Тайни за успех - как да накараш подсъзнанието да ти помага

06/04/2017 19:45

Първата тайна за успех – Огромно вътрешно намерение да бъдеш успешен в живота

Това е главната тайна за успех.

Какво означава вътрешно намерение?

Намерението е готовността да имаш и решителността да действаш. Вътрешно означава, че желанието ти изхожда от душата, а не от разума. Душата управлява емоциите, разума – логиката. Ако между емоциите и логиката възниква конфликт, винаги и при всички обстоятелства побеждават емоциите. Те просто са по-силни във Вселената ни. Нашата Вселена представлява огромен съсирек от енергия. А нашите емоции съдържат малка частица от тази енергия. Точно емоциите контролират живота ви. Те са като магнит, привличат събития, които преживяваш.

Защо говоря точно за намерение, а не за желание. Желанието е инструмент на разума. Той желае, когато не е готов да получи. Разумът желае, а на душата й е безразлично, ето за това не всички желания се реализират. Желанията стават реалност само в случай, когато те преминават в намерение, т.е. човек е готов да има това, което желае и тогава енергията на желанията се превръща в насочени действия, които и карат закона за привличане да привлече тази материална действителност в живота ти.

Преди ми беше сложно да разбера, как така човек желае да има нещо и не прилага никакви усилия за да го получи. Сега разбирам защо се случва така. Желанията изхождат от разума. Ако душата не пребивава в хармония с желанието на разума, то няма да се сбъдне. Душевният дискомфорт ще отблъсвка от вас всички желаеми събития. Когато разумът намира това, което ви е по душа, то вие сте готови да работите, вие сте готови да приложите много сили и енергия за осъществяване на желаемото. Тогава просто преставате да желаете, започвате да разбирате, че това е ваше, и това, и че то ще се реализира в живота ви е просто въпрос на време. Незнайно откъде и незнайно защо започавате да знаете, че това е ваше и ще се осъществи в живота ви.

Разберете, какво за вас означава успех в живота. Не е задължително това да са някакви материални неща. Всеки човек желае да има голяма красива къща, отлична кола, но само на единици душата им желае същото. На други хора душата им желае нещо съвсем различно. Ние сме дошли на този свят абсолютно различни. Не можем да се стремим към всеобщ успех. Трябва да намерим своя сбоствен успех. Вие ще почувствате, когато действително намерите своята ниша. Това ще е съпроводено с душевно спокойствие и дълбока вътрешна радост. Тези усещания ще донесат в живота ви много хубаво и ще станат постоянен положителен източник на жизнена енергия.  Да намериш своя път и да го следваш – това е най-важната тайна за успех!

Втора тайна за успех – абсолютното знание, че ще постигнеш успех.

Ще ви открия една тайна, която, може би, ще ви учуди. Най-вероятно, разумът ви няма да иска да го приеме, но не отхвърляйте веднага тази идея, а помислете върху нея. Успехът е закономерен вариант за развитие на събитията, неуспехът е отклонение от нормата.  Сега  ще обясня защо така се случва и защо успехът е много по-малко от неуспеха. Вселената върви по пътя на най-малкото съпротивление, тя реализира това, за което се изисква най-малко количество енергия.  Огледайте се наоколо: природата е пълна с изобилие, погледнете полетата, покрити с милиони приятни за очите цветя, планините, океаните, горите. Колко е прекрасно всичко! Природата създава цялата тази красота без да се затруднява, за нея изобилието е норма, обикновеното развитие на събитията. Погледнете  природата - колко хармонично е всичко. Защо при хората всичко е обратното? Поразява цялата тази бедност! Животът на човек е контролиран от разума. Всички събития трябва да се развиват по предварително определен от него сценарий. И ако нещо върви по друг начин, то се възприема като неуспех и неприятно стечение на обстоятелствата. Човек започва да изпитва негативни емоции по този повод. Но всъщност, друг сценарий не означава «по-лош» сценарий. Това, което за гъсеницата е смърт за пеперудката е раждане. Възприемайки събитията негативно, ние започваме да се отлконяваме и се отдалечаваме от линията на изобилието и успеха. И за това в болшинството си хората познават неуспеха. Животът е непредсказуем, а разумът се опитва да определи всичко и предварително да прогнозира варианти за развитие на събитията. Но това е невъзможно! Ето за това човек минава към негативни периоди в живота и се разочарова от това, че всичко върви не така, както той иска. Но допуска при това една грамадна грешка. Той мисли, че непредвиденият сценарий за развитие на събитията е по-лош, от предвидения. Ако разумът не се намесва в процеса на постигане на целите, вие ще получите това, което искате. Пуснете контрола. Тогава ще ви се открие знанието, че сте на път към успеха и нищо не е способно да ви спре, защото Вселената е изобилна.

Третата тайна за успех е упоритата работа

Вие сте задължени да поемете отговорност за реализацията на целта си и да започнете да работите непрекъснато. В работата се крие тайната за успех на всички преуспяващи хора. Спомнете си Томас Едисън, 10 хиляди неупешни опита го доведоха до чудесно откритие, Хенри Форд, който създаде автомобила, и други известни хора. Никой от тях не е постигнал успех лежейки на дивана. Тайната за успех е именно в работата. Трудът и само упоритият труд са ги довели до целта. По пътя те са преодолявали много препятствия, които са им помогнали да създават все нови и нови съвършени открития. И никой от тях не се е страхувал да се преумори. Погледнете успешните хора, те работят много повече и по-усърдно от посредствените. Те си почиват много по-малко, но по-качествено. Тайната на тежката работа е в това, че тя придава сили. Въпреки, че се трудят повече, те се изморяват много по-малко. Защо? Защото виждат целта си и живеят с визията си. Това им дава сили да работят и работят още. Човек е създаден за работа, от мързела той страшно се изморява, душата му се застоява от скука. Погледнете, всичко се създава с някаква цел. Колите за да се придвижваме по-бързо. Самолетите за да преодоляваме огромни растояния за много кратък период. Човек е дошъл на тази Земя също с някаква цел. И, погледнете, ако оставите колата в гаража и я забравите, след 2-3 години тя ще е непригодна за да изпълнява функциите си. Също така и самолета и всеки друг предмет. Човек също увяхва от скука. Той е задължен да се труди и да се стреми към целта си. Само така човек може да постигне щастие.

Работейки, разчитайте само на себе си, на собствените си сили. Не си струва да разчитате на късмета или на други хора. Късметът ще ви съпътства, когато не разчитате на него. Когато очаквате, че той ще ви се усмихне, ще се разочаровате. Действайте сами. За това ви желая упорито и тежко да се трудите за постигане на целите си!

Четвърта тайна за успех – самовнушение.

Самовнушението е единствен ключ към света на подсъзнанието. В самовнушението се крие тайната на успешния контрол в живота. Вие постоянно се занимавате със самовнушение, само че може би не знаете за това. Всяка ваша дума, адресирана към себе си е самовнушение. Какво мислите за себе си? Харесвате ли се? Тези ваши мисли относно себе си също са самовнушение. Мислите, пребиваващи в разума се преобразуват в емоции. А емоциите са материал, изхождащ от подсъзнанието. И колкото по-продължително тези емоции пребивават в разума ви, толкова по-силно се закореняват там. Всички мисли, закоренени в подсъзнанието, реално въздействат на действителността ви. Най-лесния пример: ако не се харесвате, вие действате неуверено, във всяка ситуация се съмнявате. Самовнушението е мощен процес (сега разбирате защо), но да го отдадете на волята на случайността, спонтанно и неосъзнато и придвижвайки се из живота, е най-малкото – неразумно. Вие сте способни сами да избирате за какво мислите, за това помислете няколко минути за себе си от по-добрата гледна точка. Вие сте уникален човек, друг такъв на Земята няма. Вие сте звезда. Помислете минута само за добрите си качества. Какво правите добре? Имате много отлични качества. Концентрирайте се върху тях. Колко добре сте се справили със задачата, и с още една... Помислете минута.

Забелязахте ли, че настроението ви се промени малко в положителна посока? А нали сте мислили само минута. А ако мислите 5 минути, а ако повтаряте тази процедура 2 път на ден, и после всеки ден без прекъсване? Разбирате ли какво ще стане? Вие окончателно ще промените отношението към себе си. Ще се научите да се концентрирате върху положителното.

Можете да използвате техниката за визуализация, представяйки си, че вече сте постигнали целта си още сега (в никакъв случай не в бъдеще).

Пета тайна за успех – планиране на живота, поставяне на цели

На тази стъпка започват да се случват чудеса. Без да знаете, как ще постигнете желанието си, започнете да си поставяте цели. Това е преходен момент от неудачник към успешен човек. Важно е да разберете тази тайна за успех. Всички преуспяващи хора не са знаели как ще реализират целите си. Важно е да ви стигне смелост да си поставяте тези цели. Когато си поставяте цели и планирате живота занапред, вие сякаш настройвате подсъзнанието за определен вариант за развитие на събитията. Първо трябва да определите къде искате да стигнете, а чак след това подсъзнанието ви ще започне да се настройва на тази линия събития. Повечето хора не избират, а просто вървят из живота, и за това животът им е постоянен «шум», за съжаление.

Шеста тайна за успех – Добър образ на самия себе си

Тайната на всички успешни хора се състои в доброто, даже много доброто мнение за себе си. Те също грешат, даже по-често от вас. Много е важно да имате правилно отношение към самия себе си. Нали вашето отношение към себе си определя, как ще се отнасяте към всички останали, и към дейността си. Вие сте просто задължени да обичате и уважавате самия себе си. Ако не се обичате, вие не можете да донесете на никой полза на тази земя. Вие не сте в състояние да обичате някой друг. Всичко започва от себе си. Ако не обичате себе си, вие няма да поискате да работите за този човек, нали не го обичате. Как можете да работите за него? Лошото отношение към себе си довежда до убеждението «Аз не заслужавам». А с такова убеждение вие нищо и никога няма да постигнете. Тайна за успех №1 казва, че за да получите каквото и да е, вие трябва да сте готови да имате. А вие абсолютно не сте готови за това, и даже обратното – не сте готови да имате това, което имате сега. Все мислите как да го задържите. Вашият образ на самия себе си определя вашето отношение към света. Всичко започва от себе си. Просто се стараете да забелязвате, какво хубаво сте направили и да го запомните, игнорирайки всичко лошо. Докато не създадете добър образ на самия себе си, не се опитвайте да получите нещо струващо си.

Седма тайна за успех – Постоянно се учете

Вие трябва постоянно да се учите по пътя към успеха. Четете, четете и още веднъж четете. Задължително четете нещо на тема саморазвитие. Този сайт е добро начало за обучение. Той ще ви даде добра представа за успех, и вие ще разбиерете, в коя насока си струва да се движите занапред. Четете на тема вашата професия или бизнеса ви. Опитайте се да не губите време напразно. Когато пътувате за работа, слушайте обучаващи материали. Има много в интернет, при това безплатни. Ако пътувате с кола, направете я ваш университет по успех. Докато пътувате, включете нещо обучаващо. Винаги носете плеър, или слушайте от телефона, ако сте в ситуация, когато трябва да чакате нещо или някого. Не си представяте, колко време може да спестите по този начин. Не пестете пари за обучение. Хората винаги се интересуват къде да вложат свободни пари. В банката, в инвестиционни фондове? Добро решение е да ги вложите в бизнеса си, ако имате такъв. Ако не, влагайте пари в образованието си. Вашият разум е най-скъпият актив. Той е способен да ви донесе 100% от вложените в него пари на месец. Не обичате да четете? Научете се. Не обичате да слушате? Накарайте се. Може би не обичате защото четете или слушате нещо скучно или неинтересно?

Това са, всъщност, най-важните тайни за успех. Внимателно ги изучете. Успешно прилагане на тайните за успех ви желая.