Визуализацията помага...

08/05/2017 17:47

 ...да видите предстоящия успех първо в разума

Визуализацята, или мисленото представяне, е  способността на мозъка да вижда под вид на образи. Визуализацията е най-мощният инструмент за доброволно внушение, което е известно на днешен ден. Мозъкът не може да различи представяните събития от реалните. За него представяните в разума събития са реалност. Този факт е доказан.

Сега експеримент за тези, които не повярваха. Представете с себе си седящ на стол вкъщи. Представихте ли си? Пред вас на масата имате любимото си блюдо. Представете со го в подробности, а именно, как ухае, колко апетитно изглежда. Сега взимате лъжица/вилица и  започвате да ядете. Постарайте се да усетите вкуса, насладете се на ястието... А сега стоп! Усетихте ли колко слюнка има в устата? Отговорът е в това, че посредством визуализацията разумът ви повярва, че пред вас действително има храна, и, като подготовка за храносмилането, организмът започа произволно да отделя слюнка.

Предвид, че разумът мисли в образи, и всичко се трансформира в образи, визуализацията напряко влияе върху чувствата ни. Ако си представите нещо приятно, на лицето ви веднага ще се появи усмивка. Визуализацията е метод за съзнателно формиране на образи в разума, което довежда до позитивни чувства. Петмунутна радост и щастие влекат след себе си добро настроение за много часове в рамките на деня, разбира се, ако нищо не го промени. Еднократните визуализации много силно влияят върху съзнанието, добрата картина предизвиква добри чувства, лошата – лоши.

 За да може визуализацията да започне да формира живота ни, трябва да я закрепим на ниво подсъзнание, за това е толкова важен процесът повтаряне. Настроението на човек се променя много често в зависимост от външните обстоятелства, за това визуализирайки се опитвайте да си представяте колкото може по-ясни картини. Те ще помогнат да предизвикате силни положителни емоции. Тайната е в това, да се научите с помощта на визуализациите независимо от външните обстоятелства да се чувствате добре. Точно тези чувства скоро ще се закоренят в подсъзнанието и ще донесат много хубави неща в живота ви.

3 тайни за успешна визуализация

- Първо. Ясно знайте какво искате

Преди сеанса ясно определете, какво искате. Изберете това, което действително искате да постигнете, а не просто бихте искали. Няма да успеете да излъжете. Ако всъщност постигането на поставената цел не е толкова важно, визуализацията бързо ще ви доскучее, и ще престанете да повтаряте визуализациите.

- Второ. Постоянно повтаряйте (поне 2 пъти на ден по 5 минути)

Задължително повтаряйте постигането на една и съща цел докато я постигнете. Повторението е за да визуализирате постигането на една и съща цел много пъти. Няма никакъв ефект от това,  при всяка визуализация да повтаряте постигането на различни цели. Ефективността на визуализацията ще възрастне с количеството повтаряния. Вие ще почувствате ефективността й по мяра на това, как разумът започва да вярва в това, което визуализирате. Даже след визуализацията ще ви се струва, че това действително вече се е случило. Постарайте се визуализацията да ви бъде в радост. Ако изведнъж ви омръзне, вие бързо ще забравите за това и ще престанете да повтаряте. Няма да успеете да се накарате на сила. Това, доколко лесно ви се отдават повторенията зависи от целта, която сте си поставили. Процесът повтаряне прави постигането на целта доминираща мисъл в ума ви, а Вселената реагира до голяма степен на доминиращите ви мисли. Разбирате ли, защо е толкова важен процесът повтаряне?

- Трето. Чувствайте това, което визуализирате

Вселената възприема само емоции и реагира само на емционални мисли и брази. Ако вие визуализирате и не чувствате, че това се случва наистина, ефектът е минимален. Ако не можете да се накарате да почувствате - нищо страшно, тренирайте. Помнете, че чувствата в този процес са основната съставяща.

При визуализация се концентрирайте винаги и само върху крайния резултат. Вашата роля е да заявите на Вселената какво искате. А Вселената вече ще реши, как да ви го поднесе! Тя знае най-кратния, най-хармоничния път от вас до мечтата ви. Забележете, че всички успешни хора в началото не са знаели, как ще реализират това. Но са знаели със сигурност, че ще го реализират. Ако нямате идея как това може да стане - нищо. Внимателно наблюдавайте, когато ви  се предостави някакъв неординарен вариант за развитие на събитията. Не се предавайте и повтаряйте визуализациите, даже ако нищо особено не се случва. Чакайте отговор. Времето за отговор се колебае в зависимост от съответствието ви с желаемото.

Не се разстройвайте, ако на първо време нищо не успявате. Това е нормално. Успехът не е лесен. Визуализацията е един от навиците на успешните хора, за това се учете, тренирайте, а най-важното, вярвайте, че ще постигнете целта си. И Вселената задължително ще ви предостави шанс да постигнете мечтата си.