Тайни за успех, как да накарате подсъзнанието да ви помага

26/04/2017 14:00

 

Какви събития от живота си можете да си спомните, които са станали базови, фундаментални в личностното ви развитие и постигането на успех в живота?

Лично в моя живот едно от тези събития беше филмът «Тайната». Този филм откри за мен един от най-мощните закони на Вселената – Закона на Привличането, който твърди, че ние привличаме в живота си всичко, за което мислим повече от всичко. Всички образи и картини, които постоянно държим в главата си намират начин да се проявят и да се материализират в живота ни.

Основната мисъл на филма «Тайната» е да мислите за това, което искате и да игнорирате всичко, което се опитвате да избегнете. Всяка мисъл има енергия. И тогава една и съща мисъл постоянно пребивава в ума ви, тя придобива много голяма сила и енергия. Джон Асараф, един от участниците във филма «Тайната» казваше, че ние сме голям магнит и привличаме всичко, което резонира в нас.

Всяка наша мисъл е заредена с позитивна или негативна енергия. Позитивните мисли привличат други позитивни мисли и позитивни обстоятелства, негативните мисли привличат други негативни мисли и други негативни обстоятелства.

Вероятно не веднъж сте чували следните фрази:

- Ние сме това, за което мислим постоянно

- Мислите ни творят реалността ни

- Мислите стават материална действителност

Филмът «Тайната» детайлно обяснява защо се случва точно така.

Тези, които знаят Тайната получават всичко, което искат в живота – здраве, щастие, свобода, финансова независимост. Не е учудващо, че 1% от хората на планетата изкарват 96% от всички пари. Те знаят тайната!

«Добре», - ще кажете вие – «но нали не мога да контролирам всички мисли, които ми идват наум?»

И тогава на помощ идва следващият раздел на филма «Тайната», който ни разказва за системата на емоционалното ръководство. «Не трябва да контролирате мислите си – следете внимателно емоциите и чувствата си», казва филмът «Тайната». Емоциите ви са показател за това, което мислите точно сега.

Как се чувствате сега?

Добре? Значи мислите ви са позитивни, продължавайте да мислите така и занапред.

Зле? Значи имате негативни мисли, спешно ги променете.

Когато се чувствате добре, вие се намирате в съответствие с мечтите и желанията си. Това означава, че в такива моменти, вие се приближавате към мечтите и целите си.

Когато се чувствате зле, вие се намирате не в съответствие с мечтите и желанията си. Вие, обратото, се отдалечавате от тях. Когато се чувствате зле, вие привличате в живота си тези събития, които не искате.

Ненавиждате работата си и искате по-бързо да се отървете от нея?

За какво, тогава, постоянно мислите за нея, и всеки път изпитвате тази ненавист към нея? Всяка ваша мисъл за работата ви, придава на тази ситуация още повече енергия, което с още по-голяма сила ви държи на работа.

Започнете да игнорирате работата си. Изобщо не мислете за нея. Престанете да изпитвате всякакви мисли относно работата, позитивни, негативни – изобщо никакви!

А какво искате вместо работата? Собствен бизнес? Какъв точно?

Именно за това трябва да отдавате енергията си. Какво се случва, когато мислите за бизнеса си, как работите и предоставяте на хората услугите си и хората охотно ви плащат, защото вие сте най-добрият в областта си? Навярно вие се чувствате на седмото небе. Ето за какво трябва да мислите постоянно!

Не ви харесва връзката с мъжа/жената и постоянно мислите за това?

Престанете. Мислете за хубавото, което ви дава връзката. Ако нищо не ви дава, въобразете се щастливи и скоро Вселената ще намери за вас спътник/спътничка, с която/който ще сте щастливи.

Създайте си навик да мислите само за това, което искате да имате.

Но на този етап много хора се сблъскват със ситуацията, когато те не знаят, какво искат. Те мислят за негатив, защото не знаят, какво е позитив за тях.

Хората не искат да ходят на работата си, но не знаят, какво искат.

Те не искат да имат такава връзка, но абсолютно не знаят, каква все пак искат.

Хората не искат да живеят в апартамента си, но не знаят, къде искат да живеят.

С такова мислене, на хората не им остава друг избор, освен да мислят за негатив.

Тази идея много ясно се обяснява във филма «Тайната».

Първо решете, какво искате и само след това се учете да насочвате мислите си към това, което искате. Докато не знаете, какво искате, вие сте обречени на нещастие.

И помнете – емоциите и чувствата ви са най-добрият показател, накъде се движите, към успех или неуспех.

И забележете, че когато си въобразявате това, което искате, вие се чувствате прекрасно. Когато си въобразявате това, което не обичате, вие се чувствате ужасно.

Още една вдъхновяваща идея, която разбрах от филма «Тайната»:  позитивната мисъл е стотици пъти по-мощна, от негативната. Много ме радва тази ситуация. Цял живот съм мислила, че негативните мисли са по-мощни.

Как да използвате тайната «3-стъпков процес за получаване на желаемото»

 Помолете

Представете си Вселената под вид на голям Джин. Вие сте намерили лампата на Аладин, потърквате я и от там се появява голям Джин, който пита «какво искаш?». Само че вие имате не 3 желания, а колкото искате. Има само един проблем, желанията ви се осъществяват не веднага, а със задържане.

За да помолите  ви е необходимо да използвате или думи или въображението си. Трябва просто да си представите, че вече имате това, което искате.

Повярвайте

Повярвайте, че това, за което молите е вече ваше. Трябва да си представите, че то е вече ваше. «Ще бъде ваше» не се брои. Искате да си купите нов дом? Тогава си представяйте, че вече сте го купили. Подсъзнанието не познава бъдеще време. За него не съществува бъдещето. Има само настояще.

Получете

Бъдете в такова състояние, сякаш вече сте получили желаемото. Изпитайте радост по този повод, щастие и всички най-хубави позитивни емоции.

Продължение следва...