижвайки се напред.

Как човек създава проблеми?

Достатъчно лесно е да помислим за нещо лошо или да влезем в негативно състояние и – здравейте, проблеми! А после проблемите трябва да се решават! Човек мисли за проблемите и с това създава нови проблеми. Новите проблеми водят до още по-голямо разочарование и влизане в негативно състояние. Така се създава образът на мислене на решител на проблемите.

Запомни, решавайки проблеми, ти винаги създаваш нови проблеми!

Защо? Мислейки за проблема, ти влагаш енергията си в него!

Така се формира модела на живот да «постигаш»! Животът става сложен, защото част, даже по-голямата част от енергията си човек използва срещу себе си. Тъжно L

Как да излезеш от това състояние?

Гледай целите и мечтите! Игнорирай проблемите! Проблемите сами ще си отидат, защото няма да получават твоето енергийно подхранване.

За това, как да се отървеш от дълговете, чети книгата ми Истината за паричния поток

Как живее човек, който приема?

Първо, той осъзнава, че Вселената е изобилна, и тя сама всичко ще даде.

Второ, човек осъзнава, че е достоен за щастие и богатство по право на раждането си. Щастието и богатството не трябва да се заслужат. Те трябва да се приемат като даденост от природата (така както дървото не трябва да заслужи, че през пролетта ще му порастнат листа. Това се случва защото такава е природата на дървото)

Трето, човек осъзнава, че част от работата изпълнява Вселената и част от работата изпълнява самия човек за това той действа. Няма да стане просто да лежи на дивана и да приема богатството.

Четвърто, човек спокойно се отнася към грешките и неуспехите. Той разбира, че по този начин той взаимодейства с Вселената. Вселената учи човек и му показва пътя.

Пето, човек се радва на всички успехи и добрите новини. Чрез радостта и благодарността човек показва признателността си на Вселената.

В живота не трябва нищо да постига! (разбирам, че за някои това изказване може да е шокиращо)

Ти създаваш желания, действаш и получаваш!

Защо хората избират модела на постигането?

Цялата работа е в Егото!

Всеки човек иска да почувства собствената си важност! Заради ниската самооценка човек иска да докаже на себе си, че той е велик. Той иска да си докаже, че  е велик. Той иска да си докаже това, което и без това се знае. Ето че излиза, че хората голяма част от живота само приемат Божестевената си същност (а някои така и до края на живота си не я приемат). Всъщност повечето хора се борат сами със себе си и с Вселената. А ти влизаш ли в това число?

За да започнеш да приемаш, достатъчно е да разбереш, че ти вече си Бог в живота си. И да насочиш Божествената енерия към желанията си (а не към проблемите).

Хората искат да получават всичко вече и веднага!

 Всъщност така и става от гледна точка на Вселената. Просто за Вселената месец, година (и даже 10 години) – това «вече и веднага» е миг. А за човек месец и година са много. Бъди по-търпелив, и твоя живот ще стане по-щастлив!

Използвай фразата «Аз приемам», а после покажи, какво именно приемаш.

Например, аз приемам море от щастие, приемам море от пари, приемам любов.

Просто кажи няколко пъти наум. Ще видиш как първо разумът ще се съпротивлява. «Как ще получиш това?», «Животът е сложен, трябва тежко да работиш!»  и други глупости.

Просто продължавай да казваш тази фраза и се старай да чувстваш. Скоро ще повярваш! А когато повярваш твоят живот ще се промени!