За ускорена реализация на целите...

15/05/2017 16:34

 

Сега ще поговорим за още един фактор за самовнушение, който се нарича вътрешен диалог.

За упростяване на изложението и яснота ще обясня върху пример за изкарване на определена сума пари. Парите са за пример, защото, първо, това е най-простият и ясен пример, второ, много хора имат проблеми на първо място във финансово отношение.

И така, да започнем...

Много от вас искат да изкарват големи пари (всеки сам със сигурност знае сумата, ако вие не знаете, задължително определете точната цифра, защо е важно целта да бъде конкретна) и често си задават въпроса, как трябва да се отнасят към парите, за да ги привлекат по-бързо в живота си. Да речем в този момент изкарвате само 1-10% от тази сума, която бихте искали да изкарвате. Изобщо главната цел е по-бързо да привлечете нужата сума пари.

Първото, с което си струва да започнете когато решите да придобиете нужната сума пари.

Първото, от което си струва да започнете когато сте се решили да имате нужната сума това е да създадете намерение. Второ, трябва да използвате принципите за самовнушение: афирмация и визуализация. Трети, най-важен момент, който ще се наложи да контролирате е вътрешният диалог, то ест това, което вие самите мислено си казвате, как реагирате на определени събития, как решавате проблеми, с какво настроение и т.н.

Намерението създава много силен старт за реализация на желанието ви.

Самовнушението създава чувството на имане на това, което ви е нужно, само определени промежутъци от време. 2 сеанса визуализации по 10 минути всеки, в крайна сметка 20 минути на ден. Това е напълно достатъчно за всекидневна визуализация. Но сега нека помислим: ние сме бодри около 16 часа на ден, а продуктивното време за самовнушение е само 20 минути. Да се увеличава времето за визуалиации или количеството им не е ефективно. Има друг начин, но той е по-сложен, той се нарича контролиране на вътрешния диалог, и се състои в контрол на мисления разговор със самия себе си и отношението към случващите се събития.

Хайде да помислим за следното: вие искате да изкарвате 20 000 долара на месец. Сега изкарвате само 2000 долара. Вие създавате намерение, получавате а-отразяване, всеки ден се занимавате 2 пъти по 20 минути с визуализация за постигане на целта, но постянно мислите, че имате малко пари, че не ви стигат парите. Постоянно се опитвте да спестите навсякъде и във всичко, за да ви стигнат. Т.е. се държите като беден. И за това намерението затихва. В най-добрия случай желанието ви ще се осъществи бавно, или изобщо няма да се осъществи. Вашият вътрешен диалог е много силен инструмент, даже по-силен от афирмациите и визуализацията, тъй като вие разговаряте мислено със самия себе си 15-18 часа на ден. За да постигате по-ефективно целите, вие трябва постепенно да променяте този диалог в посока към целта.

И така, с какво да започнете и как правилно да се отнасяте към събитията за да може да ускорите процеса на постигане на целите.

Представете си себе си вече изкарващ 20 000 лева месечно. То ест сте постигнали целта си. Как бихте се държали. Как ще реагирате на проблемите? Как ще решавате проблемите?И как ще работите? какво ще чувствате? Не, не е там работата какво ще купувате и как ще харчите тези пари, а в самото чувство. Опитайте се да свиквате да мислите така, сякаш действително изкарвате тези пари. Това не е лесно, то изисква от вас дисциплина и концентрация, но, повярвайте, това си струва. Колкото по-бързо успеете осъществите тази промяна в съзнанието, толкова по-бързо ще се реализира целта ви.

И така, съставете списък с промени, които ще се случат при постигане на целите, например:

- имам по-голяма увереност

- постоянно се усмихвам

- усещам свобода за действие

- увереност в бъдещето

- повече обичам и отделям повече време на съпругата/мъжа си и т.н.

Т.е. опишете новия себе си и колкото по-подробно, толкова по-добре. След това се постарайте да видите сегашните си проблеми от новата гледна точка. Ще продължават ли да остават толкова сериозни? По-натам, когато се сблъсквате с различен род ситуации, си задавайте един единствен въпрос «Как бих реагирал ако вече изкарвах  20 000 лева на месец?»

Хайде да видим какво още можем да променим в действията си, за да се чувстваме по-близко до целта. Основната ни цел е да създадем чувство, че вече имаме тези пари.

И така, нека помислим за това, колко налични пари бихте носили със себе си, изкарвайки такива пари? Навярно не 20-50 лева? Та ето, сложете в портмонето си първо 200 лв. Не казвам, че трябва да ги харчите, просто ги сложете и нека лежат там. И тези 20-50 лв за дребни разходи, които обикновено носите. Сложете толкова, колкото за вас вече ще са много да носите със себе си. Нека лежат, а вие свиквайте, че със себе си винаги имате много пари. Това ще създаде определено чувство на комфорт и увереност. Все пак това е по-добре отколкото да пазите тези пари в банката, и да забравите за тях поне половин година. Нека тези пари, които имате сега, създават база за бъдещи пари. Нека парите, които са вече с вас привличат нови пари. Създавайте чувство, че сте богати.

Друга област: преразгледайте това, какви суми смятате за големи.  Например, до сега сте смятали сумата 5000 лева за голяма, сега тази сума е приходът ви за седмица. Нима е голяма? Вие мислите: да купя апартамент със заплатата ми не е реално, трябва да пестя до края на живота си. Сега гледате така: 100 000 лева е приходът ми за пет месеца. Ако отделям по 10 000 лв на месец,  за по-малко от година ще купя апартамент». Нима това е дълго? Разбирате ли разликата? Целта ни е да направим така, че подсъзнанието да повярва, че това е така и тогава съвсем скоро целта ви ще стане реалност.

Разбирам, че не е лесно да настроите вътрешния си диалог, т.е. да напарвите скок в мисленето, да направите тази промяна в съзнанието към определена сума, но ден след ден, седмица след седмица, месец, след месец и това ще ви влезе в навик. Постоянно се питайте, как бихте постъпили, ако вече изкарвахте нужната сума. И постъпете така, както си отговорите.

Само че в никакъв случай не харчете пари, които още не изкарвате в действителност. Човек, който изкарва тези пари действително може много неща да си купи, но вие за сега не ги изкарвате. За това, не можете да купите това. И богатият човек никога без причина не би влязъл в дългове.

Но как да постъпите тогава? Също така не можете да кажете, че не сте в състояние да купите. Отговорът е прост: «за сега няма  нужда», «не искам». Никога не казвайте, че не можете да си позволите нещо, кажете просто «аз не искам сега». Заменяйте всичко, което в действителност не можете да си позволите на «аз не искам», «няма нужда» и т.н.