В какви капани влизат хората на пътя към желанията си

23/02/2017 09:49

 

В тази статия искам да обърна вниманието ти върху 2 много важни принципа на работата на Вселената.

Ето такива мисли ме посетиха вчера: «А защо до сега нямам това?» или «Защо до сега не съм постигнала това?»

Да, разбирам, че това са лоши въпроси, но аз обичам да осъзнавам причината за едни или други неща. Това ми помага да разбера, как «работи» реалността.

Замислих се върху тези въпроси по-горе и след това се попитах:

«Какво исках през 2013 година? През 2014? 2015?»

Хм, тези желания се изпълниха!

Само че се изпълниха не всички желания, а тези, които дълбоко в душата много исках. Но това бяха най-важните желания.

Върху какво се фокусирах през 2013?2014?2015?

Помня, че през 2013 и 2014 фокусът ми беше много ясен. Аз създавах това, което исках.

А през 2015 имаше криза. Но все едно резултатите се оказаха прекрасни.

Защо казвам всичко това?

Казвам го, защото човек винаги получава това, което иска!

И човек винаги получава това, върху което концентрира енергията си.

Смятам тези 2 принципа за фундаментални. И те са много прости.

Ясно знай, какво искаш, мисли за желанията си и действай в тяхна насока, и ще получиш това! Бъди търпелив, защото желанията се изпълняват не веднага.

А сега нека обясня нещо.

Защо хората не могат да изпълнят тези два прости принципа в живота?

Първо, хората с разума искат едно, а със сърцето – друго. Много често желанията на разума не са истински, а просто искаш, защото си видял от някой, това е модерно или други лъжливи причини.

Второ, хората са ориентирани към желанията на разума (т.е. материалните желания), въпреки че енергията на сърцето е много по-силна от енергията на разума, и желанията на сърцето се осъществяват много по-бързо. Тези желания притежават огромна устойчивост и сила, и никакви проблеми няма да разсеят вниманието от тези желания.

Трето, хората създават така наричаните негативни желания.  Например, да се отърват от дълговете, да си отидат от нелюбимата работа. Т.е. желанието им е насочено към отърваване от негатива, а не придобиване на радост. Такива желания работят срещу човек.

Четвърто, хората искат желанията им да се осъществят мълниеносно. Но това не се случва в реалността. И хората с негатива си (разочарованието, злобата, обидата, неудовлетвореността) сами «убиват» желанието си.

Вселената е много мъдра: тя осъществява тези желания, които човек задържа продължително време. Това означава, че човек действително го иска.

А сега честно си признай, какво си искал истински миналия месец, миналата година? Можеш ли ясно да осъзнаеш желанието си?

Само помни, че Вселената изпълнява дълбоките подсъзнателни желания!

А сега да проверим доколко са истински желанията.

Истинските желания притежават грандиозна сила и енергия. Те веднага «захващат» разума и той започва да мисли за осъществяване на тези желания. Т.е. разумът сам по себе си се концентрира върху тези желания.

Какво се случва при хората?

Първо, те се фокусират върху проблемите, а не върху желанията. И следователно те  материализират не своите желания, а нови проблеми.

Второ, хората силно се разсейват върху външните обстоятелства. Днес новини има навсякъде! Включи телевизора и ще видиш новини. Слушаш радио в колата, след 15-30 минути ще разбереш новините. Влизаш в Гугъл да намериш нещо и веднага виждаш 5 «горещи» новини. Говориш с приятел, познат, той ти разказва новини. Новините са навсякъде! Внимавай!

Трето, повечето хора не «принадлежат» на себе си. Те правят това, което не искат, но това трябва да се прави, помагат на другите първо, вместо да помогнат на себе си. Отделят време за семейството, познатите, а чак след това на себе си, ако остане време. А както показва практиката, за себе си време не остава.

«Първо мисли за другите, а на последно място за себе си» - този модел в живота води до бедност и нещастие.

Погледни, моля те, внимателно живота си, и ще видиш защо желанията ти се изпълняват не толкова бързо или изобщо не се изпълняват!

Последният важен критерий за проверка на желанието е да погледнеш действията си в насока желания. Ако действия няма или са малко, значи, желанието е слабо, а всъщност човек не го иска толкова.

А сега още веднъж ще напомня 2та ключови принципа за работа със Вселената

Принцип 1. Човек винаги получава това, което иска!

Принцип 2. Човек винаги получава това, върху което се е фокусирал!

И последната тайна от лична практика: всеки ден сутринта записвам върху какво е бил фокуса ми вчера, буквално 2- думи. По този начин после разбирам, какво всъщност материализирам и какво да очаквам в бъдеще.