Как художничка печели превръщайки драсканиците на дъщеря си в картини

Ако художник може да учуди - значи може да печели от творчеството си.

Въпреки че Рут Остерман не си е и мислила да учудва някого.

Тя имаше проблем - по време на бремеността музата я остави и художничката не можа да рисува (това е много вярно, това се случи и с мен, въпреки че в малко по-различна сфера).

Когато малката й дъщеря порастнала и започнала да драска по платното , младата художничка намерила в тях источник на вдъхновение и започнала отново да рисува

К

Основата на детските драсканици, преобразувала  в необикновени (понякога фантастични) картини:

 

Как художница зарабатывает, превращая каракули дочери в картины

За да на заподозре някой в изкуствено измисляне на идеята, тя сложила в ютуб видео, показващо съвместното творчество на тандема от двугодишната дъщеря и майка й.

Това видео получило 174 хиляди прегледа за месец.

А как да не се възползва (когато дъщерята расте и скоро ще й потрябват скъпи играчки)?

 

И Рут започнала да продава картините си през магазин за ръкоделници etsy.com/shop/EvesImagination

Принтове с размер 20 на 25 см се продават по 35 долара, картината-оригинал (с размер 27 на 35 см) - се продава за 190 долара.

За 2 месеца художничката продала 279 картини (заедно с принтовете). Дохода предположете сами (аз сметнах към 9 хиляди долара).

Ето така  днес могат да печелят художниците с помощта на интернет. Учудвайки, събирайки възторжени отзиви, формирайки около себе си привърженическа аудитория и продавайки своето творчество.

P.S. Изобщо, рисувайки върху драсканици е много полезно упражнение за развитие на въображението, творчеството и просто рисуването ( може да се добави и развитието на дясното полукълбо и интуицията). Ако детето ви иска да рисува, но не може (поради прекалено затиснатост и не му стига фантазията), нарисувайте му първо проста кривка - и нека от нея измисли композиция. Да дорисува своето виждане за света или конкретна ситуация.

След това, съм сигурна, това ще му помогне да усвои сложни елементи от математиката (или други науки), защото ще може да види математиката - нейните елементи и закони за взаимодействие - в обем, без мъчително учене на теореми и опити да удържи знанията в главата си.