Върху какво се гради успехът

04/05/2017 11:33

 

Всеки строеж, било то къща, висока сграда или небостъргач, стоят върху база, която държи целия строеж. Базата на къща е няколко метра дълбока, високата сграда – до десет мера, небостъгачът – няколко десетки метра. Колкото по-висока и величествената е сградата – толкова по-мощна е базата.

Животът на всеки от нас представлява някакъв строеж. При някои това даже не е строеж, а само палатка, при други това е красива едноетажна къща, при трети – небостъргач. Тези хора биха могли да построят живота си точно така, а не иначе благодарение на тази база, която е заложена под дома им.

Всичко започва от базата. Вие не можете да построите небостъргач върху база за едноетажна къща. Вашият небостъргачът веднага ще падне. Също така никой не строи дълбока и мощна база за едноетажна къща.

Сега искам да поговоря с вас  за двата най-важни базови компонента.

Ако искате вашият успех да бъде дългосрочен и постоянен, вие трябва да го градите върху благодарност и любов.

Благодарността и любовта са най-силните положителни емоции. Тези две чувства ще направят живота ви хармоничен. Във всички области от живота ще имате хармония. Именно тази хармония и «добрите отношения в света» е това, което ви трябва за дългосрочен успех.

Успехът винаги е свързан с други хора. Ако се отнасяте с любов към хората, независимо от това, какви са, и бъдете благодарни на Вселената за всичко, което имате в живота, ще придобиете щастие много бързо.

Благодарността и любовта са необходими елементи за щастие, важни основи за успех.

Благодарността и любовта донасят в живота ви спокойствие и умиротворение, всички разсейващи фактори, които ви пречат да постигате успех, изчезват.

Знам какво мислите. Вие питате: «Как мога да бъда благодарен, ако не постигам целите си, парите не ми стигат и изобщо всичко не така, както искам. Как мога да градя отношенията върху любов, ако всички хора мислят само за себе си. Давам пари на заем - човекът изчезва, някой обещава да ми помоне и забравя».

Отговорете, моля, на един въпрос: искате ли вашият живот да се подреди и да започете да постигате целите си, искате да разберете основите за успех, да изпитвате само положителни емоции?

Ако да, то имате само един избор от един, а именно да се научите да живеете, изпитвайки емоциите благодарност и любов. Ако искате животът ви и по-натам да остава такъв, какъвто е сега, можете да го строите върху каквото и да е.

Кажете, моля, имате ли в живота поне нещо, за което можете да благодарите?

Имате ли в живота си втора половинка, към която изпитвате любов? Ако не, може би имате близък приятел или приятелка, а може би просто домашен любимец?

 Това е достатъчно за да започнете да благодарите и да изпитвате любов. Започнете от малко. Започнете да благодарите за нещо, изпитвайки с това положителни емоции. Когато това влеза в навик, ще усложнявате условията. Благодарете за всяко добро събитие, което се случва в живота ви. Когато говорите с друг човек, мислено казвайте: «обичам те».

Много ми е сложно да ви предам чувствата и тези положителни емоции, които възникват, когато живеете в чувството на постоянна любов и благодарност. Изглежда сякаш тялото вътре се изпълва с някаква животворяща сила и всичко става по най-добрия начин. Знайте, че това са основите за успех.

Със сигурност сте запознати със закона на привличане, който казва, че привличате в живота си само това, за което мислите най-много. Човек  живеещ в благодарност и любов привлича в живота си максимум добри обстоятелства, което прави живота му още по-добър и с минимум лоши обстоятелства. Когато човек привлича в живота си добри хора и обстоятелства, постоянно изпитват положителни емоции, се случват още повече поводи за благодарност и любов, което влече след себе си още по-добри събития в живота. Това е положителен затворен кръг.

Същото е и с негатива. Негативните хора, които живеят в невежество, не ценят това, което получават и не уважават другите хора, получават повече негатив в живота си. Този негатив довежда до това, че хората изпитват още повече негатив в живота си. Този негатив довежда до това, че хората още повече изказват недоволството в живота си, а това отново  създава нов негатив. И така човек се спуска все по-ниско и ниско. Животът му се разрушава, защото базата се руши.

Сигурна съм, че разбрахте идеята.

Какво можете да направите, за да създадете  мощна база:

- Всеки ден отделяйте 5-10 минути, за да благодарите за това, което имате. Сутрин 5 минути и вечер 5 минути. Вие можете да благодарите за каквото и да е.

- Всеки път, когато се случва някое хубаво от ваша гледна точка събитие, вие напълно изпитвате положителни емоции, благодарете на Вселената за това събитие.

Това е всичко, което се отнася до благодарността. Просто, нали? Основите за успех са очевидни!

Помнете, няма значение, за какво благодарите, важното е по време на благодарността в душата да възникне спокойствие и умиротворение, някаква хармония. Ако почувствате това, значи добре сте благодарили, качествено.

Относно любовта:

- Ако имате свободна минута в рамките на деня, просто затворете очите си и почувствайте, колко обичате този свят. Помислете за това, колко обичате мъжа си/жена си. Ако не успявате да почувствате любов (например изобщо не обичате този свят и мъжа си/жена си), вие трябва осъзнато да повтаряте «аз обичам този свят», «аз обичам мъжа си/жена си» и когато го казвате, ще почувствате любов.

- Всеки път, когато общувате с друг човек просто в мислите си кажете «Аз те обичам». Когато го направите, и гласът ви ще се промени. Той ще излъчва любов и уважение към другия човек.