Как все пак да забогатеем

Няма да казвам, че след прочитането на тази инструкция, моментално ще забогатеете финансово, но мога да обещая, че духовни богатства ще придобиете със сигурност. Нищо ново няма да ви открия, само искам на кратко да конспектирам и изложа опита, получен от многочислените книги, които прочетох. Надявам се, че ще ви е интересно.

Какво ще ви потрябва:
Ентусиазъм
Воля за победа
Упорство
Осъзнаване на себе си като личност
Време
Време
Време


Вземете решение
Да да, толкова е лесна първата стъпка. А може би не е толкова лесна. Зависи от човека. За да започнете своя път към богатството, трябва да вземете решение да станете богат.

Поставете пред себе си високи цели
Ако вашата крайна цел е малка, то всеки възникнал проблем ще хвърли върху нея своята сянка и ще я затъмни. Ако целта ви е голяма, то никакъв проблем не би я затъмнил.

Постоянно се учете и развивайте!
Като личност - на първо място, на второ място, като професионалист. Когато човек престава да се учи - той умира. Човек, който постоянно се саморазвива е свободен човек.

Учете се да преодолявате трудностите
Във всяка сфера на живот възникват трудности. Ако намерим в себе си сили и успеем да ги преодолеем, то успеха няма да ни накара дълго да чакаме.

Водете постоянен отчет на приходите и разходите, следете разходите винаги да са по-малко.
Търсете допълнителни източници на доход (активи) и режете вашите разходи (пасиви).
Посочете точни цели и срокове за тяхното осъществяване. Безсрочните цели са само мечти. Ако искате да спечелите милион, посочете точна дата, когато искате този милион, запишете я на лист. Бъдете честни със себе си, но не давайте на песимизма (или излишния оптимизъм да вземат връх.
Сложете листа на видно място и всеки ден, минимум два пъти, четете наставлението си на глас.

Помнете - мислите са материални. Само трябва да вярвате
Всъщност не :)
Вярата не е достатъчна, съгласете се. Ако искате да получавате, научете се и да давате. Изхождайки от това, следва, че ако искате  да спечелите този милион, определете, за какво искате да го получите (за фотографски услуги, откриване на фонд, каквото и да е). Не забравяйте за сроковете.

Разширете кръга на общуване
Важното е, че си струва да изслушваш всички хора, но съвети приемайте само от тези, които са постигнали повече, отколкото вие. Само така можете да станете успешни