Как желанията да се изпълняват автоматично?

27/01/2017 09:09

Главният фокус в живота

Човек притежава грандиозна енергия.

Тази енергия е невидима, , но незабележимо тя създава материалната ни реалност.

Проблема е в това, че ние не се замисляме как и накъде насочваме тази енергия. Нашите мисли са хаотични. Настроението често се променя. Случват се различни ситуации и реагираме по различен начин. Енергията се разпръсква. Така губим контрол над живота си, и тя тече нанякъде сама по себе си.

За да не се случва това, за да насочваш енергията в една посока и да създаваш това, което искаш в живота, задължително трябва да имаш главен фокус.

Фокусът е това, върху което се фокусираш. С други думи е това, където е вниманието ти.

Какво е главен фокус?

Главният фокус е много ярък емоционален и визуален или чувствен образ, за който човек съзнателно и подсъзнателно мисли.

Главният фокус насочва мислите в позитивната нужна посока.

Всяка мисъл притежава определена енергия. И колкото е по-силна тази енергия, толкова повече подобни мисли тя създава. То ест мисълта е като магнит. И колкото е по-силен магнитът, толкова по-силно той притегля подобни мисли. А тези мисли притеглят други подобни мисли.

Ето за това главният образ трябва да е много ярък и емоционален.

Случвало ли ти се е така, че определен проблем да захваща цялото ти внимание и повече за нищо да не можеш да мислиш, освен за този проблем?

Проблемът създава определени мисли, които са били дотолкова силни, че те просто подтискат всички други мисли и сами напълно захващат разума.

Сега разбираш ли как мислите могат да станат магнит?

И сега много искам да разбереш и да създадеш главен образ или чувство, което ще е също такъв магнит, само че позитивен. И този позитивен магнит ще привлича само позитивни мисли и чувства, а това, от своя страна ще създава нов щастлив и богат живот.

Нека покажа със собствен пример, за да можеш ярко да осъзнаеш, какво те моля да направиш.

Как придобих свобода?

Едно време не бях много щастлива. Живях с родителите. Учих в университета и разбирах, че съм тръгнала в неправилната посока. Паралелно се занимавах с научна работа (готино звучи, но реално изобщо не беше готино). Също така имах работа, и тъкмо започвах да развивам мрежов бизнес.

Живеех не собствения си живот и време изобщо нямах.

Но имах най-важното: мечта за свобода!

Прибирах се след работа в 21.00. сядах, отпусках се и мечтаех за свобода. Аз толкова исках да живея самостоятелно, да се разпореждам с времето си, да се събуждам, когато искам, да се занимавам с любимия личностен растеж и да имам много пари така, че да не мисля повече за тях. (Да, между другото, само след това осъзнах, че да «не мисля за пари» е илюзия на бедните. За тях ще се наложи да мислим, а също ще трябва да можем грамотно да се разпореждаме с тях).

Мечтата за свободата бе натрапчива идея, най-страстната и емоционална мисъл. Аз живях с тази свобода! Не забелязвах целия този негатив и бедност наоколо.

Аз мислих само за свободата и живях само в свободата.

Този главен фокус въплъщава желанията ти автоматично!

А сега друг противоположен пример:

Как мислиш, кой въпрос относно парите ми задават най-често? «Как да се отърва от дълговете», «Как да се освободя от дълговете»! Да, аз с радост помагам на хората в тези въпроси, но същността е в това, че хората мислят за дългове! Точно дълговете стават техен магнит и ключов образ!

А, може би ти също имаш също някакъв негативен образ-магнит?

Признай си честно. Не трябва да се отърваваш от него. Просто превключи вниманието си към позитивния образ-магнит. Предназначението е много силна мотивация за хората. То е по-силно от всякакви проблеми.

Критерии за силни и позитивни образи?

- Предизвикват сини страстни позитивни чувства

- Тези чувства остават силни в продължение на дълго време (минимум 6-12 месеца,  натрапените мечти, желания и други слаби образи след 1-2 седмици отслабват и се забравят)

-  Ще останат даже в период на големи проблеми и сложности (Обикновено в сложния период хората превключват на решаване на проблеми и забравят за мечтите. Слабите мечти се забравят, истинските се оказват по-силни от проблемите)

Провери мечтата или желанието си за съответствие на тези три точки.

Помни, че ако в живота имаш силен образ-магнит, ти 100% ще осъществиш мечтите и желанията си.