Много опасно чувство!

17/01/2017 08:54

 

Сега искам остро да повдигна един важен въпрос!

Точно това чувство по много бърз начин разрушава живота на милиони хора. А особено сега, в това интересно време, това чувство просто «убива».

Аз искам да разбираш, че времето се променя и енергията в пространството също се променя.

Ако преди да съзидаваш и материализираш мислите можеше само за сметка на жестоката, агресивна, «зла» енергия, то сега тази енергия разрушава. И тези, които са използвали тази енергия се оказаха в дълбока криза. Те продължават да използват «жестока» енергия, но не разбират, че тази енергия вече води само към разрушение.

Сега настъпи времето за хармонично и щастливо съзидание!

Сега много бързо ще се въплъщават идеите, които се създават и материализират с енергията на радостта и благодарността. Който може да е благодарен, който може да се радва, мечтае и действа, на него кризата ще му донесе море от щастие и радост и нови огромни постижения.

Едно от чувствата на жестоката енергия, за което говорих  в началото на статията е чувството за неудовлетвореност. Неудовлетвореността гони човек напред и напред към нови постижения. Да и това работеше преди! Неудовлетвореността създаваше мотивация. И за сметка на тази мотивация и енергия човек вървеше напред и създаваше.

Но сега, всичко се промени: чувството за неудовлетвореност разрушава повече, отколкото съзидава. Ето така човек влиза в затворен кръг:

- за сметка на кризата ситуацията на пазара се влошава

- човек е неудовлетворен

- неудовлетвореността създава влошение

 

Влошаване – неудовлетвореност – влошаване – неудовлетвореност – влошение..

Голям плюс за чувството за неудовлетвореност беше в това, че неудовлетвореността създаваше мотивация.

А сега състоянието за неудовлетвореност създава мотивация за един ден, а след това рязко пада до отсъствие на енергия и резултатите се влошават още повече.

Разбирам, че неудовлетвореността е естествена реакция на събитията, които не ни харесват или когато нещо не върви по план.

Но сега времето проверява човек за осъзнатост.

Ще може ли той да пренастрои разума си за нов модел за поведение или той ще използва стария модел, въпреки че това влошава резултатите.

С какво да сменим чувството за неудовлетвореност?

С чувството за благодарност и ценност!

- Благодарността и ценността създават радост

- Радостта дава на човек съзидателна и творческа енергия

- Творческата енергия създава резултати

 

И забележи, за да започнеш да получаваш прекрасни резултати, ти първо трябва да влезеш в състоянието благодарност и радост.

Да, може би ти се струва, че няма причини да се радваш. Е, какво, ако така смяташ, продължавай да се потапяш надолу. На всеки човек му е нужно да промени нещо в живота си (колкото е по-неосъзнат човека, толкова повече трябва да падне, за да разбере това)

Какво означава да благодариш и цениш?

Предпочитам да използвам думата ценя, тъй като смятам чувството за по-дълбоко и идващо от сърцето. Много хора казват, че трябва да се благодари, ето те пишат дневници за успеха и списък с това, за което са благодарни. Но те започнаха да го правят автоматично, защото е нужно за успех. А това не работи. Вселената възприема само чувствата.

Та ето, да цениш означава да благодариш в сърцето».

Да цениш означава да бъдеш благодарен за нещо постоянно!

За мен да благодаря е процес.

Да ценя е състояние.

Голямото и продължително чувство за благодарност по един или друг повод преминава в чувство за благодарност.

Иманно това чувство става най-съзидателното в новото време!