Как ми навредиха философите

02/01/2017 17:13

 

Защо за толкова важни неща в света, като отношенията, парите, мечтите и желанията има толкова лъжи?

Древните философи казваха, че цялата болка, и всички страдания идват от желанията.

Само че не хазваха, че щастието, радостта, вдъхновението и смисълът на живота също идват от желанията. Отношенията с любимия човек също могат да доставят болка, разочарования, но те също доставят най-много щастие, любов и радост.

Желанията са корен на всички грехове и т.н.

Какви глупости!

И вярата ми в тези глупости укрепна, когато си създадох грешно желание и, разбира се, то се осъществи. И тогава в паметта ми възникнаха думите: «Всички страдания идват от желанията...»

И окончателно повярвах в тези глупости.

Ето така, ограниченията се внедряват в подсъзнанието ни.

Мисъл

+

Потвърждение, основано на опит (понякога едноразово е достатъчно)

=

Убеждение

А убеждението формира реалността!

Знаеш ли, сега мога със сигурност да кажа: може би някои желания няма да се осъществят, мечтите няма да се сбъднат и ще ме боли и ще ми е неприятно, но това е по-добре, токолкото да живея, бидейки мъртва отдавна.

Да, човек, който нищо не иска и към нищо не се стреми е мъртъв.

Връщай мечтите си, спомняй си желанията, поставяй си още цели и пълен напред.

Хората престанаха да искат и да мечтаят защото разочарованията от неосъществените мечти и желания станаха много по-силни от радостта от сбъдналите се мечти и желания. Разбира се, така ще се случи, ако ментално забравяш за това, което вече си осъществил и реализирал. Хората смятат успехите си за нещо естествено и за това изобщо не им обръщат внимание. Аз така и направих и за това престанах да мечтая.

Това трябва да се промени! Трябва да си спомниш мечтите и целите си!

Неохбодимо е да имаш 2 книги:

- Успехите ти, сбъднатите мечти и постигнатите цели

- Новите мечти, цели, желания

С тези книги трябва да се работи.

Сутринта четеш това, което трябва да се осъществи и се мотивираш да действаш. Вечерта си спомняш това, което вече си направил и благодариш за него.

Да, точно сутринта гледаш целите и мечтите, а вечерта благодариш. Мечтите ти ще те накарат да действаш през деня. А успехите ще ти помогнат да заспиш щастлив.

Някой казва: «Мечтите и желанията  ми са в главата».

Това не е достатъчно. Защото когато проблемите идват главата ще е забита с проблеми и ти даже няма да си спомниш за това, че имаш някакви мечти. А от листовете (книгите), които лежат на масата, те никъде няма да се денат. Ти ще отвориш книгата и веднага ще се потопиш в света на успехите, постиженията и победите.

Навикът да вървиш след желанията си е много важен. Имайки в арсенала си този навик ти никога няма да имаш проблем с мотивацията. Ти винаги ще искаш. И това желание ще те накара да действаш.

Проблемът на хората не е в това, че не могат да намерят начин как да осъществят мечтата, проблема е в това, че забравят за мечтите или много рядко мислят за тях. Тогава тази мечта им дава малко енергия и сили за да се придвижват напред. Когато желанието е достатъчно силно, нито един проблем няма да спре човек. И когато желанието е достатъчно силно, човек винаги ще намери начин как да го осъществи. Оправдания има само, когато желанието е слабо. За това обърни внимание на себе си и на това, което виждаш. Ти виждаш мечтите и желанията си или виждаш препятствия и намираш оправдания.

Пречитайки мечтите и желанията си, ще забележиш как някои от тях по време на деня възникват от самосебе си в главата ти. Това означава, че тези мечти и желания  имат особена сила и важност. Именно те ще ти послужат за главна движеща сила по пътя.

Да, и помни да пишеш не само материални неща. Пиши също за чувствата и емоциите, които искаш да усещаш в живота. Нека чувствата също стават твои желания. Нали всъщност всички материални неща, които искаме, ги искаме за да се чувстваме по определен начин. Всичко материално е призвано да ни доставя чувства.

И преобладаващите чувства създават бъдещето, където преобладават същите чувства. Така че ако дълбоко в теб се е закоренило чувството на нужда, то получавайки го, ти ще искаш и ще се нуждаеш от нещо друго. И това чувство ще те преследва постоянно.

Научи се да мечтаеш и да се радваш на постиженията си. Тогава състоянието на радост и щастие ще бъде с теб завинаги.

Как ми навредиха философите