Ограничаващи парични убеждения…

06/12/2016 17:38

 

 

Много се радвам и съм щастлива, че си започнал да разбираш, какво са убежденията и ги намираш в себе си. Сега ти ставаш собственик на живота си. Разбирайки в какво вярваш, ти контролираш живота си.

Сега ти започваш да разбираш как работи мозъкът ти и как създава реалността ти.

А сега, в тази статия искам да напиша за някои много разпросранени убеждения и да ти помогна да ги промениш.

И така....

>> Нямам излишъци и 500 лв на месец напълно ми стигат

Когато казваш, че ти стигат, мозъкът ти престава да съзидава!!! С това се затваряш от голямо количество пари и прекъсваш паричния си магнетизъм.

Когато в живота си казвах, че ми стига, веднага настъпваше период на затишие.

Трябва винаги да бъдем благодарни и винаги да ценим това, което имаме, но никога не трябва да стига – ето пътя към вечното процъфтяване!!!

Както казваше Стив Джобс: «Оставай гладен...»

 

>> Не мога да се отърва от «старото» мислене относно парите: не в парите е щастието; важни са приятелите; никога не съм бил богат, няма за какво да ставам и т.н.  Много искам да се отърва от това, да изкарвам много и съответно да получавам.

Да, такова възпитание нарочно и преднамерено е създавало ограничения в главите на хората. Преднамерено са показвали филми, които са създавали блокации и ограничения. За това, прегледай още веднъж, в какво си вярвал преди.

>>  Мама  до сега презрително нарича състоятелните «богати пинокиота» и казва, че богатите почти всички нямат съвест и са лоши. Мама винаги съветва да живеем по-скромно и сякаш ме обича повече, когато съм бедна, а на мен скромното не ми харесва вече.

Всъщност тези хора, които презират богатите и говорят за тях гадости дълбоко им завиждат! И с думите си и упреците просто се стараят да оправдаят бедността си.

 

Но, колкото повече презират богатите, толкова по-малко шансове имат те в живота да станат богати.

За бедния човек е много по-лесно да упрекне богатия и преуспяващия и да го нарече негодник, отколкото да признае способностите му, а също да признае неуспеха си в парично отношение.

Ето как нашите скъпи родители много често ни възпитават  да бъдем бедни.

Но нали родителите ни са живяли по време, когато на хората преднамерено са им внедрявали ограничаващи убеждения. За това родителите ни не са виновни. И, разбира се, те са ни предали това.

Сега времето е различно! Дойде свободата на мислите и действията! Сега ти сам избираш в какво да вярваш. Времето се е променило, а убежденията на хората – не. За това, резултатите на хората са останали същите.

А ето още едно разпространено убеждение:

>> да бъдеш богат е опасно!... L децата на богатите хора могат да бъдат похитени, а растейки, ще  им бъдат достъпни прекалено много съблазни.... Богатите, красиви жени по-добре да не се появяват сами на улицата, особено на тъмни и пусти... Богатите мъже могат да бъдат шантажирани и, отново, прекалено много съблазни са им достъпни, а и стават прекалено съблазнителна плячка за любителките да живеят за чужда сметка....

Убежденията по-горе са наложени от филмите и обществата. Ако попитате човек, случвало ли му се е това в живота, 99,99% от случаите ще отговори не. То ест човек прави изводи на основата на чужд живот, който изобщо не познава!!!

Да бъдеш глупав богат е опасно.

Но, мъдър богат – спокойно. Мъдрите богати често карат по-лоши коли, отколкото хората с дългове. Обличат се по-обикновено и се държат човешки. По външен вид никой не би познал, че са богати. Само много-много внимателен човек би го забелязал.

Мъдрите богати са се научили да «крият» богатството си, за това те са в безопасност.

На богатите не им трябва да показват на някой, че са богати.

 

>>  пари могат да се получат само на работа.

За започването на някакъв бизнес са нужни пари и подобни ограничения.

Да, действително милиони хора вярват, че за да започнат бизнес им трябват пари.

Вторият момент е в това, че парите могат и да не са твои.

Аз съм повече от сигурна, че човек, който вярва, че за бизнес са нужни пари, дълбоко в душата си разбира, че лъже самия себе си. Всъщност такъв човек се страхува да изгуби пари, за това предпочита да не рискува.

Парите са енергия. И е глупаво да се смята, че тя се взима само на работа J

>> парите се изкарват с труд

Те за това се взимат трудно, защото си повярвал в това и привличаш «сложни» начини за получаване на пари. А знаеш ли как си повярвал в това? Родителите ти са създали това убеждение в теб. И ти още не си успял да изкараш първите си пари, а вече вярваш, че трудно се изкарват!

В тази статия описах само няколко убеждения. Всъщност има море от подобни убеждения. А в кои вярваш ти?

Така учудващо хората взимат кредити за телевизори, коли и всякакви потребителски вещи, които няма да променят живота им към по-добро, а за образование им е жал да дават пари. Главата е най-ценният актив. И това е най-първият инструмент за инвестиции и вложения.

 За да промениш убежденията, трябва да ги напишеш всичките на лист, за да се вижда, в какво вярваш. След това вдясно от всяко ограничаващо убеждение да напиши новото убеждение, в което искаш да повярваш.

И се концентрирай върху тези нови убеждения по-често.

Даже само едно-единствено убеждение, което седи в теб, може напълно да ограничава паричния ти поток цял живот!