Само упорита работа, насочена към реализация на струваща си идея, ще донесе успех

11/04/2017 15:03

Работата и успехът са двете съставки на щастието.

Важно: Тук ще поговорим за работата, но преди да започнете да четете, искам да отбележа, че говоря за работа за постигане на мечтата си! Ако определена работа не може да реализира мечтата ви, принципите, които ще прочетете тук не са действителни в този случай. Ще става дума за работа, за тежка работа, която е способна да реализира вашите най-добри пожелания.

Най-добрият начин да подобрите  самооценката си е да правите това, което смятате за нужно.

Идеите са интересни явления - те не донасят никакъв резултат, докато не се подкрепят с действия, насочени към реализация на тези идеи. Няма никакво значение какво знаете. Вие можете да знаете повече от всички на света, но това няма да донесе никаква полза докато не започнете да действате. Амбициите до нищо не довеждат докато не се подкрепят с действия.

Издигането е основано върху работа, тежка усърдна работа. Вие трябва да сте дотолкова посветени на дейността си, че да сте готови да накарате желанията си да се реализират. Запомнете една тайна за успех: нищо в живота няма да работи за вас, докато не го накарате да работи.  А можете да го накарате само  с тежка работа и пълна посветеност на дейността си. Светът е така организиран, че ние сами трябва да постигаме успех във всичко. И можем да разчитаме само на собствения си труд. Съдбата ви е ваш избор. Ние не можем да контролираме всичко в живота, но можем да контролираме работата си, която контролира нашите резултати. Работете, отхвърляйки всички шансове за загуба, и  ще имате успех, независимо от нечии убеждения. Не ограничавайте бъдещето си.

Пазете се от това да бъдете човек, който живее по принципа «искам да имам, но не работя за да го получа». Във всяко желание вие влагате жизнената си енергия, но ако това желание не е подкрепено с вяра (а вярата 100% зависи от действията), то вие напразно губите енергия. Сега се огледайте около себе си, колко виждате и познавате хора, които живеят без големи цели в живота? Да, за съжаление 80% са такива. И най-вероятно върху лицата на такива хора вие ще видите умора, безсмисленост. Цялата им енергия се изразходва за различни дреболии, и при това тя като река отплува от тях, тъй като желанията им не се подкрепят с действя. Всички хора имат желания, но ако тези желания не са подкрепени с действия, те са вредни. От едната мисъл за това, което искате, но не можете да постигнете, вие се чувствате ужасно! Вие или започвате да работите върху осъществяването им, или забравете за тях. Аз предлагам първото. Това, което ще забележите, когато започнете действия, това е просто огромен прилив от енергия и ентусиазъм, при условие, че целта е достойна (голяма). Точно работата върху осъществяването на желаемото дава сили, работата активизира визията. Тежката работа е един от най-важните закони за успех. Успехът се постига само с тежка работа. Ако не сте готови за тежка работа, просто приемете факта, че няма да постигнете успех, и живейте спокойто с това, което имате.

Никога не съм чувала някой случайно да е постигнал нещо значително, просто седейки на място. Малкото действие винаги е по-добро, отколкото голямото намерение.

Виждали ли сте някога с каква найстойчивост животните си намират храна? Чайката може десетки пъти да се гмурка за риба докато я хване. А човек - един два неуспеха и това е, край. Защо така се случва? Човек е дотолкова умен, че притежава свобода за избор. Животните - не. Те знаят, че ако не уловят жертвата и не ядат 2-3 дни – няма да оцелеят. Човек това не го заплашва, за това той избира най-лесното. Но погледнете как е създадена природата? Ако на животните им се налага много пъти  да се стараят, да грешат, след това отново да започват отначало, да хабят много сили, и чак след това да постигат целта, то защо мислите, че с човек ще е различно? Човек е по-умен за това ще му бъдат предоставени по-тежки препятствия. И единственото, което можете да направите в тази насока, е да приложите всички усилия и да постинете желаемото с усърден труд. Погледнете мравките и обмислете действията им: без всякакво ръководство, или управляващ: през лятото те приготвят плодове и събират храна за зимата.

Вие печелите уважение само с действие, с бездействие печелите неуважение. Нищо не се случва просто така – вие го карате да стане. Вие сте създадени за действие. Работата и успеха винаги вървят редом. За да постигнете успех е нужна просто добра идея и работа за реализацията й. Ето 2 важни аспекта:

- Идея

- Работа

Навярно познавате хора, които се трудят по 10-12 часа на работа, където имат шеф. Да, те изпълняват точка 2, но идеята да работят за някой друг сама от себе си е лоша. И колкото и усилия да влагате в лоша идея, нищо няма да промените. Така е и с добрата идея. Процъфтяването е това, което Вселената дарява на хората след като поработят усърдно, преодолеят много препятствия на пътя си, с което докажат твърдостта на намеренията си и станат достатъчно силни за да бъдат готови да получат това, за което се борят. За да бъдете достойни да летите с орлите, първо трябва да покажете, че се различавате от гъските. Гъските само създават шум, а не могат да излетят. Вероятно познавате такива хора, които само създават проблеми, но мисля, че познавате и хора, които са способни да взимат отговорност и да решават тези проблеми. Ще ви кажа едно за сигурност: ако не сте успешни до такава степен както ви се иска, трябва да се учите да работите по-тежко, а след това да се научите да работите по-умно. И ако не сте работили тежко, вие не можете да разберете, как да работите по-умно, понеже трябва достатъчно много пъти да сбъркате за да станете и да си кажете: «Трябва да поправя това за да не бъркам толкова често». Да се опитвате да постигнете успех без тежка работа е като да пробвате съберете жътвата там, където нищо не сте посяли. Това, в което вярвате няма голямо значение докато не се заемете с работа. Ако сте мързеливи, започнете да работите по малко, отделяйки само 30 минути на ден. След това, когато свикнете да работите 30 минути, увеличавайте постепенно до 1 час на ден, след това 2 и т.н. докато създадете навик на усърден човек и мързелът ще ви остави.

Много хора казват, че прекалено много и усърдно, увлечено работя, а аз не мога да разбера как се случва така, че въпреки че работя повече от познатите си, по-малко се изморявам, по-жизнерадостна съм ,тонусът ми е по-висок. И забелязвам, че колкото повече работя, толкова по-добре се чувствам. Това е тайната на усърдния труд, че колкото повече се трудите там, където обичате, толкова по-добре ще се чувствате. Настройте ума си, че възнамерявате да работите по-усърдно. Поставете си цели, а след това работете така, сякаш изобщо не е възможно да претърпите неуспех. Не работете с мисълта, че да постигнете успех е невъзможно. Работете, сякаш не можете да изгубите.

Когато работите се чувствате добре. Решете да започнете да действате въпреки препятствията, които срещате по пътя. Нека ви стане навик да  работите усърдно и успехът няма да ви накара да чакате! Нищо струващо си не се отдава лесно. Половин усилия не дават половин резултат. Това не донася изобщо никакъв резултат. Работата, непрекъсна и тежка - това е единственият начин да постигнете резултати.