Перспективното виждане създава нашето бъдеще

20/10/2017 07:00

 

Всички успешни хора имат ясно виждане/визия за бъдещето. Те винаги виждат с вътрешния си поглед, накъде вървят и живеят с това виждане за успех. Без визия за бъдещето е много тежко да се работи в настоящето. Хората без виждане на перспективата  много лесно се разпознават – те са тъжни, работата им не им донася радост и за това моралният им дух е много нисък. А виждали ли сте хора, които са заети с постигане на мечтата си? Те са възхитени, пълни с ентусиазъм, и всичко това благодарение на това, че имат много цветна визия за бъдещето си. Те не се ограничават само с надежди, а се поддържат с работа и вяра в постигането на мечтата си.

Перспективното виждане трябва да е максималко ясно. Използвайте въображението си, вашата визия трябва да стане част от вас, тя трябва здраво да се закорени в подсъзнанието ви.

Ще ви помогна да разберете, как да построите визия за бъдещето си. Хайде да помислим за това, как бихте искали да изглежда животът ви след 5 години:

- какво е вашето виждане относно отношенията в семейството?

- колко искате да искарвате? Именно искате. Опитайте се да посочите максималната сума за 5 години напред, в която поне малко вярвате. Ако можете да повярвате само в приход, по-голям с 10-20%, отколкото сега – няма проблем. После ще можете да повярвате в повече, когато разберете, как работи това, и, най-важното, че то действително работи.

- как искате да изкарвате пари? Отговорете на този въпрос само в  случай, че действително чувствате силно привличане към нещо и разбирате, че то е ваше. Ако не сте го намерили все още – не отговаряйте, Вселената сама ще ви насочи. Вашата задача е само да създадете намерението да намерите област, най-подходяща за вас.

- какво е вашето виждане за самия себе си?

- какво е вашето виждане за дома, в който ще живеете?

- каква кола ще карате?

- как и къде виждате почивката си?

- с какви хора общувате?

- как виждате здравето си?

Има само едно условие: пишете това, което искате, а не това, в което сте способни да повярвате. А как да повярвате – за това се говори в главата за афирмациите, самовнушението. Виждането на бъдещия успех е много важно, защото в посока вашата визия ще се развива животът ви.

Визията е единственото ни ограничение. Вие и само вие си поставяте ограничения в живота. Ето това мога, а онова не мога. Всъщност всички останали ограничения са илюзорни, те са създадени от нашето въображение. После нашата неспособност да направим каквото и да е, се потвърждава от обществото. Познати, приятели казват, че не можете да направите това, говорят ви за провала на техни познати, и постепенно човек попива вярата, че това действително е невъзможно и ограничението става реално за него.

 Трябва да бъдете не съвсем нормален, трябва да имате смелостта да излезете от този негативен кръг, да успеете да излезете от тълпата и да започнете да вървите по своя път, да реализирате собствената си мечта. Колкото и трудно да е, дръжте в разума си ясна визия за това, което искате да постигнете и Вселената ще ви подхвърли идея. Не трябва нещо да измисляте. Вашата задача е в това:

- ясно да виждате какво искате,

- да разпознаете идеята, която Вселената ще ви подхвърли за реализация на желанието ви.

Това виждане за вашия живот с времето ще бъде попито от подъзнанието и ще се реализира.

Виждането за бъдещето ще придаде смисъл на живота ви. Помнете какво говорих за характеристиката на целите. Само големите цели мотивират човек. Аналогично, това може да се отнаса и за визията. Имайте грамадна визия. Ако карате Фолцваген, не се притеснявайте, мечтайте за Мерцедес, Кадилак, Порше (само на никого не казвайте за това). Когато имате съответстваща визия, ще разберете тайната на тези, които работят по 15-18 часа на ден и не се изморяват, за разлика от тези, които работят само 8, и изглеждат като мъртви. Може би, понякога ще сте изморени физически, но морално ще се чувствате превъзходно. Понякога, даже сама се учудвам, как  така съм способна да решавам сериозни проблеми, и после да се чувствам нормално. Отговорът е във визията за перспективата.

Само че тук има един капан. Не мислете, че само визията ще промени живота ви. Живота ви ще промени само и изключително действията ви. Виждането за бъдещия успех ще ви помогне да действате в правилна насока. Имайки визия и седейки на място, само ще ви разочарова  и ще ви лиши от по-нататъшшна сила да предприемате каквото и да е в бъдеще. Виждането на перспективата ще пусне закона на привличане и ще ви помогне да намерите идея, работейки в посока на която, ще придобиете желаното. Ако се откажете да виждате тези идеи, и мислите, че само визията ще реши всички проблеми, ще сгрешите. И аз самата така мислих и се хванах в капана. Не губете напразно време. След като формирате визията за успех, «отворете очи» и гледайте през тях, търсете какво иска да ви поднесе Вселената. Бъркайте, но правете нещо.

Перспективното виждане представлява съвкупност от мечти и трябва да формира пълна и ясна картина. Помнете, че първо вашият свят се формира в разума, и само след това в реалността. Ако в разума картината е размита, как искате светът да ви предостави нещо конкретно?

Визията е като база за къща. Най-важната част. Мощната база дава мощен строеж, слабата може да разруши цялата сграда. Постройте мощна представа за живота си и всичко останало ще последва.

На кратко:

- Създайте свое перспективно виждане/визия, използвайки 9-те въпроса

- Разглеждайте визията във въображението си поне 2 пъти на ден

- Когато в реалнсотта започнете да получавате това, което сте си представяли, създайте нова перспективна визия, т.1.