Какво искаш ти?

07/12/2016 16:01

 

Замислял ли си се какво искаш ти в живота?

«Какво искаш ти?» - това е толкова лесен въпрос, но колко сложно е за хората да отговорят!

Постоянно задавам този въпрос на хората и през цялото време чувам пауза и недоумение...

А след паузата човек започва да говори, и чувам, че  далеч не това, което той иска.

Обикновено тази история е за това, което човекът има сега. «Разбираш ли, сега съм в такава ситуация...» - и той говори 1 минута. Аз слушам, но така и не мога да разбера, какво иска той. В други случаи човек разказва за това, което не му харесва сега. И само рядко хората казват за това, което искат, при това често говорят за дребните и най-примитивни желания.

Слушайки отговора на този въпрос, мога веднага да разбера, какъв живот живее този човек: той е напълно изгубен, бори се или преуспява.

Такъв прост въпрос, а колко ще разкаже за живота на човек!

Сложността на този въпрос е именно в това, че той е прекалено прост. Хората са свикнали всичко да усложняват и да решават «трудните» проблеми и сложните ситуации. Те усложняват това, което всъщност е просто. Защо правят така? Колкото по-сложна задача решат, толкова по-големи герои ще се чувстват! Но вместо да създават желания и да ги въплъщават, хората решават проблеми.

А нали едно от качествата на Великите хора е умението смело да мечтаят!

Сега имам един въпрос към теб: «Какво искаш Ти?»

Ако не можеш ясно да отговориш на този въпрос, защо правиш това, което правиш? За какво? Какъв е смисълът на действията ти и живота ти? Какво искаш в живота? Задавай си този въпрос постоянно, за да задържиш фокуса си, защото с времето човек забравя. Той се потапя в решаването на проблеми и жизнени задачи и напълно забравя, къде е искал да отиде и защо.

Ако ти се е случвало да влезеш в интернет за да намериш нещо, но после изведнъж нещо те е разсеяло, например, съобщения в скайпа или социалната мрежа, и си забравил за желанието си да намериш това нещо. И само след час изгубено време ти си спомняш защо си влязъл в интернет.

Така и в живота: човек определя какво иска, но изведнъж звъни телефона, съобщават му за проблеми в работата. И той забравя за желанието си и се включва в решаването на проблемите.

Вниманието на човек е много нестабилно. За човек е много сложно да държи контрол над него.

За това се учи постоянно да си задаваш този въпрос «Какво искам?» Този въпрос ще те фокусира върху важните за теб неща.

Често се случва, че трябва да задържим фокуса върху нашите цели докато решаваме чужди задачи. Когато ходих на работа, да, аз изпълнявах работата в офиса, но постоянно мислех за своите целите и желанията. Мозъкът ми беше на работа, но сърцето ми бе съвсем на друго място. Именно по тази причина аз успях да създам този живот, който исках. Често в работата имаше сериозни усложнения, но аз само се усмихвах в отговор, защото сърцето ми не беше на работа. Виждах натоварените лица на колегите ми, наблюдавах изражението на лицата им, сякаш този проблем е най-важният в живота им. Тяхното сърце и мозък бяха на работа!

Винаги помни това, което искаш ти и накъде отиваш!

Ще стане много лесно да вървиш из живота. Защото когато ти мислиш за желанията си, ти си изпълнен със съзидателна енергия. Тази енергия създава вътре в теб състоянието на радост.

Помни за този магически въпрос: «Какво искам?» Задавай си го постоянно! Задавай го докато ясно не видиш близкото си бъдеще, а после и далечното бъдеще!

Сега чета книгата на Арнолд Шварценегер «Да си спомниш всичко. Моята неверояно истинска история». Това е неговата автобиографична книга. Аз съм поразена от постиженията и успехите му. Той никога не се е занимавал с личностен растеж, никога не е чел книги на тема успех в живота, но винаги е знаел какво иска! Винаги! И постоянно е вървял към това. Ти също винаги трябва да знаеш какво искаш в живота.

Първото му много силно желание било да замине за Америка. Той не знаел как да го направи. Нямал план. Нямал нищо. Само желание. И това желание го довело до силовите упражнения и тренировки в залата. Той забелязал, че има талант за това и започнал да го развива. Започнал да се занимава с културизъм. Той искал да побеждава, искал да стане най-добрият. И само след това разбрал, как културизмът може да осъществи мечтата му! Така се получило, когато той спечелил втория шампионат Мистър Вселена. Поканили го в Америка. Той продължил упорито да работи за да стане Мистър Олимпия. Така той оправдал очакванията на Джо Уайдър, човека, който го поканил. И останал да живее в Америка!

Ето как едно желание е способно да промени курса на живота и да доведе човек до успех!

Докато той се занимавал с културизъм още в Австрия, родило се второто му желание: да се снима във филми. Когато станал абсолютен шампион в културизма, това желание взело връх и го повело напред в живота.

Историята му е много поучителна! Той е гениален човек.

Но все пак най-голямата му тайна е ясното му знание какво иска.

Втората тайна е постоянната и усърдна работа за постигането на това, което иска.

Той могъл така усърдно да работи, защото имал енергията, която му давало желанието. Без желание той не би намерил в себе си сили да действа.

Без желания човек става робот.

Няма ли желания – няма позитивни емоции. Остават само негативните емоции и недоволството, което мозъкът с времето блокира. Така пропадат всякакви емоции и човек се превръща в робот.

Без желания животът губи всякакъв смисъл.

За това точно сега се замисли какво искаш ти от живота?

Къде искаш да стигнеш след 3-5 години?

Мисли за желанията!

Дръж фокуса! Нека нищо не те разсейва от желанията ти.

Пълен напред!