Позитивна и негативна мотивация

Знаеш ли, какво е позитивна и негативна мотивация?

За много хора критиката е най-силната мотивация. И ако се откажеш от тази мотивация – разрушаваш старото. Аз искам да ти помогна да създадеш нова мотивация.

Но първо още малко ще поговорим за негативната и позитивната мотивация.

Разбери, докато бягаш от негатива и лошия живот, ти никога няма да стигнеш до богатство и изобилие. Бягайки от нещо ти никога няма да стигнеш там, където искаш.

Хората са свикнали да работят и да постигат нещо, само благодарение на негативната мотивация.

Трябва да храним семейството, трябват пари, трябва да живеем, трябва да купим дрехи и да осигурим други жизнено важни потребности.

Предприемачите и бизнесмените излизат на нула или неголям плюс, защото единствената мотивация за тях е покриването на разходи.

Докато бягаш от нещо, ти никъде няма да стигнеш. Веднъж ще настъпи момента, в който няма да има от какво да се бяга! Ти вече имаш основните блага и даже повече.

И тогава животът ти ще се превърне в американска пързалка: когато ти е зле, ще се появява мотивация и ще влизаш в състояние, когато ще ти е хубаво.

Когато ти влезеш в състояние, когато ти е хубаво,  се отпускаш и отново слизаш надолу.

Такъв живот ми е много познат. И аз живях на този принцип няколко години.

И така ще продължава постоянно, докато не промениш причината!

А причината е негативна мотивация.

Негативната мотивация е мотивация, която е насочена към осигуряването на базовите нужди, например жилище, храна, осигуряване на семейството, поддържане на бизнеса, дрехи и други необходими неща. Негаtивната мотивация се предизвиква от негативни чувства, например, нужда, обида, завист, необходимост, злоба и др.

Позитивната мотивация е мотивацията, която е насочена към изобилие. Позитивната мотивация се предизвиква само с позитивни чувства: радост, щастие, въсторг, ентусиазъм, любов, изобилие и др.

Ето една дума, която съответства на позитивната мотивация: изобилие.

Ето друга дума, която създава негативна мотивация: нужда.

Знаеш ли каква е моята основна мотивация? Какво ме движи?

 

Аз искам да създам нов свят, пълен с успешни, щастливи и богати хора! Представи си свят с щастливи хора. Тези хора разбират, на какво са способни. Те могат да използват разума си и да създават в света това, което искат. Те могат да въплъщават своите желания в реалността. И го правят напълно осъзнато и с разбиране! Те са господари на живота си, а не като обикновените хора, които плуват по течението в живота. Те сами създават живота си, а не животът се случва с тях.

Аз получавам повече щастие и радост, когато виждам, че осъществявам предназначението си. Аз съм щастлива, когато при мен идват хора и ми благодарят, че съм отворила за тях нов свят. Те са разбрали, как да използват разума си, как да създават реалността си. И аз знам със сигурност, че тези хора ще донесат щастието, успеха и любовта в света!

 

Искам да създам грандиозен празник!

 

Искам да подаря на хората чувства, които те отдавна не са чувствали. Искам хората да си спомнят чувствата щастие и радост! И именно благодарение на тези чувства биха могли да създават  своята нова реалност.

Аз уча хората да се възползват от техния собствен разум за получаване на море от пари, щастие и каквото и да е в живота, защото самата аз се научих да управлявам разума си и знам, че всеки човек може да се научи!

Аз искам да направя  ярък мощен позитивен «взрив» в живота на хората, благодарение на който животът им ще промени курса си към щастие и богатство. 

Трябва да се създаде мощен позитивен взрив от емоции, за да променят курса на живота си.

Хората живеят в рутина, а животът минава, и нищо не се променя.

 

Да покажа на хората техният нов свят!

 

И ето това ме движи.

Появява се възторг!

Ето това е позитивна мотивация.

Когато намериш в живота нещо подобно, подобна мотивация, животът ти ще се промени. Ти ще престанеш да мислиш за пари, за това как да живееш, как да нахраниш семейството, как да удържиш бизнеса, как да излезеш от дълговете, ти ще живееш и ще се наслаждаваш на живота.

Аз съм много чувствителна. Дълго време бях затворена, защoто училището, другите хора ме «обиждаха», ето за това влязох в своята черупка. Много хора цял живот живеят затворени, защото се страхуват от болката. Сега аз използвам чувствителността си като позитивна мотивация. Искам да видя екипа си, теб и други хора и да ви подаря всичко най-добро, което знам и владея.

 

Намери своите най-силни чувства!  

Възможно ти си ги затворил, защото се страхуваш от болка, както в примера с мен? Но, затваряйки силните си чувства, ти затваряш силните им страни.

Жените след неуспешна любов могат да затворят в себе си чувството любов. И по този начин те убиват най-силната си мотивация.

 

Къде се намират твоите най-силни чувства?

 

Някога, когато аз все още ходих на работа, моята най-силна мотивация бе свободата!

 

И това чувство ме водеше в продължение на дълги години. Когато получих свободата, дълго не можах да намеря ново чувство. И тогава започнах да спадам.

Аз давам примери от живота си, за да можеш да разбереш за какво говоря. За да можеш да почувстваш тази позитивна мотивация и да я намериш в живота си.

Запомни: когато се ръководстваш от негативна мотивация, възниква напрежение. Аз трябва.

 

Когато се ръководстваш от позитивна мотивация възниква чувството за полет. Аз мога.

 

Критиката  е най-разпространената негативна мотивация.

И много читатели се освободиха от този начин за мотивация и се намират в търсене на друга мотивация. Но не знам каква е твоята мотивация.

Постарах се да ти предам чувствата си, за да можеш с пример да видиш какво е позитивната мотивация и да можеш да я намериш за себе си.

 

Ще ти напиша няколко въпроса, които ще ти помогнат да изявиш това чувство:

  • Кое чувство искам да усещам повече от всичко на света?
  • Какви още чувства искам да усещам за да бъда щастлив и да се наслаждавам на живота?
  • Какви чувства искам да присъстват в живота ми постоянно?

 

Защо не говоря за материални блага?

 

Материалните блага предизвикват чувства! И ние правим нещо не заради материалните блага, а заради чувствата.

Например, много младежи искат «готина кола». За какво?

За да се почувстват уверено, да се гордеят със себе си, да се харесват на момичетата и т.н.

Всъщност колата е само средство за получаване на тези чувства.

 

Защо жените искат собствен дом?

Защото той е символ за защитеност. Така те чувстват, че те, семействата им, децата са в безопасност.

Някой мечтае да пътува (аз също обожавам) Защо?

А всичко това защото това дава чувство за свобода. Нови места, нови събития – кеф.

Лично за мен пътуванията са начин на мислене, защото на различни места мисля по различен начин и виждам други неща. Мога да погледна себе си и живота по друг начин!

То ест разбери, че зад всички материални неща стоят чувствата!

Ако намериш тези силни чувства – ще намериш дълбока мотивация.

И се ръководствай от тези чувства. Те ще служат като твоя позитивна мотивация. Забрави за негативната мотивация. Вселената използва негативната мотивация за да насочи човек на правилния път, да му покаже грешките, да каже, че нещо не наред, да обърне внимание.