Какво да правиш за да растеш винаги и във всички области?

19/01/2017 09:02

Защо животът  толкова време стои на място даже не се влошава?

Един от най-големите капани, които се срещат по пътя към упеха е зоната на комфорт!

Зоната на комфорт е много опасно състояние, защото в това състояние всичко устройва човек, и съответно той не се движи напред. А щом не е движи напред, започва спадане.

Защо е опасна зоната на комфорт?

На разума ни винаги му е нужна цел! Без цел той губи смисъл на съществуването си. И ако ти нямаш цел, върху която можеш да се концентрираш, разумът ще намери проблем и ще го решава. Точно фокусът върху проблемите довежда до спад.

Аз влизах в капана на зоната на комфорт вече «милион» пъти!

Зоната на комфорт е много коварна и разрушителна! Изглежда всичко е добре, а после в един момент всичко се разрушава и веднага става лошо.

Основно влизах в зоната на комфорт когато постигах големите си цели! Целите бяха толкова големи, че състоянието на радост ме захващаше за дълго, и аз забравях, че трябва да се движа напред.

Веднъж един успешен човек ми каза: «Винаги имай цел след целта!»

Аз не разбирах – защо, нали сега имам цел, а когато я постигна ще си поставя нова цел. Но аз не осъзнавах, че когато постигна целта, радостта и еуфорията така ще ми завъртят главата, че ще забравя да си поставя нова цел. И в състояние «без цел». Може да се живее с месеци, а може би даже с години.

Какво да правиш за да растеш и да се развиваш винаги?

Винаги бъди в търсене!

Винаги търси пътища!

Винаги търси пътища за постигане на целта!

Ако си престанал да търсиш, значи или нямаш цел или тя е мъртва (не вярваш в целта, тя не е твоя, тя не ти е интересна и т.н.)

Без цел разумът не създава! Скучно му е!

Какво значи да «търсиш»?

Много често хората казват: «Аз не знам как да постигна целта си». «Не знам как да осъществя предназначението си».

Разбира се, ние веднага не знаем как да потигнем целта. И аз не знаех, как да постигна грандиозните си цели. Но пробвах! Търсих варианти и ги въплъщавах. Много варианти не довеждаха до нищо. Такива бяха повечето. Аз търсех и намирах нови варианти за постигане на целите и отново пробвах. И така докато не намирах това, което ми донасяше прекрасен резултат.

«Да търсиш» означава да измисляш план за постигнане на целите и да го изпълняваш. Само по мяра на изпълнението на плана ще разбираш правилно ли вървиш или не.

Правилото е лесно: търсиш докато намериш!

А когато намериш, поставяш нова цел и продължаваш да търсиш!

Много ми е жал да наблюдавам как много хора бързо се предават и оставят всичко. Това означава, че те изобщо не разбират как «работи» животът.

Зрелите хора притежават търпение и дисциплина. Незрелите искат всичко и веднага.

За това ти желая въпреки нивото ти да търсиш, търсиш и търсиш!

И, разбира се, да намираш! Но това ще става от самосебе си, нали който търси - винаги намира!

Да търсиш е интересно и захващащо. А какъв възторг ще има, когато намериш!