За да постигнете успех, трябва....

13/05/2017 10:43

...да бъдете благодарни за това, което вече имате

Благодарността е като афирмация, която е представена в друг вид. Благодарността променя потока на енергията ви. Променя фокуса ви. До сега вие навярно сте се фокусирали върху това, което нямате или върху проблемите си. «Аз нямам това, нямам онова». Използвайки благодарността, вие започвате да се концентрирате върху това, което е хубаво, което имате, и това създава поток от позитивни чувства, които притеглят нови позитивни неща в живота ви. Благодарността е най-добрият начин да привнесете още повече от същото в живота си. Когато започвате да се чувствате по друг начин по отношение на това, което вече имате, вие започвате да се  чувствате по друг начин по отношение на това, което вече имате, започвате да привличате все повече хубаво, всичко, за което може да се благодари. Благодарността е много добър инструмент за оформяне на афирмации. Можете да благодарите също така и за това, което нямате, но бихте искали да имате. Благодарността сама по себе си създава много по-силен поток от положителни емоции, отколкото обикновената афирмация. Сравнете афирмациите «Аз изкарвам  100 000 лв годишно» или «Благодаря, че изкарвам 100 000 лв годишно». Пробвайте да приложите това за себе си и ще почувствате, че при използването на афирмациите под вид на благодарности вие значително повече вярвате в афирмациите. Не се притеснявайте да благодарите за това, което нямате. Помнете, че реалността първо формирате в главата си, а след това тя се трансформира във физически еквивалент, а не обратното. Голямата грешка на хората е в това, че техните мисли се формират от наблюдаването на случващата се реалност. Но тази реалност е била формирана отдавна, а сега вие просто я наблюдавате във физически еквивалент. Ако промените потока енергия, то реалността ви ще заочне да се променя автоматично.

Много хора са по-склонни да виждат собствените си неуспехи и недостатъци, отколкото да осъзнават постиженията и успехите. Постигайки нещо, ние се радваме няколко дни, а след това абсолютно забравяме за това постижение. Прекалено бързо ни оставя чувството на радост и гордост от постигнатото. Ние отново си поставяме нови цели. Концентрирайки се върху това, което още не е постигнато, ние неосъзнато закрепяме мисълта за собствената си несъстоятелност. Напълно се концентрираме върху това, което искаме да постигнем, забравяйки напълно за предходните постижения. Търсете моменти, когато сте побеждавали, когато сте превъзхождали самия себе си, когато сте били на висота. Спомнете си, как сте се справяли с трудностите. Гордейте се с това. Вижте се като победител. Това няма да ви попречи да се стремите към нови върхове, даже обратното, ще ви даде нови сили и енергия. Успехът влече след себе си нов успех. Колкото повече успех чувствате от миналите постижения, толкова по-голям успех отново и отново се стреми към живота ви. Вие сякаш привличате все нови успешни ситуации. Това способства закона на привличането, който непрестанно привлича събития, които съответстват на главния образ в главата ви.

Какво е важно да помните:

- Вие можете да благодарите както за това, което вече имате, така и за това, което още нямате.

- Когато благодарите, действително изпитвайте чувство на благодарност

- Редовно повтаряйте едни и същи афирмации-благодарности

Важно е редовното повтаряне. Смисълът е в това, да влезете в състояние на благодарност и да се намирате там винаги.

Правилото е следното: бъдете благодарни за това, което вече имате, без да преставате да се стремите към нови върхове.

А какво се случва при обикновения човек? Той винаги се оплаква, че няма нещо, че не може да постигне нещо, защо толкова дълго върви към това. А Вселената чува само «аз нямам това», «аз не мога да го получа» и като резултат дава още повече събития, които поддържат човек в неспособността му да постигне това и несъстоятелността му. Винаги се стремете към нови цели, но бъдете благодарни за това, което имате, тъй като на имащите ще бъде дадено, а на нямащите ще се отнеме и това, което имат.

И така, от какво да започнете?

- Напишете списък, за какво сте благодарни сега. Това може да бъде любяща жена, децата, колата, домът, в който живеете, работата. На кратко, напишете всичко, което ви дойде на ум.

- Всеки ден се връщайте към този списък, изброявайки и чувствайки благодарност

- Постарайте се да развиете навика да благодарите за всичко хубаво, което ви се случва в живота. Всяка вечер преди сън си спомнете какво хубаво се е случило днес и благодарете на Вселената за това. Тя ще ви донесе още много, ако сте й благодарни за това, което получавате сега.

Ще започнете да забелязвате, как тези области в скоро време ще тръгнат нагоре. Ще забележите подобряване на настроението си в рамките на деня, тъй като сега преобладаващото чувство ще е благодарността, а не разочарованието. Бидейки позитивен, ще привличате все нови позитивни неща, хора, и животът ще започне да се променя. Чувството на нямане води до разочарование, и, като следствие, негативно отношение към света.