Въпросите, които променят живота!

20/12/2016 11:51

 

 

 

Разумът ти е гениален и грандиозен инструмент. Той може да създава каквото и да е! Щастие, радост, богатство, изобилие, успех, но също и нещастие, тъга, бедност, неуспех.

И при това му е все едно какво ще създава! Той еднакво лесно ще създаде както едното, така и другото!

А знаеш ли в какво е разликата между хората, които създават щастие и богатство, и хората, които създават нещастие и бедност?

Тези хора си задават различни въпроси!

Мозъкът ти винаги намира отговори, на въпросите, които задаваш! И от своя опит мога да го потвърдя! Има само един нюанс: разумът ти намира отговорите не веднага!

Колкото по-сложен е въпросът ,толкова повече време ще му потрябва за да намери отговор, и още повече време, за да въплъти този отговор в реалността.

На простите въпроси той отговаря веднага. Отговорите на сложни въпроси могат да идват в продължение на месец.

Само че  хората не са готови да чакат. Те искат всичко веднага.

За да получат отговори на сложни въпроси веднага, трябва да тренираш разума си. И колкото повече човек тренира разума си за получаване на отговори, толова по-бързо ги намира.

Искаш да бъдеш успешен?

Научи се на търпение!

Малките деца искат всичко веднага, защото не разбират света. Но често възрастните се държат като деца.

Та ето сега аз искам да ти разкажа за някои въпроси, които използвам в живота си, които ми помагаха преди и ми помагат до сега. Тези въпроси може да използва всеки човек, независимо от пола, нивото, статуса и др.

- Какво хубаво има в това?

Този прост въпрос е един от най-силните. Благодарение на този въпрос ти можеш да превръщаш всякакви, даже най-негативните и неприятни моменти от живота си в добри.

Благодарение на този въпрос аз престанах да се страхувам от негатива, грешките и от каквото и да било. Въпреки че преди се страхувах от тях до смърт. А знам, че във всяко събитие ще намеря позитив и ще придобия опит и мъдрост. От какво тогава да се страхувам?

Ноември беше много сложен месец за мен. Но благодарение на този навик той мина достатъчно спокойно и даже излезе резултативен!

Винаги задавам този въпрос, когато се случва някакво «негативно» или «лошо» събитие.

Повече от това, благодарение на този въпрос аз промених възприятието за много минали неприятни моменти. А такива в живота има много! И сега вместо да тегля след себе си тежкото «негативно» минало в бъдещето, лесно летя в яркото бъдеще, защото миналото ми е чисто и светло за сметка на правилното възприятие.

- Какво искам?

Този въпрос ми помага даразбера какво да създавам по-натам в живота. Този въпрос ми помага да разбера накъде да се движа занапред. Защото ако няма движение нагоре, ще има движение надолу!

Много често ми се е случвало, да се придвижвам до целта и да получавам това, което искам, и да забравя да определя новите желания. И след 2-3 месеца се  движих се в живота надолу. Когато се питах какво е станало, разбирах, че съм забравила да определя новите си желания и цели.

Без желания и цели не е възможно да стигнеш до щастие и богатство!

Мислиш ли, че на богатите просто така от небето са им паднали милион долара?

Да, те решили да ги изкарат, и всеки ден, понякога много тежко, са работили за това!

Още забелязах, че ако усърдно работия над нещо, то мога да забравя, защо и заради какво съм работила. За това се връщам към въпроса «какво искам?» постоянно.

- Върху какво е концентрацията ми?

Концентрацията (фокуса) определя насоката на развитие и съзидание. За това аз се научих всеки ден да питам: «Върху какво е концентрацията ми?»

Ако днес фокуса е въру Х, то «утре» този Х ще е в живота ми.

За това още днес създавам своето утре чрез управление на фокуса си. Аз държа фокуса си върху това, което искам и при мен идват идеи, какво да направя за да получа това, което искам. И аз го правя.

А ако човек мисли за дългове (т.е. фокуса е върху дълговете), разбира се, че той неосъзнато ще притегля все повече такива дългове).

Проследи фокуса си.

Нашият разум е много непоседлив. Той постоянно мисли за нещо, постоянно нещо го разсейва и фокусът постоянно се променя. Ето за това тук е нужна осъзнатост.

Осъзнатият човек знае, за какво мисли и какво ще стане в резултат.

Неосъзнатият само се учудва как е станало такова нещо, защо се е случило с него и т.н.

 

Използвай  в живота си тези 3 въпроса и ще стигнеш точно там, където си избрал във втория въпрос. Ако си забравил да си зададеш въпрос и нищо не си избрал, не се учудвай, че животът се е оказал там, където се е оказал.

Всичко в света е просто. Има определени закони и принципи.

Живееш ли по тези принципи, получаваш това, което искаш.

Не живееш ли –получаваш неизвестно какво.