Как се изпълняват желанията?

18/12/2017 14:01

 

Всичко в света се създава благодарение на енергията. Идеята се превръща в реалност благодарение на дейността на човек.

И възниква въпрос. Как на човек да му стига енергията и силите за да може авансово да ги вложи в една или друга идея?

Отговор на този въпрос е желанието на човек. Желанието е първооснова за всичко.

Често ми задават въпроса: да искаш лошо ли е или хубаво? Има теории, които казват, че да желаеш нещо много силно е лошо, защото създаваш прекомерно количество енергия, и желанието, обратното - не се изпълнява.

Тези теории са ги създавали неудачниците! Те просто не са могли да изпълнят желанията си в реалността и за това са решили, че силно да желаеш е лошо, по този начин оправдавайки неуспеха си.

Ще отговоря относно прекомерното генериране на енергия в желанията.

Ако ти действаш за осъществяване на желанието си, никакво прекомерно генериране няма да има. Ако просто желаеш и не действаш, тогава е очевидно, че желанието няма да се изпълни. Хората така искат да изпълнят желанията си без да правят каквото и да е, че измислят различни хитрини.

Има само един инструмент за изпълняване на желания – това е действието.

Действието превръща идеята ти в реалност.

Действията изпълняват желания.

Отсъствието на действия превръща идеята в прах.

За да се убедиш в думите ми, погледни създателите, хората, които са създали в този свят нещо грандиозно. Изучи историята им. Мислиш ли, че са седяли и са си представяли, че желанието им вече се е изпълнило? Не! Те са «бачкали» от рано сутрин до късна нощ!

Бил Гейтс, Стив Джобс.... Виж филма «Пиратите от Силиконовата Долина»

Робърт Кийосаки, Доналд Тръмп – хора на действието. Те са бъркали стотици пъти. Те са губели. И благодарение на тези провали са стигнали до успех.

Ричард Брендсън – създателят на корпорацията Virgin. Чуй историята му! Той също не е седял с кръстосани ръце.

А сега ми покажи тези, които без да работят са постигнали нещо?

Покажи ми тези, които казват, че всичко ще дойде само, ти само си представяй, визуализирай, и всичко ще стане. Изучи историята им, ако има такива, и ще разбереш, че всичко това е илюзия!

Всичко започва от желанието!

Желанието създава тази движеща сила, която кара човек да действа, въпреки проблемите и сложностите. Желанието е златната жила на енергията на човек. Колкото е по-голямо и силно е желанието, толкова по-силна и мощна енергия има човек, защото му предстои да въплъти всичко това в реалността. Колкото по-далеч ти се налага да пътуваш с кола, толкова повече бензин ще напълниш в резервоара.

Знаеш ли защо хората престават да желаят?

Желанията създават дискомфорт. Ти искаш това, а го нямаш сега. И за да може желанието да се изпълни, да се превърне в реалност, трябва да свършиш много работа. Всичко се стреми към равновесие. Равновесието се постига, когато или желанието става реалност, или то изчезва.

Кой е най-простият вариант за да постигнем равновесие?

Разбира се, да се откажем от желанията. И така правят слабите хора, неудачниците. Защо да се мъчим да реализираме някакво желание, по-добре да се откажем от него.

Силните хора, обратното, създават в тялото си стрес, защото знаят, че стресът води до растеж.

Ако си ходил на фитнес знаеш, че само чрез болка (стрес за мускулите), може да напомпаш мускула. В живота е същото. За да израстнеш е нужен стрес. И колкото е повече стресът, толкова по-бързо ще пораснеш.

Мозъкът е нашият верен слуга. Задачата му е да ни защити от стреса и дискомфорта. И той прекрасно преуспява, справяйки се със задачата си. Той ни защитава от стреса сега, но в дългосрочна перспектива той препятства нашата самореализация. Той препятства изпълняването на желанията. А без самореализация животът се превръща в скука.

Още сега си признай, какво искаш повече от всичко. Какви желания искаш да изпълниш повече от всичко?

Започни да мислиш за това.

Предупреждавам: колкото повече мислиш, толкова повече ще нараства стресът.

Този стрес ще те накара да действаш и да осъществиш желанието.

Готов ли си?

90% от хората, прочитайки тази статия, ще забравят за нея, защото тя е опасност за зоната им на комфорт и, следователно, за мозъка им. А нашият мозък ни защитава от опасности.

Какво ще направиш ти?

- Ще запазиш безопасността си, поддавайки се на уловките на мозъка си

- Ще се хвърлиш в дълбочината на океана на живота да осъществяваш желанието и да промениш живота си.