В какво дълбоко вярвам аз

07/01/2017 09:00

«Личностният растеж» е това, на което посветих живота си!

Постоянно говоря за личностния растеж, но всеки го разбира по различен начин.

Някой смята, че личностен растеж е четенето на десетки книги и тонове безплатна информация по сайтовете. Наскоро разбрах, че за някои личностният растеж и психологията са едно и също.

И аз разбрах, че е време да обясня, какво аз лично смятам за личностен растеж и какво за мен означава личностният растеж.

Има имного понятия за личностен растеж, но тук ще ти разкрия личното си разбиране. Аз не твърдя, че това е единственото вярно разбиране. Това е моето разбиране, и то ми харесва.

Личностният растеж е развитието на човек като  личност във всички отношения, което се съпровожда с растежа в материален и духовен план.

То ест личностният растеж прави човек по-богат и щастлив.

С какво личностният растеж се различава от други насоки?

Психологията е наука за това, как човек усеща, възприема, чувства, мисли и действа.

Психологията дава знания. Тя не преви човек по-богат и щастлив.

Езотериката е учение за скритата мистическа същност на обектите в света и човека

Езотериците така се задълбочават в създаването на света, че губят от поглед материалния свят. Често, те сами строят собствената си илюзия за същността на обектите, света и човека. Това довежда до излизане от материалния свят.

За мен личностният растеж е развитие във всички сфери, както в материален смисъл, така и в духовен. Аз искам да бъда щастлива и богата! Вярвам, че човек е дошъл на земята, за да твори и да се наслаждава, а не да страда и да моли за прошка. Ако той страда, значи прави нещо не така както трябва и трябва да се научи.

Уникалността на личностния растеж е в това, че той дава изобилие в живота във всички области! С това той се различава от другите насоки. Личностният растеж довежда човек до успех, щастие и богатство!

Много хора четат книги, статии в интернет и смятат че се занимават с личностен растеж.

Ако човек е израстнал като личност, нека го покаже с резултатите в живота си.

Някой ще каже: «Аз придобих Бог в душата си, повече нищо не ми е нужно». Хм... излиза, че в духовен план човек е израстнал, а в материален е паднал. Това вече не е личностен растеж. Това е нещо друго.

Благодарение на личностния растеж, човек расте вътре, а после, като следствие, отвън!

Материалният свят много добре проверява човек. Доколко човек е силен духом? Доколко човек може да мечтае? Доколко човек умее да преодолява сложностите? Материалният свят проверява настойчивостта и търпението.

Аз вярвам, че всеки иска да живее в достатък и да се наслаждава на живота. Но не всеки е станал силен духом, не се е научил да мечтае и въпреки препятствията и проблемите не се е научил да върви към мечтата си и да я вземе.

Нали е много по-лесно да си кажеш: «Не ме интересуват парите», «Парите не са главното в живота», «Тези богаташи са лъжци! Или други глупости за да оправдаят бедността си.

Нашият мозък е много хитър! За да се отърве от емоционалната болка (и да признае, че в определена сфера той е претърпял неуспех), той измисля оправдания от рода на тези, които написах по-горе.

Знаеш ли какво трябва да правиш, когато не успяваш нещо, а ти много го искаш?

Трябва да се разсърдиш и въпреки всичко да постигнеш това, което искаш, а не да измисляш оправдания и да го оставиш.

Личностният растеж учи да бъдем силни отвътре, да мечтаем и да постигаме целите си!

Учението, което може да научи човек да бъде само щастлив или само богат не струва!

За да бъдеш само щастлив, медитирай 24 часа на ден. Във въображението си може да измислиш всякакъв виртуален свят и да живееш в него.

За да бъдеш само богат, трябва да поставиш парите на първо място и да зарежеш всички чувства, емоции, съвестта и моралните принципи. И семейството също.

Но нали искаш да се наслаждаваш на живота, искаш да правиш нещо добро, да обичаш и да бъдеш любим, да бъдеш щастлив, силен, смел, храбър и решителен и в същото време да си мек, добър и любящ. Искаш да бъдеш герой за любимата си и пример за децата си!

На всичко това учи личностният растеж!

Или поне този личностен растеж, с който се занимавам аз учи на това!

Ако животът ти е на едно и също ниво вече няколко години или, обратното, в духовен или материален план има спад, значи, това, с което се занимаваш те извежда от пътя.

Аз вярвам, че Вселената винаги расте и се развива!

Човек също трябва да расте и да се развива във всички отношения!

Много съм щастлива, че се научих съзнателно да използвам Земната енергия за да създавам материална реалност и Вселенската енергия за да бъда щастлива и да се наслаждавам на живота!

И най-голямата ми задача в план самореализация е да предам тази Вселенска мъдрост на милиони хора (да, тази мъдрост не е моя, а на Вселената!)

Какво е личностният растеж с едно изречение?

Личностният растеж е да бъдеш БОГат във всички отношнения!

Ето сега ти знаеш какво е личностният растеж за мен!

Аз те призовавам да се присъединиш към мен!

Нека растем заедно!

Нека ставаме по-щастливи с всеки ден!

И нека ставаме по-богати с всеки ден!