Позитивна и негативна мотивация

05/12/2016 08:26

 

Знаеш ли ти, какво е позитивна и негативна мотивация?

Пиша тази статия като продължение на статията за критиката.

До сега за много хора критиката бе най-силната мотивация. Сега те се отказаха от тази мотивация. То ест разрушиха старото, а ново няма. И искам да ти помогна да създадеш нова мотивация.

Но първо още малко да поговорим за негативната и позитивната мотивация.

Разбери, докато бягаш от негатива и лошия живот ти никога няма да стигнеш до богатство и изобилие. Бягайки от нещо, ти никога няма да стигнеш там, където искаш.

Хората са свикнали да работят и да постигат нещо, само благодарение на негативната мотивация.

Трябва да храня семейството, трябват пари, трябва да се живее, трябва да се купят дрехи и да се осигурят други жизнено необходими потребности.

Предприемачи и бизнесмени излизат с нула или неголям плюс, защото единствената мотивация за тях е покриване на разходите.

Докато бягаш от нещо, ти никъде няма да стигнеш.

Веднъж ще настъпи момент, в който няма от какво да се бяга!

Ти вече имаш всички основни блага и даже повече.

И тогава животът ти ще се превърне в американска пързалка: когато ти е зле, ще се появява мотивация и ти ще влизаш в състояние, когато ти е хубаво.

Когато влезеш в състояние, когато ти е хубаво, ти ще се отпускаш и отново слизаш надолу.

Такъв живот ми е много познат. И аз живях на този принцип няколко години.

И така ще продължава постоянно, докато не промениш причината!

А причината е негативната мотивация.

Негативната мотивация е мотивацията, насочена за осигуряване на базовите потребности, например жилище, дрехи и други необходими неща. Негативната мотивация се предизвиква от негативни чувства, например нужда, обида, завист, необходимост, злоба и др.

Позитивната мотивация е мотивацията, която е насочена към достатък и изобилие. Позитивната мотивация е насочена към получаване на блага далеч не от първа необходимост. Позитивната мотивация се предизвиква само с позитивни чувства: радост, щастие, възторг, ентусиазъм, любов, изобилие и др.

Ето една дума, която съответства на позитивната мотивация: изобилие.

И ето друга дума, която създава негативна мотивация: нужда.

Ще ти дам собствен пример:

Знаеш ли, коя е моята основна мотивация?

Какво ме движи?

Искам да създам нов свят, пълен с успешни, щастливи и богати хора! Представи си свят със щастливи хора. Тези хора разбират на какво са способни. Те умеят да използват разума си и да създават в света това, което искат. Те могат да въплъщават желанията си в реалността. И го правят напълно осъзнато и с разбиране! Те са собственици на живота си, а не като обикновените хора - да плуват по течението на живота. Те сами създават живота си, а не живота се случва с тях.

Аз получавам най-много щастие и радост, когато виждам, че осъществявам предназначението си. Щастлива съм, когато при мен идват хора и ми благодарят, че съм открила за тях нов свят. Те са разбрали как да използват разума си, как да създават собствена реалност. И знам със сигурност, че тези хора ще донесат щастие, успех и любов в света!

Искам да създам грандиозен празник!

Искам да подаря на хората чувствата, които те отдавна не са чувствали. Искам хората да си спомнят чувството на щастие и радост! И ето точно благодарение на тези чувства ще могат да създават новата си реалност.

Ще науча хората да използват собственя си разум за полчаване на море от пари, щастие и каквото и да е в живота, защото аз самата се научих да управлявам разума си!

Искам  да направя ярка мощна позитивна светкавица в живота на хората, благодарение на която животът им ще промени курса си към щастие и богатство.

Трябва да се създаде мощен позитивен взрив от емоции, за да променим курса на живота.

Хората живеят в рутина, а животът минава, и нищо не се променя.

Аз искам чрез емоции да покажа нов свят, за да могат хората да го почувстват и да се потопят в него.

Да покажа на хората техният нов свят!

И ето това ме движи.

Появява се възторг!

Ето това е позитивна мотивация.

Когато намериш в живота си нещо подобно, подобна мотивация, животът ти ще се промени. Ти ще престанеш да мислиш за парите, за това, как да живееш, как да нахраниш семейството, как да удържиш бизнеса си, как да се отървеш от дълговете, а ще живееш и ще се наслаждаваш на живота.

И аз съм много чувствителна. Дълго време бях затворена, защото училището, другите хора ме «обиждаха». Много хора цял живот живеят затворени, защото се страхуват от болката. Сега аз използвам своята чувствителност като позитивна мотивация. Искам да подаря на хората всичко най-хубаво, което знам и владея!