Как хората сами се отказват от успеха

Как хората затварят жизнения си поток и се отказват от успеха?

 

Познато ли ти е това поведение:

 Когато става нещо хубаво, ние го възприемаме като подразбиращо се;

когато става нещо лошо, негодуваме, разстройваме се?

 

Където е енергията там е и създаването!

Така с модела на поведение горе, създаваме още повече недобро в живота ни и изобщ не създаваме нищо хубаво, нали към това се отнасяме като подразбиращо се и изобщо не влагаме енергия в това (Разбирай, моля, че в живота никой нищо не ти е длъжен, в това число и Вселената. Ако мислиш, че някой ти е длъжен те чака голямо разочарование)

 Има категория хора, които имат много проблеми в живота. Мислиш, че това е случайно? Имат такава карма? Всичко е много по-просто: те постоянно негодуват по повод проблемите, мислят само за проблемите и не е учудващо, че това им се  случва и ще продължава да се случва. 

 

original 

 

 

Как се е създавал модела на негодуването?

Този модел се създава у хората още от самото детство. На всички са ни се карали за грешките и нито капка не са ни хвалили за успехите. Спомни си за училището! Както са се отнасяли към нас родителите, така и ние се отнасяме към самите себе си. Ако родителите са били много строги и взискателни към нас, то ние също ще бъдем строги и взискателни към себе си. Ако са ни се карали, ние също ще го правим. Децата неосъзнато копират модела на поведение на родителите. Въпреки че вече далеч не си дете, но това, което подсъзнателно си копирал в детството може да бъде в живота ти до сега. 

А ако сега имаш свои деца, бъди внимателен с действията си!

С мисленете трябва да се работи осъзнато! Ако не се прави, над него ще работи обществото и тогава животът ще се превърне в същински ад. 

 И днес искам да ти предложа да промениш модела на мислене от негодуващ към радващ се на успехите!

Дръж се така, сякаш проблеми няма. Не влагай в тях енергия и те ще изчезнат.

Честно, за проблемите даже не си струва да мислиш. Мислейки за решаването на проблема ти все едно косвено мислиш за проблема и го създаваш. Хората, които искат да се освободят от проблема много приличат на хората, които искат да се освободят от дълговете. И едните и другите са обречени да седят с проблемите (дълговете) вечно.

 

За какво да мислим тогава? 

Същността е в това, да мислиш за крайния резултат.

 

Какво значи да се  "радваш на успехите"? 

 

радост

 

 Ако в живота ти става нещо хубаво, просто се усмихни и наум си кажи "супер!", "благодаря", "чудесно". Знам, че го знаеш, но правиш ли го?

Това е много лесно, но изисква практика.
(много хора, четейки статиите ми казват: "знам това". Само че знанието не променя живота. Важното е правиш ли го в живота)

В живота ни управляват мислените навици (модели на мислене). Свикнали сме да мислим по определен начин. И ако този навик те води до бедност и нещастие, нека го променим. Но, за да го направиш, трябва да се следиш когато отново повтаряш стария негативен навик.

Пример, как хората, затварят паричния си поток (повече се отнася към мъжете)

Случвало ли ти се е да съжаляваш за определени покупки?

Нещо си купуваш, после възникват мислите: "Защо си купих това?", "Трябваше да спестя", "а, тук е по-евтино", "какъв глупак съм" и подобни.

Всеки път, когато съжаляваме за нещо, ние затваряме паричния си поток. Ако съжаляваме за напразно похарчени пари, затваряме паричния си поток. Ако съжаляваме себе си, ставаме слаби и безпомощни.

 

РЕЗЮМЕ:

Как хората затварят жизнения си поток и се отказват от успеха?

Негодуват по повод проблемит.

 

 

 

Как да бъдем в жизнения поток и да привличаме успеха? 

Да се радваме на успеха