Как хората се отказват от успеха?

28/01/2017 11:28

Как хората прекъсват жизнения поток и се отказват от успеха?

Познато ли ти е такова поведение:

Когато се случва нещо хубаво, ние го възприемаме като даденост. Когато се случва нещо лошо, ние негодуваме, растройваме се, ядосваме се?

Където е енергията – там е съзиданието.

Та ето, с горепосочения модел на поведение ние създаваме още повече лоши неща в живота си и изобщо не създаваме нищо хубаво. Нали се отнасяме към хубавото като даденост, и изобщо не влагаме в това енергия( Разбери, моля те, че в живота никой нищо не ти е длъжен, в това число и Вселената. А ако мислиш, че някой ти е длъжен те чака дълбоко разочарование)

Има категория хора, които имат много проблеми в живота. Мислиш че това е случайно? Или имат такава карма? Всичко е много по-лесно: те постоянно негодуват по повод проблемите, мислят само за проблеми, и не е учудващо, че им се случват и ще продължават да им се случват.

Как се създава моделът на негодуване?

Този модел се създава в хората от ранно детство. Всички са ни се карали за грешките и не са ни хвалели за успехите. Спомни си училището! Как са се държали с теб родителите, така и се държиш със самия себе си. Ако родителите са били много строги и взискателни, към себе си също ще сте строги и взискателни. Ако родителите са ви се карали, също ще се карате на себе си. Децата несъзнателно копират моделите на поведение на родителите си. Въпреки че далеч вече не си дете, това подсъзнателно си го копирал в детството и може да се случва в живота ти до сега.

Ако сега имаш собствени деца, бъди внимателен с действията си.

Над мисленето трябва да се работи осъзнато! Ако не го правиш, над това ще поработи обществото, и тогава животът ще се превърне в същински ад.

И днес искам да ти предложа да промениш модела на мисленето си от негодуване към радване от успехите!

Дръж се така, сякаш проблеми изобщо няма. Не влагай в тях енергия и те ще изчезнат.

Честно, за проблемите даже не си струва да мислиш. Те просто не си струват това.

Даже за решаването на проблемите не си струва да мислите. Мислейки за решаването на проблемите, ти все едно косвено мислиш за проблема и го създаваш. Хората, които искат да се освободят от проблемите, много приличат на хората, които искат да се освободят от дълговете. И едните и другите са обречени да седят в проблеми (дългове) вечно.

За какво да мислиш тогава? За целите, желанията, мечтите (наричай го както искаш)

Същността е в това да мислиш за крайния резултат.

Какво означава да се радваш на успехите?

Ако в живота ти се случва нещо хубаво, просто се усмихни и наум си кажи «Благодаря», «Супер». Знам, че го знаеш, но правиш ли го?

Това е много просто, но изисква практика (Много хора, четейки статиите ми казват: «Знам това». Само че тези знания не променят живота. Важно е дали го правиш в живота)

Нашият живот управляват мислените навици (моделите на мислене). Ние сме свикнали да мислим по определен начин. И ако някакъв навик те води към бедност и нещастие нека го променим. Но за да го направиш трябва да следиш и прекъсваш всеки път, когато отново повтаряш стария негативен навик.

Пример как хората затварят паричния си поток.

Случвало ли ти се да съжаляваш за определени покупки? Нещо си купуваш, а после възникват мисли: «За какво купих това?» «Трябваше да спестя», «Ох, тук е по-евтино» и подобни.

Всеки път, когато съжаляваме за нещо, затваряме жизнения си поток.. Ако съжаляваме за изхарчените пари, затваряме паричния си поток. Ако ни е жал за себе си ставаме слаби и безпомощни.

Как хората затварят жизнения поток и се отказват от успеха?

Негодуват по повод проблемите.

Как да бъдеш в жизнения поток и да привличаш успеха?

Да се радваш на успехите.