Мечтите се сбъдват, нима това е истина? Разкриваме тайните за успех

19/10/2017 16:58

Да речем, вече сте намерили мечтата си и сте повярвали, че можете да я осъществите. След това следва много работа, за да се сбъдне тази мечта. Как да направим така, че мечтата винаги да остава на преден план и никога да не бъде засенчена? За това ще ни потрябва много воля и дисциплина. Нашият ум е капризен. Това, което днес ни захваща и не излиза от главата ни, утре може да бъде напълно забравено. И ще ни се наложи да поддържаме ентусиазма, за да не забравяме мечтата си. Вие нямате право да забравяте мечтата си. Тайната за успех е в това да подхранвате мечтата си и да работите за осъществяването й. Всеки от нас има проблеми, които постоянно ни изваждат от релси. Ние постоянно сме заети с разрешаването на някакви дребни проблеми само за да се освободим от тях, но, разберете, проблеми винаги и до края на живота ще има много. Трябва ясно да разберем, че трябва да мислим за мечтата си на първо място, а след това за всичко останало. Тези дребни проблеми, като досадни мухи, ни атакуват от всички страни.

Тайната за работа с мечтата, на първо място е в запазването на концентрацията. Ние трябва насред буря да бъдем способни да не изгубим концентрация и през мъгла от проблеми да виждаме мечтата си. Постоянно ще се опитват да ни отдалечат от мечтата другите хора. Това, което за вас може да е мечта, за другите хора може да бъде напразно. Те ще ви подхвърлят различни реплики, и точно тук най-сложното е да запазите концентрацията си. Създайте навик поне от време на време да мислите за мечтата си, да чувствате, че сте я постигнал. Ще забележите как веднага, за миг ще се добави ентусиазъм, жизнена сила. Преживейте чувството сякаш мечтите ви се сбъдват една след друга, почувствайте се постигнал мечтата си. Въображението ще ви помогне. Волята и дисциплината са ни нужни за да се концентрираме върху самовнушението доколкото това е възможно. Ще опиша два основни метода по ред на важността им, които ще ви придават сила и вяра всеки ден.

Визуализация

Всеки ден, поне 2 пъти на ден по 5-10 минути трябва да се представяте постигнал мечтата си. Много е важно да съпровождате този процес с емоции. Включете максимум детайли и емоции. За да разберете доколко успешна е била визуализацията ви - след ние трябва да продължавате да чувствате, че целта е постигната. Ако след визуализацията не чувствате това, значи мозъкът още не е възприел новата ви реалност. Струва си да продължавате тренировките. Визуализацията трябва да ви съпровожда всеки ден на път към целта. Не може да пропускате нито ден. Колкото повече практикувате, толкова по-лесно ще е да убедите разума, че вече сте постигнали целта. А когато го убедите на 100%, мечтата ще се реализира. Обаче не мислете, че само процеса визуализация ще ви помогне да реализирате мечтата си. В реализацията й основна роля играе вярата. А без действия тя е мъртва. За това визуализацията е само допълнение. След няколко първи тренировки по визуализация, разумът няма да възприема новата реалност. Той ще казва, че лъжете, че това не е истина. Но вие продължавайте да го бомбардирате. След няколко десетки визуализации, той ще каже: «А може би все пак това е истина?» Докато, на края, след още много-много тренировки той повярва в това окончателно. И само след това ще започне скоростно постижение на мечтата ви.

Същността на визуализацията е да настроите разума на нова реалност, да го убедите, че тя е правдива.

Благодарност

Какво казвате, когато някой ви прави добра услуга, помага ви с нещо? Правилно. «Благодаря». Така и тук, благодарете Вселената, че мечтата ви се  е сбъднала. Да, именно, благдарете за това, че мечтата вече се е сбъднала, въпреки, че всъщност това все още не е така. Помнете, задачата ви е да убедите разума в това, че вече сте осъществили мечтата си. Когато той повярва, реализацията на мечтата в реалността няма да заеме много време. Целият път към осъществяването на мечтата е в това, че ние работим върху вярата си. Визуализацията е добра в спокойна обстановка, когато можете да се концентрирате. А да използвате благодарността е много по-лесно. Можете да благодарите на всяко място и по всяко време. Само помнете, че трябва да чувствате, за какво благодарите. Не се страхувайте да излъжете подсъзнанието, благодарейки за това, което още го няма.

Вторият етап е в самото постигане на мечтата. Когато се отдадете на мечтата си и решите, че, въпреки проблемите, които имате, ще я реализирате, ще почувствате, че работата за реализацията на мечтата ви не е толкова сложна. Ще намирате силите, които по-рано не сте имали. Всеки ден ще е напълнен със смисъл.  Ще се откажете от много безсмислени занимания, като гледане на телевизия, четене на вестници и други. Постарайте се да отделяте не по-малко от 1 час на ден за реализация на мечтата си. Това може да е като четене на позитивна литература, така и определени действия, когато решите как ще постигате мечтите си. И, най-важното - обърнете внимание, че всички действия, свързани с постигането на мечтата трябва да се правят с радост. Вие трябва да усещате радост. Ако изпитвате силен страх или други негативни емоции по-силни отколкото позитивните, знайте, вие сте на погрешен път. Нещо във вас крещи – не натам, това не е верният път. Важното в целия процес е да усещате радост. Това касае както процеса на представяне, визуализация, така и самото действие. Не се зацикляйте върху някакъв определен начин за постигане, гледайте мечтата си, и Вселената ще ви предостави най-добрия начин как да я осъществите.